Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Зміст роботи

Під час самостійної підготовки до лабораторної роботи:

1. Вивчити технологічне призначення, принцип дії, конструктивні схеми і правила безпечної експлуатації кип'ятильників безперервної і періодичної дії, водогрійних пристроїв і водонагрівачів, занести їх в лабораторний журнал. Звернути увагу на правильність регулювання рівня води в кип'ятильниках безперервної дії, на основні фактори, що впливають на ефективність їх роботи.

2. За літературними джерелами вивчити основні характеристики конкретних типів кип'ятильників безперервної і періодичної дії, водогрійних пристроїв і водонагрівачів, що серійно випускаються промисловістю, занести їх в лабораторний журнал.

3. Вивчати принципову схему стенда з дослідження режимів роботи кип’ятильника КНЕ-25 (Додаток Б).

4. Ознайомитись зі змістом, методиками виконання експерименту і розрахунків.

Після проведення допуску до лабораторної роботи в лабораторії:

1. Ознайомитися з будовою кип’ятильників безперервної дії і водонагрівачів, представлених в лабораторії, призначенням окремих конструктивних елементів, правилами безпечної експлуатації цих теплових апаратів. Особливу увагу слід приділити елементам автоматичного регулювання роботи кип'ятильників і водонагрівачів.

2. Визначити геометричні розміри й обчислити площі наступних ділянок зовнішньої поверхні кип’ятильника КНЕ-25М: кришки, бокової поверхні кип’ятильника на рівні живильної коробки і бокової поверхні нижче живильної коробки. Дані занести в таблицю 6.1.

Таблиця 6.1

Розрахунок площі окремих елементів зовнішньої поверхні

Кип’ятильника КНЕ-25М

№ з/п Назва елементу Діаметр, м Висота, м Площа , м2
Кришка, f1   -  
Бокова поверхня (поживна коробка), f2      
Бокова поверхня (нижче поживної коробки), f3      
  Загальна поверхня кип’ятильника, F - -  

3. Підготувати до роботи кип’ятильник КНЕ-25М.

4. Провести дослідження режимів роботи кип’ятильника КНЕ-2.

Дослідження проводяться при нестаціонарному режимі (в період розігріву) і стаціонарному режимі. Період розігріву визначається часом з моменту включення кип'ятильника до виходу кип’ятку з розбірного крана.

У період нестаціонарного режиму визначаються:

1) температура води в живильній коробці кип'ятильника;

2) тривалість нестаціонарного режиму;

3) температура гарячої води на виході з розбірного крана;

4) температура стінок і кришки кип'ятильника в зазначених точках;

5) витрати електроенергії за нестаціонарний режим;

6) температура навколишнього повітря.

У період стаціонарного режиму визначаються:

1) температура кип’ятку на виході з розбірного крана;

2) маса отриманого кип’ятку;

3) температура стінок і кришки кип'ятильника в зазначених точках;

4) витрати електроенергії за період стаціонарного режиму;

5) температура навколишнього повітря;

Температура води і повітря вимірюється за допомогою спиртового термометра зі шкалою до 100°С. Температура стінок і кришки кип'ятильника виміряється за допомогою електроконтактного термометра ЕТПМ.

Витрати електроенергії визначається за лічильником електроенергії.

Маса кип’ятку визначається шляхом зважування на вагах.




Переглядів: 268

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.