МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Аналіз споживчої тари зернових фігурних виробів.Було проведено аналіз споживчої тари дослідних зразків круп’яних паличок. Згідно ДСТУ 2903:2005 на упаковці повинна бути наведена наступна інформація: – загальна назва продукту; – вид сухих сніданків; – маса нетто в грамах або в кілограмах; – склад продукту із зазначенням назв харчових добавок, що входять до рецептури із відповідним міжнародним символом ( індекс Е); – інформаційні дані про харчову і енергетичну цінність у 100 г сухих сніданків відповідно до додатка Б ( на новий вид сухих сніданків – у рецептурі на конкретну продукцію); – кінцеву дату споживання «Вжити до…» або дату виготовлення ( число, місяць, рік) та строки придатності до споживання; – умови зберігання; – номер партії виробника; – позначення цього стандарту; – назва та адреса виробника і місце виготовлення; – про наявність у пакуванні призу-сюрпризу та про те, що приз-сюрприз призначений для дітей віком більше трьох років, згідно з ГОСТ 25779; – рекомендації щодо споживання: « Повністю готові до споживання як самостійна справа, а також із чаєм, кавою, молоком, соком або бульйоном. У разі зменшення хрустких властивостей продукт рекомендують підсушити; – штрих-код. Далі представлений аналіз маркування кукурудзяних паличок ( табл. 2.3). Таблиця 3.1. – Аналіз маркування споживчої тари фігурних виробів.
На етикетці кожного продукту присутні усі необхідні дані вказані в ДСТУ 2903:2005. Розглянемо детально тару, в яку упаковані круп’яні подушечки. Споживча тара – тара, що надходить до споживача з продукцією і не виконує функції транспортної тари. При дослідженні якості кукурудзяних паличок було виявлено, що вони упаковані в поліпропілен. Поліпропілен – характеризується пластичністю, стійкістю до високих температур, удароміцністю, хімічною стійкістю і низькою паро- та газопроникністю. Також на упаковці повинен бути штриховий код. Штриховий код ( код EAN ) – спосіб запису даних, зручний для зчитування машиною. Частіше зустрічається штрих-код, записаний за допомогою смуг різної товщини, який містить інформацію про товар. Також існують штрихові коди, складені з крапок, квадратів та інших геометричних фігур, які легко розпізнаються машиною. Використовуються не лише у торгівлі для ідентифікації товару, а й на квитках, документах, авто, у дослідженнях вченими тощо. Складається штриховий код з двох частин – самих штрихів і цифрового коду. При цьому в штрихах повинно бути виділено кілька штрихів ( крайові й центральні – більшої та меншої довжини). Цифровий код складається з кількох груп кодів. Код товару складається з п’яти цифр: 1 цифра – найменування товару; 2 цифра – споживчі якості товару; 3 цифра – розмір або маса товару; 4 цифра – інгредієнти товару; 5 цифра – колір товару.
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|