МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
Методика розрахунків основних теплотехнічних показників роботи кип’ятильника КНЕ-25МI. Тепловий баланс для нестаціонарного режиму. Розрахунок складових балансу 1. Тепловий баланс для нестаціонарного режиму: Q = Q1 + Q5 + Q6; кДж, де Q1 - корисно використане тепло, кДж; Q5 - втрати тепла зовнішньою поверхнею кип’ятильника в навколишнє середовище, кДж; Q6 - втрати тепла на розігрів конструкції кип’ятильника, кДж. 2. Корисно використане тепло у процесі нагріву: Q1 = с · m · (tк – tпоч.), к Дж; де с - питома теплоємність води, с = 4,19 кДж/(кг·˚С); m - маса води в кип’ятильному резервуарі, m = 7,6 кг; tк, tпоч. - відповідно, кінцева та початкова температура води в кип’ятильному резервуарі, ˚С; 3. Втрати тепла зовнішньою поверхнею кип’ятильника у навколишнє середовище у процесі нагріву: Q5 = 3,6 · α · F · (tсер.ст. – t0) · τ, кДж, де α - коефіцієнт тепловіддачі від поверхні кип’ятильника до навколишнього повітря, Вт/(м2·˚С), який для температури навколишніх конструкцій до 150˚С у закритих приміщеннях визначається за наближеною формулою, що враховує тепловіддачу конвекцією та випромінюванням: α = 9,77 + 0,07 (tсер.ст.. – t0); Вт/(м2 ·оС); F - загальна площа зовнішньої поверхні кип’ятильника, м2; tсер.ст.. - усереднена температура зовнішньої поверхні кип’ятильника, ˚С, яка визначається з урахуванням температури відокремлених ділянок поверхні за формулою ;˚С; де tст1,…, tст3 – температура окремих ділянок поверхні кип’ятильника, яка визначається як середнє арифметичне значення від температур, отриманих при замірах через 5 хв. у період нагріву: ;˚С; ... ;˚С; n - кількість замірів, шт.; f1, …, f3 - площі ділянок, в яких розташовані точки виміру температур, м2; t0 - температура навколишнього повітря, ˚С; τ - тривалість нагріву, год. 4. Втрати тепла на розігрів конструкції кип’ятильника визначаються разом з неврахованими втратами: Q6 = Q – Q1 – Q5 = 3600 · А - (Q1 + Q5), кДж, де А - витрата електроенергії при нестаціонарному режимі, кВт·год. 5. Коефіцієнт корисної дії кип’ятильника при нестаціонарному режимі: . 6. Відсоткове співвідношення окремих складових теплового балансу: II. Тепловий баланс для стаціонарного режиму. Розрахунок складових балансу 1. Тепловий баланс для стаціонарного режиму: Q’ = Q1’ + Q5’; кДж, де Q1’ – корисно використане тепло, кДж; Q5’ - втрати тепла зовнішньою поверхнею кип’ятильника, кДж; 2. Корисно використане тепло: Q1’ = Dд · с · (tк – tпоч.) · τ’, кДж; де Dд – дійсна продуктивність кип’ятильника , кг/год; т – маса кип’ятку, що витік з розбірного крану за стаціонарний режим. с - питома теплоємність води, с = 4,19 кДж/(кг·оС); τ’ - тривалість стаціонарного режиму, τ’ = 0,25 год. 3. Втрати тепла зовнішньою поверхнею кип’ятильника у навколишнє середовище: Q5’ = 3,6 · α’ · F · (tсер.ст.’ – t0) · τ’, кДж, де α’ - коефіцієнт тепловіддачі від поверхні кип’ятильника до навколишнього повітря: α’ = 9,77 · 0,07· (tсер.ст.’ – t0), Вт/(м2·˚С); tсер.ст..’ - усереднена температура зовнішньої поверхні кип’ятильника, ˚С, яка визначається з урахуванням температури відокремлених ділянок поверхні при стаціонарному режимі за формулою , ˚С; де tст1,…, tст3 - температура окремих ділянок поверхні кип’ятильника при стаціонарному режимі, ˚С; τ’ - тривалість стаціонарного режиму, τ’ = 0,25 год. 4. Коефіцієнт корисної дії кип’ятильника при стаціонарному режимі: де А’ - витрата електроенергії при стаціонарному режимі, кВт·год. 6. Відсоткове співвідношення окремих складових теплового балансу: . 7. Нормальна продуктивність кип’ятильника: , кг/год. ; де Dд - дійсна продуктивність кип’ятильника, виміряна експериментально, кг/год.; tк. - температура кип’ятку, ˚С; tпоч. - температура води на вході в кип’ятильник, ˚С. 8. Питома витрата електроенергії на приготування 1 кг кип’ятку при стаціонарному режимі: , кВт·год./кг; де А’ - витрати електроенергії при стаціонарному режимі, кВт·год. Величина дисбалансу характеризує неточність проведення експерименту, викликану погрішністю у вимірах, використанням наближених формул. Дані в комп’ютер вводяться відповідно до методики розрахунків. Після виконання на комп’ютері розрахунків основних теплотехнічних показників роботи кип'ятильника КНЕ-25М та одержання роздруківки цих величин оформляється звіт про виконану роботу, у якому повинні бути відображені наступні питання: 1. Принципові конструктивні схеми кип'ятильників, водонагрівачів і водогрійних пристроїв. 2. Основні характеристики апаратів даної групи, що випускаються промисловістю. 3. Правила безпечної експлуатації даного виду обладнання. 4. Заповнені таблиці 6.1 і 6.2. 5. Необхідні параметри і величини, виміряні в ході експерименту. 6. Роздруківка обчислень на комп’ютері величин, передбачених розрахунковою частиною роботи. 7. Аналіз отриманих експериментальних і розрахункових даних. Контрольні питання 1. Технологічне призначення кип'ятильників. Можливості їх застосування в різних підприємствах ресторанного господарства. 2. Принцип роботи кип'ятильників безперервної дії. 3. У чому полягає автоматизація роботи кип'ятильників безперервної дії? 4. Вкажіть переваги і недоліки одержання кип’ятку в кип’ятильниках у порівнянні з іншими способами кип’ятіння води. 5. Тепловий баланс кип’ятильників з різними способами обігріву. 6. Способи боротьби із накипом у кип’ятильниках. 7. Правила безпечної експлуатації кип’ятильників. 8. Чим відрізняється нормальна продуктивність кип’ятильника від дійсної? 9. Чи вигідно одержувати теплу воду шляхом розведення кип’ятку холодною водою? Переглядів: 447 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|