Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Молочно-білкові концентрати.

Для збагачення продуктів харчування білком використовують молочно-білкові концентрати: казецит, копреципітат, казеїнати, які отримують на основі харчового казеїну.

Казецитотримують розчиненням харчового казеїну-сирцю у розчині солей з послідуючим висушуванням продукту на розпилювальній сушарці.

Казецит використовують у якості основного білкового компонента при виготовленні продуктів для дієтичного харчування дітей та дорослих.

Казеїнатиотримують за технологією казециту з тією відмінністю, що казеїн-сирець розчиняють у розчині солей натрію або гідроксиду натрію. Казеїнати – це харчові добавки-емульгатори.

Копреципітат, на відміну від казеїнатів має більш високу харчову цінність завдяки присутнім у ньому сироватковим білкам. Його отримують із знежиреного молока або його суміші з сироваткою чи сколотинами. Для отримання копреципітату, суміш обробляють або кислотою, або іонами кальцію. Осад, який при цьому утворюється, називають копреципітатом. Для завершення процесу отримання готового продукту, відпресований копреципітат помішають у розчин гідроксиду натрію, суміш перемішують до повного розчинення копреципітату, а далі висушують.

Копреципітат використовують при виготовленні лікувального продукту для дітей та дорослих –сухий ацидофільний «Енпіт».

 

Борошняні та круп’яні компоненти

Борошнодля виробництва продуктів дитячого харчування виготовляють з рисової, гречаної, вівсяної та кукурудзяної круп на харчоконцентратних та борошномельних підприємствах.

При отриманні борошна крупи обов’язково очищують від домішок, миють висушують, розмелюють та просіюють.

Використовують при приготуванні каш та молочних сумішей.

Крупи– це продукт, який отримують при переробці зерна різних злакових росли.

У виробництві продуктів дитячого харчування використовують манну крупу, дієтичне борошно (рисове, гречане, кукурудзяне) і толокно. Толокно –це вівсяне борошно, яке отримують розмелюванням вівсяного зерна після спеціальної його обробки.

Наведені крохмалевмісні компоненти використовують для зміни коагуляції казеїну коров’ячого молока та вуглеводного складу у молочних продуктах дитячого харчування. Білок молока при цьому набуває властивостей м’якого згортання, а маса вуглеводів у молочних сумішах і кашах збільшується.




Переглядів: 785

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.