МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Матеріали методичного забезпечення.5.1 Питання для самоконтролю: 1. Основні принципи здорового харчування дітей, старших одного року. 2. Правила розподілу енергетичної цінності їжі у дітей старших одного року. 3. Об'єм середньодобового раціону у дітей старших одного року. 4. Потреба в основних харчових інгредієнтах. 5. Потреба в кілокалоріях у дітей раннього віку. 6. Основні продукти, необхідні для розвитку здорової дитини. 7. Особливості технологічного приготування їжі у дітей старших одного року. 5.2 Тестові завдання: 1. Годування дітей після 1 року називається: А. Харчування. В. Вигодовування. С. Догодовування. Д. Пригодовування. Е. Дієта.
2. Оптимальна кратність годування дитини віком 1-3 років: А. Два основних, одне додаткове. В. Два основних, два додаткових. С. Три основних, два додаткових. Д. Два основних, три додаткових. Е. Чотири основні годування.
3. Грудне вигодовування на другому році життя: А. Доцільне, як основне джерело енергетичної цінності. В. Доцільне, як додатковий фактор формування пасивного та активного імунітету. С. Недоцільне, як чинник формування патологічного прикусу дитини. Д. Недоцільне, як фактор розвитку мастопатії у годувальниці. Е. Недоцільне, як фактор негативного впливу на емоції та психіку.
4. Жирність молока при харчуванні дитини до 2-х річного віку повинна бути: А. 0%. В. 1%. С. 2%. Д. 3,2%. Е. 5%. 5. Об'єм їжі для дитини перших 1,5 року становить: А. 1000-1200 мл. В. 1200-1500 мл. С. 1500-1600 мл. Д. 1700-1800 мл. Е. Об'єм їжі може бути довільним.
6. Співвідношення харчових інгредієнтів у дитини після 1 року становить: А. 1:2:4 В. 1:2:6 С. 1:1:4 Д. 2:1:5 Е. 1:1:6
7. Потреба в білках на кілограм маси тіла у дитини 2-х років: А. 2 - 2,5г. В. 3 - 3,5г. С. 3,5 - 4г. Д. 4,5 - 5г. Е. 25 - 6г.
8. Потреба в білках на 1 кг\маси тіла у дітей старшого шкільного віку складає: А. 2 – 2,5г. В. 2,5 – 3г. С. 3 – 3,5г. Д. 3,5 – 4г. Е. 1 – 1,5г.
9. Потреба в жирах для дітей перед дошкільного віку на 1 кг/маси тіла складає: А. 1,5 – 2г. В. 2 – 2,5г. С. 2,5 – 3г. Д. 3 – 3,5г. Е. 3,5 – 4г.
10. Потреба в жирах для дітей молодшого шкільного віку на 1 кг/маси тіла складає: А. 1,5 – 2г. В. 2 – 2,5г. С. 2,5 – 3г. Д. 3 – 3,5г. Е. 3,5 – 4г.
11. Потреба в вуглеводах для дітей віку 1-3 роки на 1 кг/маси тіла складає А. 8 – 10г. В. 11 – 12г. С. 12 – 13г. Д. 13 – 14г. Е. 14 – 15г.
12. Потреба у вуглеводах на 1 кг\маси тіла дитини в 12-15 років складає: А. 8 – 10г. В. 10 – 12г. С. 12 – 14г. Д. 14 – 15г. Е. 15 – 16г.
13. Потреба в кілокалоріях на 1 кг/маси тіла у дітей переддошкільного віку складає: А. 110ккал. В. 100ккал. С. 90ккал. Д. 70 – 80ккал. Е. 60 – 70ккал.
14. Потреба в кілокалоріях на 1 кг\маси тіла дитини молодшого шкільного віку складає: А. 110ккал. В. 100ккал. С. 90ккал. Д. 70 – 80ккал. Е. 60 – 70ккал.
15. Об'єм молока та молочних продуктів для вигодовування дітей 1-3 річного віку має становити: А. 200 – 300мл. В. 300 – 400мл. С. 400 – 500мл. Д. 500 – 550мл. Е. 600 – 650мл.
16. Для забезпечення пластичної функції організму білки тваринного походження у дітей 1-3-річного віку мають становити: А. 10%. В. 25%. С. 50%. Д. 75%. Е. 90%.
17. Жири рослинного походження у дітей від року до трьох мають складати: А. 10 – 15%. В. 20 – 25%. С. 30 – 35%. Д. 50%. Е. 75%.
18. Калорійність продуктів на перший сніданок в залежності від добової потреби, при 5-разовому годуванні у дітей 2-х років становить: А. 5 – 10%. В. 10 – 15%. С. 15 – 20%. Д. 20 – 25%. Е. 25 – 30%.
19. Калорійність продуктів на обід, в залежності від добової норми при 4-разовому годуванні становить: А. 20 – 25%. В. 25 – 30%. С. 30 – 35%. Д. 35 – 40%. Е. 40 – 50%.
20. При 4-разовому годуванні дитина, як правило, не отримує: А. Перший сніданок. В. Другий сніданок (ланч). С. Обід. Д. Підвечірок. Е. Вечерю.
Читайте також:
|
||||||||
|