2) визначений якісний і кількісний вміст катіону Феруму у продуктах харчування, що може бути використане для організації раціонального харчування населення, в тому числі дієтичного та лікувального (Додаток Б);
3) розроблені раціони збалансованого за біометалом Ферумом та раціонального харчування дітей і хворих з метою профілактики та лікування легких ступенів захворювань, пов’язаних з дефіцитом Феруму в організмі, а також для реабілітації хворих (Додаток В);
4) проведене випробування розробленого раціону у шкільній їдальні та вдома (Додаток К);
5) проведені лабораторні клінічні дослідження впливу розробленого раціону харчування, що показали позитивний вплив йонів Феруму на організм людини та його біологічну роль (Додатки Д, Е, Ж, К);
5) розроблені практичні рекомендації з корекції патологій та профілактики захворювань, що виникають при недостачі в організмі йонів Феруму (Додаток И);
6) розроблені інформаційні та профілактичні бесіди, лекції про вплив йонів Феруму на організм людини та про раціони збалансованого і раціонального харчування (Додаток 3).