Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Інвентар для підготовки товарів до продажу.

Торгівельний інвентар – це інструменти, що використовуються при виконанні торгово-технологічного процесу в магазині. Торговий інвентар повинен відповідати своєму призначенню бути безпечним, зручним, міцним, справним, відповідати естетичним та санітарно-гігієнічним вимогам. Інвентар поділяють на різні групи, залежно від призначення і використанням.

До цієї групи інвентарю відносять пристосування для розрубу, оброблення і нарізки м'яса, субпродуктів і риби, а також інвентар для фасування товарів.

Сокири м'ясорубні застосовують для розрубу туш м'яса, риби і птахів.

Ножі виробничі представляють обширну групу ріжучих інструментів, використовуваних як в підсобних приміщеннях, так і на робочих місцях продавців. Підрозділяють їх залежно від призначення. Вони мають різну конфігурацію леза, ручки і різні розміри.

Великі м'ясницькі ножі призначені для розрубу крупних кісток, хрящів, сухожиль, туш баранини, птаха і т.п.

Ножі-сікачі використовують для розрубу крупних шматків м'яса і риби.

Ножі-рубаки застосовують для розрубу дрібних кісток і розрізання крупних мускульних частин м'яса і риби.

Ножі обваловувальні необхідні для видалення кісток і сухожиль. Мають коротке лезо із загостреним кінцем і фігурну ручку.

Ніж для виїмки кісток має вузьке лезо. При його допомозі виробляється видалення крупних кісток з окороків і великих шматків м'яса без значного розрізання м'яса. Ножі риборозділочні бувають для потрошіння і оброблення риби. Ножі для потрошіння риби мають серпоподібну форму. За допомогою їх виробляється розкриття черева риби для видалення нутрощів. Зняття філе і різання свіжої і свіжомороженої риби здійснюється ножем для оброблення риби, що має коротке з двостороннім заточуванням лезо.

Ніж гастрономічний (ковбасний) необхідний в основному для різання ковбас. Має довге широке загострене лезо.

Ножі кухонні застосовують для різання напівфабрикатів, готової м'ясної і рибної продукції, і овочів. Випускаються трьох розмірів – великі, середні і малі. Кухонні ножі мають злегка вигнуте лезо.

Ножі для різання сира і масла випускаються прямі (з кривим коліном) і із зигзагоподібною ріжучою частиною леза для фігурного різання масла і сиру.

Ніж-струна для різання монолітів масла складається з рояльної струни діаметром від 0,2 до 0,5 мм завдовжки 600 мм і дві ручки з деревини твердо листових порід. Рогатки (дві) для різання довгих брусків масла.

Хліборізні ножі, ніж калачний і ніж-пилу для різання хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів застосовують

= Хліборізний ніж складається з підстави з прорізом і встановленої на ньому рами, леза і рукоятки. Підстава ножа кріпиться до столу або прилавка. Використовують

= хліборізні ножі в магазинах з великим об'ємом реалізації хліба.

= Ніж-пила випускається з хвилеподібно заточеним лезом, що полегшує різання хліба.

Стільці-колоди для розрубу і оброблення туш і напівтуш м'яса, риби і птиці виготовляються з дуба, буку і деревини інших твердо листових порід і мають дерев'яні або металеві ніжки.

Дошки овальної і прямокутної форми для розрубу і оброблення крупних шматків м'яса, тушок птахів і риби виготовлені і склеєні з брусків або монолітні. Виготовляються з твердо листових порід дерева. Поверхня дошок шліфується. Випускаються різних розмірів.

Роликову лопату використовують для перевалювання і затарювання картоплі і овочів. До корпусу лопати приварена рама з розташованими на ній роликами, що обертаються. Рама є увігнутими гратами і служить для ухвалення вантажу. У корпусі рами є черенок для дерев'яної ручки. Виготовляється лопата із сталевих листу і прутка, забарвлюється нітроемаллю.




Переглядів: 1528

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Підготовка товарів до продажу | Кожна група товарів має певні особливості підготовки їх до продажу.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.