ü Квіти кульбаби - 400 шт., вода - 0,5 мл, лимони - 2 шт., цукор - 1 кг.
ü ПРИГОТУВАННЯ
ü Збираємо жовті квіти кульбаби. Мають бути тільки квіти. Не додавайте листя чи пагони. Добре промиваємо від бруду. Заливаємо холодною водою та лишаємо на добу.
ü Опісля квіти промиваємо, додаємо перемелені на м'ясорубці лимони, додаємо 0,5 л кип'ятку та варимо 15 хв.
ü Отриманий відвар остудити та процідити.
ü Додаємо цукор та варимо на малому вогні ще 45-60 хв.
ü Опісля розливаємо у підготовлені банки та закриваємо.
ü Якщо ви не хочете використовувати лимони, то можете замінити їх на 1 ч. л. лимонної кислоти, але зі свіжими лимонами виходить смачніше.
ü СМАЧНОГО ТА АРОМАТНОГО!
Вітаю, дорогі господиньки!
Спішу поділитися з вами неймовірним рецептом меду з кульбабок. Цей мед кожного року робить моя мама, а потім ми використовуємо його як інгредієнт до випічки чи просто до чаю. Тим паче, що цього року дуже багато кульбабок і якраз їх сезон!