МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Тістоділильні агрегати і ділянки лінійТістоділильні агрегати і ділянки ліній призначені для отримання і підго-товки до випікання тістових заготовок. На них виконують такі операції: поділ тіста на заготовки, заокруглювання, попередню розстійку, закатування (або по-вторне заокруглювання), кінцеву розстійку і, якщо потрібно, надрізання. Тістоділильні агрегати (або ділянки ліній) поділяють на агрегати (або ді-лянки ліній) для поділу формових і подових сортів хліба. б) Рис.37. Схеми агрегатів і ділянок ліній для поділу, формування і розстійки ті-стових заготовок: а-кругло-го подового хліба; б-бато-нів; в-формового хліба; 1-тістоділильна машина; 2,3, 6-транспортери тістових за-готовок; 4-пластина для пе-ревертання заготовок; 5-тістоокруглювальна машина; 7-укладчик заготовок у розстійну ша-фу; 8-розстійна шафа для кінцевої розстійки; 9-посадчик заготовок у піч; 10-підіймальний елеватор; 11-шафа попередньої розстійки; 12-тістозакатувальна машина; 13-надрізник; 14-ділильно-посадочний агрегат; 15-розстійно-пічний агрегат
Агрегати (або ділянки ліній) для поділу подових сортів хліба у свою чергу поділяють на агрегати (або ділянки ліній) для приготування круглих подових хлібобулочних виробів і виробів видовженої форми (наприклад батонів). Схеми і склад перелічених агрегатів (або ділянок ліній) наведені на рис. 37. Слід зазначити, що для випікання формового хліба в розстійно–пічних агрегатах з тупиковими печами доцільно використовувати ділильно–посадочні агрегати, наприклад ДПА, ШЗЗ-ХДЗ-У та ін. (рис. 37,в), В агрегатах (або ді-лянках ліній) для отримання тістових заготовок круглого подового хліба відсут-ні механізми (або машини) для закатування і надрізання тістових заготовок (рис. 37,а), а в агрегатах (або ділянках ліній) для хлібних виробів видовженої форми вони необхідні (рис. 37,б). Слід зазначити також, що в агрегатах (або ділянках ліній) для поділу і формування круглого подового хліба здебільшого відсутні шафи для попередньої розстійки тістових заготовок, а це спричинює зниження якості хліба. У виробництві формового хліба в агрегатах з тунельними печами вико-ристовують тістоділильні машини з головками типу „Кузбас”, які укладають заготовки безпосередньо в форми, зібрані в касети по чотири штуки. З посадочного транспортера форми передаються на люльки розстійної шафи, а після розстійки вони вільно сповзають на стрічковий під печі. Після випікання касети з формами забираються з поду печі за допомогою каретки механізму розвантаження і транспортером, який рухається періодично, подаються до машини (або механізму) для виймання хліба шляхом перевертання форм на кут π радіан з одночасною дією на них інерційного (ударного, вібраційного) навантаження або за допомогою вакуум–присосок.
|
||||||||
|