Студопедия
Контакти
 


Тлумачний словник

Реклама: Настойка восковой моли




Авто | Автоматизація | Архітектура | Астрономія | Аудит | Біологія | Будівництво | Бухгалтерія | Винахідництво | Виробництво | Військова справа | Генетика | Географія | Геологія | Господарство | Держава | Дім | Екологія | Економетрика | Економіка | Електроніка | Журналістика та ЗМІ | Зв'язок | Іноземні мови | Інформатика | Історія | Комп'ютери | Креслення | Кулінарія | Культура | Лексикологія | Література | Логіка | Маркетинг | Математика | Машинобудування | Медицина | Менеджмент | Метали і Зварювання | Механіка | Мистецтво | Музика | Населення | Освіта | Охорона безпеки життя | Охорона Праці | Педагогіка | Політика | Право | Програмування | Промисловість | Психологія | Радіо | Регилия | Соціологія | Спорт | Стандартизація | Технології | Торгівля | Туризм | Фізика | Фізіологія | Філософія | Фінанси | Хімія | Юриспунденкция

Салат вітамінний

I варіант. Сиру моркву, корінь селери, свіжі огірки і яблука (без
шкірки і насіння) шаткують соломкою. Помідори нарізають скибочками. З вишень видаляють кісточки. Нарізані плоди й овочі з'єднують,
заправляють соком лимона, цукром і сметаною. Викладають гіркою і
прикрашають нарізаними плодами і овочами.

II варіант. Сирі капусту, моркву, зелену цибулю, яблука з ви­
даленим насіннєвим гніздом нарізають і заправляють соком лимона,
сиропом від консервованого компоту, цукром і сметаною. Укладають
гіркою у салатник і прикрашають консервованими плодами, нарізаними часточками.

Обчищені сирі моркву і яблука шаткують соломкою, кладуть у са­латник або на закусочну тарілку, поливають сумішшю сметани з цук­ром, оцтом і сіллю.

Салат із квашеної капусти

Квашену капусту віджимають, великі шматки подрібнюють, дода­ють нашатковану соломкою ріпчасту цибулю, цукор і заправляють олією.

Салат із солоних огірків

Солоні огірки нарізають тонкими кружальцями або скибочками, додають нашатковану ріпчасту або зелену цибулю, поливають олією.

Буряк маринований

Варений охолоджений буряк, обчищений від шкірки, нарізають кубиками, брусочками або соломкою, заливають гарячим маринадом і маринують 3—4 год. при температурі 0—4°С.

Маринад: в гарячу воду кладуть сіль, перець, гвоздику, лавровий лист, доводять до кипіння, настоюють 4—5 год.. додають оцет і проціджують.

Салат із маринованого буряку

До маринованого буряку додають натертий хрін (можна поперед­ньо ошпарити), олію.

Гриби мариновані або солоні з цибулею

Гриби відокремлюють від маринаду або розсолу, кладуть у салат­ник або тарілку, зверху посипають ріпчастою цибулею, нарізаною кільцями або півкільцями, або зелену цибулю, заправляють олією.

Салат м'ясний

Варене або смажене м'ясо (яловичина, свинина, баранина) наріза­ють скибочками, солоні або свіжі огірки, варені яйця, картоплю — то­ненькими скибочками. Продукти перемішують, заправляють майоне­зом з додаванням соусу Південного.



Интернет реклама УБС

Готовий салат укладають гіркою в салатник, прикрашають шматоч­ками м'яса, часточками варених яєць, свіжими або солоними огірка­ми, ріпчастою цибулею, крабами, зеленню.

Якщо салат готують за третьою колонкою Збірника рецептур, то крабів не додають.


Салат Столичний

Для салату використовують відварну м'якоть птиці або дичини без шкіри. Половину м'якоті нарізають скибочками, решту — залишають для оформлення салату.

Салат готують і прикрашають так само, як і салат м'ясний.

Замість крабів можна використати ракові шийки.

Загрузка...



<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Салат «Весна» | Салат Київський

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.