Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Homogenizing

Most milk is homogenized to reduce the size of the remaining milk fat particles. This prevents the milk fat from separating and floating to the surface as cream. It also ensures that the milk fat will be evenly distributed through the milk.

The hot milk from the pasteurizer is pressurized to 2,500-3,000 psi (17,200-20,700 kPa) by a multiple-cylinder piston pump and is forced through very small passages in an adjustable valve. The shearing effect of being forced through the tiny openings breaks down the fat particles into the proper size. The milk is then quickly cooled to 40°F (4.4°C) to avoid harming its taste.

 

III. Answer the questions.

1. What is the milk piped into a pasteurizer for?

2. Is there only one method used to pasteurize milk?

3. What is the most common method of pasteurizing?

4. How is the HTST process performed?

5. What is most milk homogenized for?

6. What prevents the milk fat from separating and floating to the surface as cream?

7. When is the milk pressurized – before pasteurizing or after that?

8. What is the milk then quickly cooled for?

 

IV. Fill in the gaps with the words from the text.

1. The milk is … into a pasteurizer to … any …

2. The most common method is … the HTST process.

3. It … through the pasteurizer …

4. … milk products have … time and … requirements.

5. It takes the … exactly 15 … to pass … one end to the other.

6. A temperature … diverts the milk … to the …

7. Milk is homogenized to … the remaining milk fat …

8. Then the … is quickly … to avoid harming its…

 

V. Translate the sentences.

1. One should pasteurize milk to kill all the bacteria.

2. The scientists know many methods of milk pasteurizing.

3. The most known is the high-temperature, short-time process.

4. Butter and cheese have different time and temperature requirements.

5. At the end of the pipe there is a temperature sensor which diverts the milk back to the inlet to reprocess it.

6. Homogenizing helps milk fat be evenly distributed through the milk.

7. The pasteurized milk is then pressurized and forced through very small passages in an adjustable valve.

 

Text 6




Переглядів: 334

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
The Flour Milling Industry: Historical Development | Wheat Beer History

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.