МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
Методика розрахунку основних теплових і експлуатаційних показників роботи електричного харчоварочного котла КПЕ-60I. Тепловий баланс для нестаціонарного режиму. Розрахунок складових балансу 1. Тепловий баланс для нестаціонарного режиму: Q = Q1 + Q5 + Q6, кДж, де Q1 - корисно використане тепло, кДж; Q5 - втрати тепла в навколишнє середовище зовнішньою поверхнею котла, кДж; Q6 - втрати тепла на розігрів конструкції котла, кДж. 2. Корисно використане тепло у процесі нагріву: Q1 = с · m · (tк – tпоч.) + ΔW · r, к Дж; де с - питома теплоємність води, с = 4,19 кДж/(кг·˚С); m - загальна кількість води, що заливається у котел, кг; tк, tпоч. – відповідно, кінцева та початкова температура води, ˚С; ΔW - кількість випареної води у період нагріву, кг; r - повна теплота пароутворення, r = 2258 кДж/кг. 3. Втрати тепла зовнішньою поверхнею котла у навколишнє середовище у процесі нагріву: Q5 = 3,6 · α · F · (tсер.ст. – t0) · τ, кДж, де α - коефіцієнт тепловіддачі від поверхні котла до навколишнього повітря, Вт/(м2·˚С), який для температури навколишніх конструкцій до 150˚С у закритих приміщеннях визначається за наближеною формулою, що враховує тепловіддачу конвекцією та випромінюванням: α = 9,77 + 0,07 (tсер.ст.. – t0); Вт/(м2 ·оС); F - загальна площа зовнішньої поверхні котла, м2; tсер.ст.. - усереднена температура зовнішньої поверхні котла, ˚С, яка визначається з урахуванням температури відокремлених ділянок поверхні за формулою ;˚С; де tст1,…, tст4 – температура окремих ділянок поверхні котла, яка визначається як середнє арифметичне значення від температур, отриманих при замірах через 5 хв. у період нагріву: ;˚С; ... ;˚С; n - кількість замірів, шт.; f1, …, f4 - площі ділянок, в яких розташовані точки виміру температур, м2; t0 - температура навколишнього повітря, ˚С; τ - тривалість нагріву, год. 4. Втрати тепла на розігрів конструкції котла визначаються разом з неврахованими втратами: Q6 = Q – Q1 – Q5 = 3600 · А - (Q1 + Q5), кДж, де А - витрата електроенергії при нестаціонарному режимі, кВт·год. 5. Коефіцієнт корисної дії котла при нестаціонарному режимі: . 6. Відсоткове співвідношення окремих складових теплового балансу: II. Тепловий баланс для стаціонарного режиму. Розрахунок складових балансу 1. Тепловий баланс для стаціонарного режиму: Q’ = Q1’ + Q5’; кДж, де: Q1’ – корисно використане тепло, кДж; Q5’ - втрати тепла зовнішньою поверхнею котла в навколишнє середовище, кДж; 2. Корисно використане тепло: Q1’ = Δw · r, кДж; де ΔW - кількість випареної води при кипінні, кг. 3. Втрати тепла зовнішньою поверхнею котла у навколишнє середовище: Q5’ = 3,6 · α’ · F · (tсер.ст.’ – t0) · τ’, кДж, де α’ - коефіцієнт тепловіддачі від поверхні котла до навколишнього повітря: α’ = 9,77 · 0,07· (tсер.ст.’ – t0), Вт/(м2·˚С); tсер.ст..’ - усереднена температура зовнішньої поверхні котла, ˚С, яка визначається з урахуванням температури відокремлених ділянок поверхні при стаціонарному режимі за формулою , ˚С; де tст1,…, tст4 - температура окремих ділянок поверхні котла при стаціонарному режимі, ˚С; τ’ - тривалість стаціонарного режиму, (τ’ = 0,25 год.). 4. Коефіцієнт корисної дії котла при стаціонарному режимі: де А’ - витрата електроенергії при стаціонарному режимі, кВт·год. 6. Відсоткове співвідношення окремих складових теплового балансу: Величина дисбалансу характеризує неточність проведення експерименту, викликану погрішністю у вимірах, використанням наближених формул. Дані в комп’ютер вводяться відповідно до наведеної методики розрахунку. Після розрахунку основних експлуатаційних і теплотехнічних показників роботи котла КПЕ-60 і отримання роздруківки цих величин в лабораторному журналі оформлюється звіт про виконану роботу, в якому повинні бути відображені наступні питання: 1. Принципові схеми харчоварочних котлів. 2. Основні характеристики харчоварочних котлів, що випускаються промисловістю. 3. Правила безпечної експлуатації електричних харчоварочних котлів. 4. Заповнені таблиці 3.1, 3.2 і необхідні параметри і величини, виміряні у ході експерименту. 5. Роздруківка обчислень величин, передбачених розрахунковою частиною роботи. 6. Графіки зміни температури води у варильній посудині котла. 7. Аналіз отриманих експериментальних і розрахункових даних. Контрольні питання 1. Технологічне призначення електричних харчоварочних котлів. Їх переваги перед котлами з іншими видами обігріву. 2. Принцип роботи і будова подвійного запобіжного клапана. 3. Яку воду і як необхідно заливати в парогенератор? 4. У чому полягає автоматизація роботи котла? 5. Режими роботи харчоварочних котлів? 6. Як в електричних харчоварочних котлах захищають ТЕНи від “сухого ходу”? 7. Призначення і принцип роботи автоклава. 8. Тепловий баланс котлів при стаціонарному і нестаціонарному режимах. 9. Призначення і будова клапана-турбінки. 10. Правила безпечної експлуатації електричних харчоварочних котлів. 11. Переваги котлів з непрямим обігрівом. 12. Як впливає повітря в пароводяній сорочці на інтенсивність передачі тепла від пари до стінки варильної судини? 14. Визначити фактори, що сприяють зниженню ККД котла при заливанні в парогенератор надлишкової кількості води. 15. Як впливає час продувки котла на роботу станції керування котлом? Переглядів: 209 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|