Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ВАРІАНТ№16.

I.

1. Фруктове варення, соління, мариновані продукти ніколи не бувають причиною ботулізму, так як.:

A - створені тут анаеробні умови перешкоджають виробленню токсину;

B - міцні розчини солі і цукру, а також кисле середовище (додавання оцетової кислоти в маринад) перешкодуют виділенню токсину;

C - ці продукти зберігаються при низькій температурі, яка перешкоджає виробленню токсину;

D - міцні розчини солі|соль| і цукру, а також оцтова кислота сприяють виділенню з фруктів і овочів протеолітичних ферментів, руйнівних токсин, що виділився;

E - ці продукти зберігаються тривалий час, токсин, що внаслідок чого виділився, інактивуються

 

2. Однією з основних ознак харчових токсикоінфекцій є:

A - гострий початок і течія;

B - часто хронічна течія;

C - наявність в їжі живих мікробів (умовно-патогенної групи) навіть в невеликих кількостях;

D - тривалий «інкубаційний період», але гостра течія;

E - наявність в їжі живих мікробних клітин патогенної мікрофлори або мікроскопічних грибів.

 

3. Основна ознака , на підставі якої можна поставити діагноз: «стафілококова|стафілокок| харчова інтоксикація»:

A - характерна клініка: гострий і раптовий початок, гострий гастроентероколіт, незначне підвищення температури;

B - дані санітарно-епідемічного обстеження спалаху;

C - результати бакобстежених виділень хворого: сечі, фекалій, блювотних мас і крові;

D - обсіменіння стафілококами харчових продуктів при їх бакобстеженні | і здатності|здібності| виділених культур виробляти ентеротоксин, що володіє гемолітичними властивостями;

E - зростання титру антитіл (реакція гемагглютинации) на стафілокок, виділений при бакисследовании запідозреного харчового продукту.

 

4. Немікробні харчові отруєння за патогенетичною ознакою діляться на:

A. - три групи: отруєння продуктами тварини, рослинного походження і отруєння отрутохімікатами;

B. -три групи: отруєння постійно отруйними продуктами рослинного і тваринного походження; отруєння продуктами рослинного і тваринного походження частково або тимчасово отруйними; отруєння домішками до їжі хімічних речовин;

C - чотири| групи: отруєння продуктами тварини, рослинного походження, домішками|нечистотами| хімічних речовин і отруєння озерною рибою в деяких районах світу (Гаффськая хвороба);

D - три групи: отруєння постійно отруйними продуктами, тимчасово отруйними продуктами і отруєння невстановленої етіології;

E - чотири групи: отруєння постійно отруйними рослинами, отруєння постійно отруйними тваринними продуктами, отруєння тимчасово отруйними рослинами і тимчасово отруйними тваринними продуктами.

 

 




Переглядів: 289

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ№15. | Методичні поради

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.