Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Орієнтовна тематика курсових робіт

Методичні поради щодо виконання окремих тем курсової роботи

1. Особливості свиней та врахування їх змін при переході на промислову технологію виробництва свинини

Орієнтовний план

Вступ

1. Організаційно-економічна характеристика сільськогосподарського підприємства.

2. Біологічні і господарські особливості свиней

2.1.Дикі предки і родичі свиней.

2.2.Біологічні особливості диких свиней.

2.3.Приручення і одомашнення їх

2.4.Біологічні і господарські особливості свиней сучасних порід як результат довготривалої творчої діяльності людини протягом ряду поколінь.

2.5.Здатність свиней до інтенсивного утворення білка м язової тканини в молодому віці і відкладання жиру в старшому віці.

2.6.М'ясні якості свинини і її придатність для приготування різних харчових продуктів, консервування і довготривалого зберігання.

2.7.Облік біологічних особливостей при переході на промислову основу

3. Шляхи поліпшення біологічних особливостей свиней в господарстві

4. Досвід кращих підприємств регіону, України та світу в підвищенні біологічних особливостей свиней

Висновки і пропозиції.

Список використаної літератури.

Методичні поради щодо виконання курсової роботи

При розкритті питань цієї теми необхідно дати зоологічну класифікацію свиней, охарактеризувати центри їх одомашнення, диких предків і родичів свиней, представити схему походження домашніх свиней, доместикаційний процес свиней, особливості головних ознак і властивостей свиней примітивних порід та європейського дикого кабана, показати основний напрям еволюції типу свиней, охарактеризувати корінні породи Європи і Азії, перші заводські породи Англії в подальшому породоутворенні. Також в цій темі необхідно детально охарактеризувати біологічні особливості та їх господарсько корисні ознаки.

$

При опрацюванні теми слід привести порівняльну характе­ристику спермогіродукції кнурів різних порід, зміни її з віком, провести аналіз впливу віку кнурів на відтворні властивості спарованих кнуром свиноматок, вказати орієнтовні норми використання кнурів при паруванні, проаналізувати вплив віку першого парування свиноматок на їх репродуктивні якості, зобразити криву, яка характеризує заплідненість свиноматок залежно від температури повітря протягом року, проаналізувати забійні якості свиней різних напрямів продуктивності, показати співвідношення тканин у тушах сільськогосподарських тварин, морфологічний склад туш свиней різних напрямів продуктивності, хімічний склад м'яса сільськогосподарських тварин.

В роботі можна використати такі таблиці

Таблиця 6

Біологічні особливості свиней у господарстві

Показник Одиниці виміру Норма Показник господарства
1. Багатоплідність свиноматок гол. 10-12  
2. Період вагітності дн. 114-115  
3. Великопліднісгь кг 0,8-1,3  
4. Оплата корму І(. од. 3,5  
5. Молочність свиноматок кг 48-52  
6. Забійний вихід % 70-85  

 

Таблиця 7

Вміст тканин у тушах сільськогосподарських тварин, %

Тварини Тканина
м'язова жирова кісткова
Велика рогата худоба 66,8 9,4 23,8
Свині 55,8 34,4 9,8
Вівці 63,3 12,8 23,9
Кролі 70,8 2,9 26,3
ГІтиця 67.4 6.7 25,9

Таблиця 8

Хімічний склад і енергетична цінність м'яса різних тварин

Вид м'яса Вміст, % Енергетична цінність 100 г м'яса, кДж
води 'білка жиру золи
Яловичина 67.7 18,9 12,4 1,00
Свинина 54,8 16,4 27,8 1,00
Баранина 67,6 16,3 15,3 0,8
Кролятина 65,3 20/7 12,5 1,1
Курятина 69,3 17,6 12,3 0,8 766-

 

Таблиця 9

Вплив віку і породи свиней на склад туші

Вік, місяців Порода Вміст V туші
м'яса сала кісток
Відразу після народження Велика біла 75,76 - 24,24
Ландрас 77,55 - 22,45
Миргородська 73,26 - 26,76
Один Велика біла 65,96 13,51 20,53
Ландрас 67,48 11,02 21,50
Миргородська 65,63 18,12 16,25
П'ять Велика біла 61,79 26,31 11,90
Ландрас 64,63 23,74 12,10
Миргородська 55,95 32,42 11,63
Сім Велика біла 56,78 31,59 11,63
Ландрас 62,80 25,06 12,12
Миргородська 49,35 39,31 і 1,33

 

 

2. Конституція, екстер’єр та інтер'єр свиней і їх зв'язок з продуктивністю

Орієнтовний план

Вступ

1. Організаційно-економічна характеристика сільськогосподарського підприємства.

2. Конституція, екстер'ер та інтер'єр свиней і їх зв'язок з продуктивністю

2.1.Поняття про конституцію, екстер'єр та інтер'єр свиней.

2.2.Статі будови тіла свиней.

2.3.Значення окремих статей будови тіла для оцінки здоров я, міцності конституції і продуктивності тварин.

2.4.Розвиток окремих статей будови тіла.

2.5.Вади і недоліки екстер'єру.

2.6.Типи конституції, продуктивності свиней та їх характе­ристика.

2.7.Вимірювання тварин.

2.8.Значення показників інтер'єру свиней.

3. .Оцінка і добір свиней за екстер'єром, міцністю конституції і рівнем продуктивності в підприємстві

4. Досвід кращих підприємств регіону, України та світу в технології свинарства

Висновки та пропозиції.

Список використаної літератури.




Переглядів: 775

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Рецензування і захист курсової роботи | Методичні поради щодо виконання курсової роботи

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.