Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Методика виконання експерименту

1. Шляхом зовнішнього огляду переконатись у справності експериментального стенда з дослідження показників ефективності роботи мікрохвильової печі “Whirlpool”.

2. Підготувати картоплю до теплової обробки, визначити на вагах її масу.

3. Розмістити картоплю в ємності, що входить в комплект мікрохвильової печі, всередині робочої камери.

4. Визначити початкову температуру картоплі за потенціометром за допомогою зонда, що являє собою хромель-копелеву термопару, зачеканену в пустотілу голку.

5. Задати режим обробки “Мікрохвилі” з потужністю 1000 Вт на протязі 20 хв.

6. Натисканням на кнопку “Старт” почати теплову обробку, попередньо відмітивши початкові показники лічильника електроенергії.

7. Через 5 хв. відкрити дверці печі (при цьому НВЧ-обробка зупиняється), виміряти температуру всередині однієї з бульб картоплі і на поверхні. Після закриття дверцят обробка продовжиться. Виміри температури здійснювати через 5 хв. Забороняється залишати зонд в робочій камері під час теплової обробки.

8. При досяганні температури 96...98оС (приблизно 20 хв.) на поверхні бульби натиснути на кнопку “Стоп”, відмітивши тривалість теплової обробки (без часу на здійснення вимірів температури картоплі) і витрату електроенергії за лічильником. На вагах визначити масу готової картоплі.

За результатам проведеного експерименту провести розрахунки показників ефективності роботи мікрохвильової печі “Whirlpool” в режимі “Мікрохвилі”.

Методика розрахунків показників ефективності роботи мікрохвильової печі “Whirlpool”

1. Корисно використане тепло в процесі нагріву:

Q1 = m · c · (tкtпоч.) + ΔW ·r, кДж;

 

де m - маса картоплі, що завантажується в робочу камеру печі, кг;

c - теплоємність картоплі, с = 3,2 кДж/кг·˚С;

tк, tпоч. – відповідно, кінцева та початкова температура картоплі, ˚С.

ΔW – кількість випареної вологи з картоплі під час теплової обробки (визначається за різницею мас до і після обробки), кг

r – теплота пароутворення, r = 2256 кДж/кг.

2. Коефіцієнт корисної дії печі:

, %;

де А - витрата електроенергії на процес теплової обробки, кВт·год.

3. Питома витрата електроенергії на процес теплової обробки

, кВт·год./кг;

де т1 - маса готової гарячої картоплі, кг.

Отриманні значення показників ефективності порівняти з показниками ефективності роботи інших спеціалізованих апаратів.

Після виконання необхідних розрахунків оформлюється звіт про виконану роботу, в якому повинні бути відображені наступні питання:

1. Принципові схеми апаратів з НВЧ та ІЧ-нагрівом.

2. Основні технічні характеристики промислових зразків апаратів з НВЧ та ІЧ-нагрівом.

3. Основні правила безпечної експлуатації апаратів з НВЧ та ІЧ-нагрівом.

4. Параметри та величини, виміряні у ході експерименту.

5. Розрахунок показників ефективності.

6. Графік зміни температури всередині і на поверхні продукту під час теплової обробки.

7. Аналіз отриманих експериментальних даних.

Контрольні питання

1. Назвіть основні фактори, які негативно впливають на організм людини при використані НВЧ та ІЧ-нагріву.

2. Правила безпечної експлуатації апаратів з НВЧ та ІЧ-нагрівом.

3. Фізична сутність ІЧ-нагріву харчових продуктів.

4. Назвіть генератори ІЧ-випромінювання та їх класифікацію.

5. Тепловий баланс ІЧ-енергії.

6. Особливості ІЧ-нагріву харчових продуктів.

7. Який діапазон частот використовується у НВЧ-установках в Україні?

8. Чому НВЧ-нагрів називають “холодним” нагрівом, мікрохвильовим нагрівом, діелектричним нагрівом?

9. Переваги та недоліки НВЧ-нагріву.

10. Електрофізичні основи НВЧ-нагріву.

11. Використання ІЧ та НВЧ-нагріву у сполученні один з одним, а також з іншими способами нагріву.




Переглядів: 187

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.