Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Параметричні ряди технологічного устаткування

Загальні відомості про машини і апарати

Основні вимоги до технологічного устаткування

Технологічне устаткування харчових виробництв, крім загальних вимог (достатня міцність і жорсткість конструкції, низький шум і вібрація), має забез-печити ще й такі:

оптимальні параметри виконання процесів прогресивної технології, тобто найвищу якість продукції при мінімальних витратах сировини і напівфабрика-тів;

високу техніко-економічну ефективність, що дає найбільшу продуктив-ність праці за найменших витрат основних і допоміжних ресурсів (енергії, сиро-вини, напівфабрикатів, води, палива та ін.) і зручність у монтажі, налагодженні, обслуговуванні і ремонті;

найменшу конструктивну складність та використання найбільшої кількос-ті стандартних, уніфікованих і нормалізованих деталей і збірних одиниць;

робочі органи машини повинні бути виготовлені з матеріалів нейтраль-них до продуктів, які у них обробляються, і не забруднювати їх;

використання найекономічніших матеріалів і профілів прокату, які забез-печують найменшу металоємність при необхідній міцності і надійності;

найбільшу автоматизацію контролю, регулювання і управління процеса-ми для найбільшого визволення і полегшення умов праці;

найбільшу безпечність машини і санітарно-гігієнічні показники праці (малий шум, вібрація, блокування, аспірація, сигналізація та ін.);

найзручніше керування.

Параметричні ряди технологічного устаткування

Технологічне устаткування хлібозаводів, а також кондитерських і мака-ронних фабрик може виготовлятись, і в більшості випадків виготовляється на різних підприємствах (наприклад просіювальні машини, тістоприготувальні ма-шини і агрегати, печі тощо). У зв’язку з цим виникає потреба в узгоджувані па-раметрів устаткування, яке виготовляється різними заводами, для забезпечення можливості оптимального компонування його в потокових лініях. Для цієї мети установлюють параметричні ряди устаткування, яких повинні дотримуватися всі заводи-виробники.

Згідно з ГОСТ 8032-84 ”Переважні числа і ряди переважних чисел” пара-метричні ряди можуть бути у вигляді прогресії:

арифметичної

або геометричної

де – перший член ряду; – знаменник ряду; – порядковий номер члена ряду.

Параметричні ряди у вигляді арифметичної прогресії характеризуються рівними інтервалами між параметрами суміжних членів і великою їх кількістю, що є раціональним для установлення розмірів валів, деталей та ін.

Для технологічного устаткування найбільш раціональними є парамет-ричні ряди у вигляді геометричної прогресії, бо вони дозволяють при порівняно невеликій кількості типорозмірів устаткування комплектувати потокові лінії підприємств різної потужності

Згідно з ГОСТ 8032-84 “Переважні числа і ряди переважних чисел” ряди переважних чисел – це геометричні прогресії із знаменниками для ряду

(допоміжний ряд).

Членами ряду є округлені числа з похибкою +1,26…–1,01%. Властивість цих рядів така, що переважні числа кожного наступного ряду включають числа попередніх рядів. Крім основних рядів переважних чисел, дозволяються похідні ряди, які дістають з основних відбором кожного другого, третього, четвертого або n-го члена основного ряду.

Інститут Держхарчпром розробив за вказівками ВНДЕКІХарчпрому пара-метричні ряди технологічних ліній та основного устаткування, які регламен-тують добір основних технологічних параметрів (продуктивності, тиску, площі поду печі, ємності тощо). В основу параметричних рядів устаткування покла-дено рекомендації щодо оптимальних розмірів потужності підприємств хлібо-пекарcької промисловості, затверджені Держбудом, Держпланом і Держ-комрадою СРСР 25.06.62 р. При цьому виходили з того, що для постачання на-селеного пункту в 5000 чоловік потрібно 2000 кг хліба на добу, а площа поду печі, необхідна для цього, дорівнює 4 м2.

В основу параметричних рядів технологічного хлібопекарського устат-кування покладено ряд R 10/3(1). Для печей, наприклад, установлена площа поду 4, 8, 16, 25, 40 м2 і т. і., яка дорівнює ряду R 10/3(1), для просіювального устаткування – 2,5; 5; 10 т/добу і т. д.

 




Переглядів: 315

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Основные части скважинной сейсмической аппаратуры | Класифікація та продуктивність технологічного устаткування лі- ній

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.