МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
ВАРІАНТ№16.I. 1. Фруктове варення, соління, мариновані продукти ніколи не бувають причиною ботулізму, так як.: A - створені тут анаеробні умови перешкоджають виробленню токсину; B - міцні розчини солі і цукру, а також кисле середовище (додавання оцетової кислоти в маринад) перешкодуют виділенню токсину; C - ці продукти зберігаються при низькій температурі, яка перешкоджає виробленню токсину; D - міцні розчини солі|соль| і цукру, а також оцтова кислота сприяють виділенню з фруктів і овочів протеолітичних ферментів, руйнівних токсин, що виділився; E - ці продукти зберігаються тривалий час, токсин, що внаслідок чого виділився, інактивуються
2. Однією з основних ознак харчових токсикоінфекцій є: A - гострий початок і течія; B - часто хронічна течія; C - наявність в їжі живих мікробів (умовно-патогенної групи) навіть в невеликих кількостях; D - тривалий «інкубаційний період», але гостра течія; E - наявність в їжі живих мікробних клітин патогенної мікрофлори або мікроскопічних грибів.
3. Основна ознака , на підставі якої можна поставити діагноз: «стафілококова|стафілокок| харчова інтоксикація»: A - характерна клініка: гострий і раптовий початок, гострий гастроентероколіт, незначне підвищення температури; B - дані санітарно-епідемічного обстеження спалаху; C - результати бакобстежених виділень хворого: сечі, фекалій, блювотних мас і крові; D - обсіменіння стафілококами харчових продуктів при їх бакобстеженні | і здатності|здібності| виділених культур виробляти ентеротоксин, що володіє гемолітичними властивостями; E - зростання титру антитіл (реакція гемагглютинации) на стафілокок, виділений при бакисследовании запідозреного харчового продукту.
4. Немікробні харчові отруєння за патогенетичною ознакою діляться на: A. - три групи: отруєння продуктами тварини, рослинного походження і отруєння отрутохімікатами; B. -три групи: отруєння постійно отруйними продуктами рослинного і тваринного походження; отруєння продуктами рослинного і тваринного походження частково або тимчасово отруйними; отруєння домішками до їжі хімічних речовин; C - чотири| групи: отруєння продуктами тварини, рослинного походження, домішками|нечистотами| хімічних речовин і отруєння озерною рибою в деяких районах світу (Гаффськая хвороба); D - три групи: отруєння постійно отруйними продуктами, тимчасово отруйними продуктами і отруєння невстановленої етіології; E - чотири групи: отруєння постійно отруйними рослинами, отруєння постійно отруйними тваринними продуктами, отруєння тимчасово отруйними рослинами і тимчасово отруйними тваринними продуктами.
|
||||||||
|