Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Зміст роботи

Під час самостійної підготовки до лабораторної роботи:

1. Вивчити принцип дії, конструктивні схеми і правила безпечної експлуатації газових теплових апаратів, занести їх в лабораторний журнал. Особливу увага звернути на фактори, що впливають на ефективність використання газового обладнання у підприємствах ресторанного господарства

2. За літературними джерелами вивчити основні характеристики конкретних типів газових теплових апаратів, що серійно випускаються промисловістю, занести їх в лабораторний журнал.

3. Ознайомитись зі змістом роботи.

Після проведення допуску до лабораторної роботи в лабораторії:

1. Вивчити призначення, конструкцію і правила експлуатація газової плити ПГС-2МА.

2. На натурному зразку плити вивчити порядок запуску плити в роботу, її відключення.

3. Вивчити будову елементів автоматики безпеки АБ-1 плити, порядок спрацьовування її елементів у різних режимах її роботи.

4. Намалювати схему встановлення і підключення газових плит до газопроводу. Вказати основні вимоги до газопроводів, що підводять.

5. Вивчити функціональне призначення приладів газової автоматики безпеки і регулювання. На натурних зразках вивчити конструкцію окремих елементів газової автоматики.

6. Накреслити принципову схему газової автоматики за указівкою викладача (АБ-І, АРБ-I, АРП).

7. Описати схему спрацьовування окремих елементів автоматики в різних аварійних режимах.

8. Перелічити номенклатуру газових апаратів, що випускається вітчизняною промисловістю і закордонними фірмами. Зробити порівняльний аналіз їх основних характеристик.

9. Розробити заходи щодо ефективного використання газового обладнання підприємств ресторанного господарства.

У лабораторному журналі оформляється звіт, у якому повинні бути відображені наступні питання:

1) принципові схеми газових апаратів (котлів, плит, кип’ятильників і водонагрівачів, сковорід і фритюрниць);

2) основні характеристики газового обладнання;

3) основні правила експлуатації газового обладнання;

4) схема встановлення і підключення газових плит до газопроводу;

5) схеми газової автоматики за указівкою викладача (АБ-І, АРБ-I, АРП) з описом призначення окремих елементів і їх роботи;

6) Порівняльний аналіз основних характеристик газового обладнання;

7) заходи щодо ефективного використання газового обладнання підприємств ресторанного господарства.

Контрольні запитання

1. Переваги і недоліки обладнання з газовим обігрівом.

2. Правила безпечної експлуатації газового обладнання.

3. Призначення і принцип роботи автоматики безпеки газового обладнання.

4. Основні вимоги, що висуваються до внутрішнього газопроводу.

5. Як працює автоматика регулювання газових апаратів?

6. Можливі способи утилізації тепла топочних газів, що скидаються в атмосферу.

7. Умови стійкого горіння газу.

8. Як визначається межа регулювання пальника?

9. Способи спалювання газу.

10. Дифузійні газові пальники.

11. Комплексна автоматика регулювання та безпеки.

12. Тепловий баланс апаратів, що працюють на газовому обігріві.

Ситуаційні завдання

Поясніть необхідні дії керівника (зав. виробництвом) підприємства ресторанного господарства при виявлення в роботі обладнання з газовим обігрівом наступних неполадок:

1) спостерігається явище зворотної тяги;

2) відбувається відрив полум'я від пальника;

3) має місце проскакування полум'я до пальника;

4) виникла необхідність перевірити наявність тяги в димоході;

5) є підозра на витік газу в крані, на стику газопроводу;

6) необхідно визначити, відкритий чи закритий кран на газопроводі;

7) необхідно терміново відключити апарат, що працює на газовому обігріві;

8) у приміщенні відчувається запах газу;

9) полум'я пальників має жовте забарвлення;

10) при натисканні на кнопку "пуск" запальник загоряється, а при відпусканні кнопки гасне.

Якими можуть бути причини цих несправностей. Коли необхідний виклик фахівців "Горгаза"?




Переглядів: 218

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.