Студопедия
 


Тлумачний словник

Реклама: Настойка восковой моли




| Авто | Автоматизація | Архітектура | Астрономія | Аудит | Біологія | Будівництво | Бухгалтерія | Винахідництво | Виробництво | Військова справа | Генетика | Географія | Геологія | Господарство | Держава | Дім | Екологія | Економетрика | Економіка | Електроніка | Журналістика та ЗМІ | Зв'язок | Іноземні мови | Інформатика | Історія | Комп'ютери | Креслення | Кулінарія | Культура | Лексикологія | Література | Логіка | Маркетинг | Математика | Машинобудування | Медицина | Менеджмент | Метали і Зварювання | Механіка | Мистецтво | Музика | Населення | Освіта | Охорона безпеки життя | Охорона Праці | Педагогіка | Політика | Право | Програмування | Промисловість | Психологія | Радіо | Регилия | Соціологія | Спорт | Стандартизація | Технології | Торгівля | Туризм | Фізика | Фізіологія | Філософія | Фінанси | Хімія | Юриспунденкция |

Соління м’яса


Дата додавання: 2015-04-12; переглядів: 125| Порушення авторських прав


На підприємствах великої потужності для шприцювання безкісткового м'яса і кісткових відрубів використовують багатоголчасті шприци (рис.1) ФШУ або інших конструкцій. Шприц складається з станини, пластинчастого конвеєра, шприцювальної головки, що має 39 голок, електромеханічного приводу, пускорегулюючої і подавальної розсольної систем. Використання багатоголчастого шприца забезпечує соління м'ясної сировини до 2000 кг/год

Рис.1 - Багатоголчастий шприц ФШУ для посолу м'ясної сировими

 

1 – станина; 2 – приймальний лоток; 3 – конвеєр; 4 – шприцювальна головка.

Масажери призначені для гідромеханічної обробки м'ясної сировини в сполученні з використанням вакууму в процесі соління під час виготовлення ковбасних виробів, копченостей і шинки, в тому числі і з яловичини.

Сполучення гідромеханічної обробки з низьким вакуумом дозволяє збільшити швидкість рівномірного розподілення засолюючих речовин у м'ясі і зменшити тривалість процесу соління, поліпшити м'ясні показники м'ясопродуктів, збільшити їх вихід. Крім того, така обробка дозволяє знизити бактеріальне забруднення продуктів і збільшити термін їх зберігання, а також поліпшити санітарно–гігієнічні умови виробництва.

 

Масажер (рис.2) це шарнірно закріплена на станині місткість, що обертається, з'єднана вакуумною системою.

Рис.2 - Масажер К7–ФМВ–100

 

1– місткість, 2 – кришка; 3 – вентиль; 4 – каркас; 5 підшипник ковзання; 6 – цапфа; 7 – ведене зубчасте колесо; 8 – трубка: 9 – підшипниковий вузол; 10 – мотор–редуктор: 11 – шестерні; 12 – поворотний механізм; 13 – шестерневий насос; 14 – маслоблок; 15– зворотний клапан; 16 – ловушка;. 17 – станина; 18 – керуючий механізм; 19 – котрольно–регулююча апаратура; 20 – підшипники ковзання.

Масажування – вид механічної обробки продукту оснований на терті поверхні шматків м'яса один об одного і об внутрішні стіни апарату, в результаті чого з'являється енергія тертя.

Особливістю обробки м'яса на масажних установках є гідродинамічний вплив, а також виникнення в сировині пружно–пластичних деформацій тканини, що в кінцевому результаті сприяє прискоренню процесу рівного розподілення в ньому речовин, що засолюються.



Використання в масажері вакууму пояснюється позитивним впливом пониженого тиску повітря на м'ясну сировину і відсутністю найбільш активної її складової – кисню.




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | Система оценивания

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.