Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Аналіз споживчої тари зернових фігурних виробів.

Було проведено аналіз споживчої тари дослідних зразків круп’яних паличок.

Згідно ДСТУ 2903:2005 на упаковці повинна бути наведена наступна інформація:

– загальна назва продукту;

– вид сухих сніданків;

– маса нетто в грамах або в кілограмах;

– склад продукту із зазначенням назв харчових добавок, що входять до рецептури із відповідним міжнародним символом ( індекс Е);

– інформаційні дані про харчову і енергетичну цінність у 100 г сухих сніданків відповідно до додатка Б ( на новий вид сухих сніданків – у рецептурі на конкретну продукцію);

– кінцеву дату споживання «Вжити до…» або дату виготовлення ( число, місяць, рік) та строки придатності до споживання;

– умови зберігання;

– номер партії виробника;

– позначення цього стандарту;

– назва та адреса виробника і місце виготовлення;

– про наявність у пакуванні призу-сюрпризу та про те, що приз-сюрприз призначений для дітей віком більше трьох років, згідно з ГОСТ 25779;

– рекомендації щодо споживання: « Повністю готові до споживання як самостійна справа, а також із чаєм, кавою, молоком, соком або бульйоном. У разі зменшення хрустких властивостей продукт рекомендують підсушити;

– штрих-код.

Далі представлений аналіз маркування кукурудзяних паличок ( табл. 2.3).

Таблиця 3.1. – Аналіз маркування споживчої тари фігурних виробів.

 

Показники Найменування зразків
№1 №2 №3
Торгова марка «Золоте зерно»тм «START»тм «ВХС»R
Підприємство виробник ПрАП «Дніпропетровський комбінат харчових концентратів» ПуАТ «Лантманнен Акса» ПрАТ «Вінницька харчосмакова фабрика»
Адреса 49800, Україна, м.Дніпропетровськ, вул.Малогвардійська, 1, тел./факс: +38 056 7212541, тел.: +38 056 7212535 Україна, Київська обл.., 08300, м.Бориспіль, вул. Привокзальна, 3, тел..: +(380) 4595 71134 www.start-ukraine.com Україна, 21018, м.Вінниця, вул.Р.Скалецького, 15, тел../факс: 0432 35 32 01, 68 22 90
Маса нетто 100 г 100 г 180 г
Найменування товару Сніданки сухі. Круп’яні подушечки неглазуровані «Смачна забава» з шоколадною начинкою Сніданки сухі зернові: Подушечки з начинкою «Шоколадні» Сухі сніданки. Подушечки з начинкою «Ірис молочний» неглазуровані.
Технічні умови ДСТУ 2903 ТУ У 15.6-00378537-004:2006 ТУ У 15.6-30453389-002:2002
Країна походження Україна Україна Україна
Умови зберігання Зберігати у сухих, чистих, добре вентильованих приміщеннях, які не заражені шкідниками хлібних злаків при температурі не вище 20 оС і відносній вологості повітря не більше 75% Зберігати за температури не вище 20 оС і відносній волгості повітря не більше 75% Зберігати при температурі не більше +20 оС і відносній вологості повітря не більше 75%
Термін придатності 6 місяців 12 місяців 4 місяці
Дата виробництва 1.08.12 1.08.12 14.08.12
Харчова та енергетична цінність: -Білки -Жири -Вуглеводи -Калорійність   5,8 18,7 65,0   436 ккал   7,9 18,1 61,2   439 ккал     5,8 18,2 63,6   453,4 ккал
           

 

На етикетці кожного продукту присутні усі необхідні дані вказані в ДСТУ 2903:2005.

Розглянемо детально тару, в яку упаковані круп’яні подушечки.

Споживча тара – тара, що надходить до споживача з продукцією і не виконує функції транспортної тари. При дослідженні якості кукурудзяних паличок було виявлено, що вони упаковані в поліпропілен.

Поліпропілен – характеризується пластичністю, стійкістю до високих температур, удароміцністю, хімічною стійкістю і низькою паро- та газопроникністю.

Також на упаковці повинен бути штриховий код.

Штриховий код ( код EAN ) – спосіб запису даних, зручний для зчитування машиною. Частіше зустрічається штрих-код, записаний за допомогою смуг різної товщини, який містить інформацію про товар. Також існують штрихові коди, складені з крапок, квадратів та інших геометричних фігур, які легко розпізнаються машиною. Використовуються не лише у торгівлі для ідентифікації товару, а й на квитках, документах, авто, у дослідженнях вченими тощо.

Складається штриховий код з двох частин – самих штрихів і цифрового коду. При цьому в штрихах повинно бути виділено кілька штрихів ( крайові й центральні – більшої та меншої довжини). Цифровий код складається з кількох груп кодів.

Код товару складається з п’яти цифр:

1 цифра – найменування товару;

2 цифра – споживчі якості товару;

3 цифра – розмір або маса товару;

4 цифра – інгредієнти товару;

5 цифра – колір товару.

 




Переглядів: 431

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Устаткування для зберігання хлібних виробів у замороженому стані | Порівняльна характеристика зернових фігурних виробів за органолептичними показниками. Профільний метод.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.