Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вихід ні дані

І. Продуктивність фарфорового заводу -Q млн. штук готових виробів на рік 2.Асортимент:

Чайний набір (2 одиниці) :чашка з блюдцем - 35%

Тарілка - 45%

Скульптура - 20%

3.Рецепт маси

Таблиця 1

Найменування Для маси, %  
Каолін Просянівський Х1  
Глина Х2  
Бентоніт Хз  
Пегматит Х4  
Кварцовий пісок Х5  
Глинозем Х6  
Бій 1 випалу Х7  
Бій 2 випалу    
  Разом  
  Понад 100%    
Кальцинова сода Х7  
Рідке скло Х8  

4.Вологість пластичної маси – Wм

5.Вологість шлікерної маси - Wш

6.Технологічні відходи по переділам

Таблиця 2.

Найменування Процент відходів
Живописно - муфельний цех n1
Сортувальний цех n2
2 випал n3
1 випал n4
Формувально - сушильний цех n5

7. Склад та маси асортименту

 

 

Таблиця 3.

Найменування асортименту К-ть т.. Маса Метод
    в ОДИНИЦІ, формування
    комплекті кг  
Чайний набір    
  В т.ч. чашка m1 Лиття
  блюдце m2 Формування
Тарілка m3 Формування
  Скульптура     m4   Лиття

 

 

8. Режим роботи формувально-сушильного цеху:

- цех працює в z змін

- тривалість зміни τ годин

 

2. ТЕХНОЛОГІЧНИЙ РОЗРАХУНОК

 

1. Визначаємо річний випуск продукції за асортиментом:

а) виробів чайного набору Q*0,35=Q1шт/рік
комплектів Q1 : С1 = Kком/рік

б) тарілка Q*0,45=Q2 шт/рік

в) скульптура Q*0,20=Q3 шт/рік

 

Таблиця 4. Розрахунок маси відлитих виробів

 

 

Найменування асортименту Один, вим. К-ть виробів за рік Маса одиниці виробу, кг Загальна маса
Чашка Шт. К m1 g1
Скульптура Шт. Q3 m4 g2
  Разом С3     G

 

Таблиця 5. Розрахунок маси відформованих виробів

 

 

Найменування асортименту Один, вим. К-ть виробів за рік Маса одиниці виробу, кг Загальна маса
Блюдце Шт. К m2 g3
Тарілка Шт. Q2 m3 g4
  Разом       F
  Загальна маса випуску:        

 

Загальна маса випуску: G + F = М т/рік

2. Визначаємо % виробів, виготовлених методом пластичного формування:

М- 100%

F-х

 

3. Визначаємо % виробів, виготовлених методом шлікерного лиття:

М- 100%

G-х

 

4. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в живописно-муфельному цеху (n1):

 

т/рік

 

шт/рік

5. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в сортувальному цеху (n2):

т/рік

шт/рік

6. Визначаємо масу випуску продукції, враховуючи технологічні відходи в цеху 2 випалу (n3):

т/рік

шт/рік

7. Враховуючи, що маса глазурі на черепку складає 8% від маси виробу, визначаємо
масу випуску без глазурі:

т/рік

Маса глазурі складає:

М3 - М4 = М5 т/рік

8. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи цеху 1 випалу (n4):

т/рік

шт/рік

9. Визначаємо % витрати при прожарюванні маси:

ВВПм =

де х1,2,3 – вміст компонентів ,які входять до складу маси (табл. 2.3.1)

l1,2,3 - % ВПП компонентів, які входять до складу маси (з х-ки сировини)

10.Визначаємо масу річного випуску продукції за абсолютно-сухою масою:

т/рік

11. Визначаємо масу та кількість випуску продукції, враховуючи технологічні відходи формувально-сушильного цеху (n5):

т/рік

шт/рік

12. Визначаємо абсолютно-суху масу відформованих виробів

M8 – 100%

X – P%

(т/рік)

13. Визначаємо потребу в пластичній масі з робочою вологістю Wм

 

 

(т/рік)

14. Визначаємо абсолютно-суху масу відлитих виробів

М8 - 100%

X – L%

(т/рік)

15. Визначаємо потребу в шлікерній масі з робочою вологістю Wм:

(т/рік)

16. Визначаємо кількість виробів у формувально-сушильному цеху, враховуючи

асортимент випуску:

а) чайний набір Q8 * 0,35 = Q9шт/рік

комплектів Q9 :C1 = K1ком/рік

б) тарілка Q8 * 0,45 =Q10 шт/рік

в) скульптура Q8 *0,20 = Q11 шт/рік

17. Складаємо таблиця руху напівфабрикату і маси
Визначаю корисний фонд робочого часу цеху

Для цього приймаю:

- кількість календарних днів на рік - К (за календарем)

- кількість святкових і неробочих днів на рік - С (за КЗпПУ)

- кількість вихідних днів - В

Тоді кількість робочих днів дільниці на рік складає

Р=К – С – В

а корисний фонд робочого часу складає

Т = τ*z*P (год/рік)

 

Таблиця 6. Рух маси та напівфабрикату

 

  Одиниця виміру За рік За місяць За добу За зміну За годину
Вироби які потрібно відформувати            
  в т.ч.            
  Блюдце Шт. К1 Q10:12 b*n a*τ*b Q10:Т=а
  Тарілка Шт. Q10        
Вироби які потрібно            
  відлити            
  в т.ч.            
  Чашка Шт. К1        
  Скульптура Шт. О11        
-5 Разом            
  Пластичні маси Т. а1        
  Шлікерні маси Т. В1        

 

 

РОЗРАХУНОК ДОПОМІЖНИХ МАТЕРІАЛІВ

Допоміжними матеріалами у формувально-сушильному цеху є:

а) гіпсові форми;

б) поролон;

Таблиця 7: Розрахунок потреби гіпсових форм

Найменування асортименту Одиниця виміру К-ть виробів за рік Обертів К-ть гнізд Загальна к-ть форм
Чашка Шт. К1 U k Y
Блюдце Шт. К1      
Тарілка Шт. Q10      
Скульптура Шт, Q11      

 

шт/рік

Згідно з заводськими даними, витрата поролону на 1 т готової продукції складає q0 кг, тоді на випуск потрібно:

q0 • М = S кг/рік, де

q0–витрата поролону на 1 т готової продукції;

Mмаса випуску згідно розрахунку.

 


Читайте також:

  1. I. Вихідні дані
  2. Альтернативна реалізація із вільним вихідним кодом – сервер SAMBA
  3. Аналіз вихідних даних і постановка задач на курсове проектування
  4. Аналіз вихідних даних і розробка конструкції пристрою, його робота
  5. Буття як вихідна категорія філософії
  6. Варіанти вихідних даних
  7. Варіанти вихідних даних
  8. Взаємозв’язок “вхід –трансформація –вихід “ на типових виробничих системах
  9. Вибір і обґрунтування вихідних величин для теплового розрахунку
  10. Визначення вихідних даних для тягового розрахунку
  11. Визначення часу початку руху частини, підрозділу із вихідного району
  12. ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ І ВИХІДНІ ДАНІ




Переглядів: 394

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | Спроектувати дільницю виготовлення гіпсових форм фарфорового заводу за заданою продуктивністю

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.009 сек.