Відповідно до підручника Аграновського «Основи проектування підприємств комунального харчування» таблиці 14 оборотність місця за розрахунок кількості відвідувачів торгового залу визначається за такою формулою:
>N=P*C*X/100,
Де: N - кількість споживачів протягом години,
>P - кількість місць у залі,
З - відсоток завантаження торгового залу (за даними
X – оборот одного місця протягом години.
Але тут розрахуємо коефіцієнт перерахунку страв, визначається за такою формулою.
>K=Nч/Nдн, деNч - кількість відвідувачів протягом години,Nдн –кількість відвідувачів протягом дня.
Таблиця 1.
Годинник роботи
Оборот одного місця протягом години
Відсоток завантаження торгового залу
Кількість споживачів протягом години
Коефіцієнт перерахунку страв
12-13
1,5
0,09
13-14
1,5
0,12
14-15
1,5
0,12
15-16
1,5
0,12
16-17
1,5
0,09
17-18
1,0
0,05
18-19
1,0
0,05
19-20
0,8
0,07
20-21
0,8
0,08
21-22
0,6
0,06
22-23
0,6
0,06
23-24
0,4
0,03
24-01
0,4
0,03
Разом відвідувачів протягом дня
-
-
N 12-13= 75*1,5*60/100 = 67
N 13-14= 75*1,5*80/100 = 90
>N14-15 = 75*1,5*80/100 = 90
N 15-16= 75*1,5*80/100 = 90
N 16-17= 75*1,5*60/100 = 67
N 17-18= 75*1,0*50/100 = 37
N 18-19= 75*1,0*50/100 = 37
N 19-20= 75*0,8*90/100 = 54
N 20-21= 75*0,8*100/100 = 60
N 21-22= 75*0,6*100/100 = 45
N 22-23= 75*0,6*100/100 = 45
N 23-24= 75*0,4*80/100 = 24
N 24-25= 75*0,4*80/100 = 24
>Оборачиваемость місця становитиме: 730/75 = 9,73~10
Переглядів: 1124
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: