Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Література

1. Дорохін В.О., Шеляков О.П., Герман Н.В. Теплове обладнання підприємств харчування: Підручник. – Полтава: РВВ ПУСКУ, 2004. – С. 362-400.

2. Беляев М. И. Оборудование предприятий общественного питания. Том 3. Тепловое оборудование. - М.: Экономика, 1990. – С. 382-390, 400-420.

3. Дейниченко Г.В., Єфімова В.О., Постанов Г.М. Обладнання підприємств харчування: Довідник. В 3-х ч. Ч. 1. – Харків: ДП Редакція “Мир Техники и Технологий”, 2002. – С. 11-17.

4. Дейниченко Г.В., Єфімова В.О., Постанов Г.М. Обладнання підприємств харчування: Довідник. В 3-х ч. Ч. 2. – Харків: ДП Редакція “Мир Техники и Технологий”, 2003. – С. 26-42.

Контрольні питання на допуск до лабораторної роботи

1. Чому плити називають універсальними тепловими апаратами?

2. Наведіть приклади конкретних марок електричних плит.

3. Які основні технологічні вимоги висуваються до плит?

4. Назвіть основні вузли електричних плит.

5. Як здійснюється переключення електричних плит на різні ступені потужності?

6. В чому полягають особливості конструкції модульних секційних плит?

7. Які форми конфорок мають електричні плити? Наведіть приклади електричних плит з різними формами конфорок.

8. Як розшифрувати позначення плити ПЕСМ-2НШ?

9. В чому полягають конструктивні відмінності електричних плит ПЕСМ-4 та ПЕ-0,51?

10. Відмінність плит ПГСМ-2Ш та ПЕСМ-2Ш?

11. Назвіть марки твердопаливних плит.

12. Для чого необхідно складати й аналізувати графіки завантаження робочої поверхні плит?

13. Як забезпечити високу ефективність роботи плит?

Зміст роботи

Під час самостійної підготовки до лабораторної роботи:

1. Вивчити технологічне призначення, принцип дії, конструктивні схеми і правила безпечної експлуатації універсальних теплових апаратів, занести їх в лабораторний журнал. Особливу увага звернути на фактори, що впливають на ефективність використання плит у підприємствах ресторанного господарства, а також на конструкцію нагрівальних елементів (конфорок) електроплит, умови, що забезпечують правильний режим їх експлуатації

2. За літературними джерелами вивчити основні характеристики конкретних типів електричних універсальних теплових апаратів, що серійно випускаються промисловістю, занести їх в лабораторний журнал.

3. Вивчати принципову схему стенда з дослідження впливу кривизни дна наплитного посуду на показники ефективності роботи електричної плити ЕП-7М (Додаток Е).

4. Ознайомитись зі змістом, методиками виконання експерименту і розрахунків.

Після проведення допуску до лабораторної роботи в лабораторії:

1. Ознайомитися з будовою електричних плит, представлених в лабораторії, призначенням окремих конструктивних елементів, правилами безпечної експлуатації цих теплових апаратів. Особливу увагу слід приділити елементам автоматичного регулювання роботи електричних плит.

2. Провести дослідження впливу кривизни дна наплитного посуду на показники ефективності роботи електричної плити ЕП-7М.

Під час дослідження визначаються:

1) маса води, що нагрівається в на плитному посуді;

2) початкова і кінцева температура води;

3) витрати електроенергії на нагрів води;

4) тривалість нагріву;

5) температура в центрі конфорки.




Переглядів: 185

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.