МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Методика виконання експерименту1. Ознайомитись з експериментальним стендом з дослідження впливу режимів випікання на показники ефективності роботи пароконвектомата і якість готових виробів. 2. Перевірити надійність кріплення заземлення. 3. Включити пароконвектомат за допомогою таймера на панелі керування, задавши тривалість режиму розігріву 15 хв. і температуру в робочій камері 200оС, записати показники амперметрів і вольтметрів, визначити споживану потужність. Дані занести в таблицю 11.1. 4. Записати час вмикання пароконвектомата. 5. При досяганні температури в робочій камері 200оС спрацьовує звуковий сигнал. Пароконвектомат готовий до роботи. 6. Зважити половину напівфабрикатів тістечок, що видані для проведення експерименту, викласти їх у функціональну ємність і визначити їх початкову температуру за допомогою спиртового термометра. Дані занести в таблицю 11.1. 7. Задати за допомогою кнопок на панелі керування конвекційний режим роботи, встановити напівфабрикати в робочу камеру, ввести в центральний напівфабрикат термометричний зонд, зачинити дверцята, задавши кінцеву температуру всередині продукту 96оС за допомогою кнопок керування термометричним зондом і відмітити час початку теплової обробки, а також показники лічильників електроенергії. 8. Закінчення процесу випікання (тобто момент досягання заданої температури всередині продукту) супроводжується звуковим сигналом, за ним відмітити тривалість теплової обробки, а також зняти показники лічильників електроенергії і визначити її витрату. Дані занести в таблицю 11.1. 9. Вийняти з камери готові гарячі тістечка і зважити їх на вагах. Дані занести в таблицю 13.1. 10. Зважити другу половину напівфабрикатів тістечок, що видані для проведення експерименту, викласти їх у функціональну ємність і визначити їх початкову температуру за допомогою спиртового термометру. Дані занести в таблицю 11.1. 11. Задати за допомогою кнопок на панелі керування комбінований режим роботи (суміщена конвекційна і парова обробка). Повторити експеримент згідно з п. 7-9. 12. Провести дегустацію готових тістечок, на основі якої зробити висновки щодо впливу режимів випікання на якість готових виробів. Таблиця 11.1 Журнал спостережень до роботи № 11
За результатами проведеного експерименту на комп’ютері за програмою “Розрахунок основних показників ефективності роботи пароконвектомата фірми “Gierre”” визначити показники ефективності роботи. Методика розрахунку основних показників ефективності роботи пароконвектомата 1. Споживана потужність пароконвектомата: , кВт; де Іі - сила струму в кожній фазі, А; Uі – напруга в кожній фазі, В; cosφ - коефіцієнт потужності (cosφ = 1). 2. Корисно використане тепло при стаціонарному режимі: , кДж; де G - маса продукту, що завантажується в камеру, кг; с - питома теплоємність продукту, кДж/(кг×оС), с = 3,4 кДж/(кг×оС); z - вихід готового продукту, кг/кг: ; mг.пр. - маса готового гарячого продукту, кг; tv - середньооб’ємна температура продукту в кінці процесу теплової обробки: , оС; tскк, tцк - кінцеві температури в центрі і скоринці продукту, оС; tскк прийняти рівною 136оС r - теплота пароутворення, при нормальному атмосферному тиску r = 2256 кДж/кг; εr - коефіцієнт фазового перетворення, що показує відношення випареної вологи до загальної втрати вологи продуктом, для процесів випікання мучних виробів εr = 1. 3. Тепловий баланс для стаціонарного режиму: , кДж; де Q,втрат - кількість втраченого тепла (в навколишнє середовище, на розігрів функціональних ємностей та ін.), кДж. 4. Коефіцієнт корисної дії термокамери при стаціонарному режимі: , де А - витрата енергії на процес випікання, кВт·год/кг. 5. Питома витрата тепла (витрата тепла на 1 кг готового продукту): , кДж/кг. Дані в комп’ютер вводяться відповідно до методики розрахунків. Після виконання на комп’ютері розрахунків основних теплотехнічних показників роботи сковороди СЕСМ-0,2 та одержання роздруківки цих величин оформляється звіт про виконану роботу, у якому повинні бути відображені наступні питання: 1. Принципові конструктивні схеми апаратів для конвекційного жаріння і випікання. 2. Основні характеристики апаратів даної групи, що випускаються промисловістю. 3. Правила безпечної експлуатації даного виду обладнання. 4. Заповнену таблиці 11.1. 5. Графіки зміни температури всередині виробу під час випікання в двох режимах. 6. Роздруківка обчислень на комп’ютері величин, передбачених розрахунковою частиною роботи. 7. Результати і висновки дегустаційної оцінки готових виробів 8. Аналіз отриманих експериментальних і розрахункових даних. Контрольні питання 1. Технологічне призначення електричних жарочних і пекарських шаф. 2. Призначення окремого регулювання потужності верхніх і нижніх ТЕНів камери шафи. 3. Тепловий баланс шафи при стаціонарному і нестаціонарному режимах роботи. 4. Які відмітні риси жарочної, пекарської і теплової шаф? 5. У якому співвідношенні регулюється потужність при перемиканні у жарочних і пекарських шафах? 6. Як регулюється температурний режим у теплових апаратах даного типу? 7. Класифікація жарочних і пекарських шаф. Конструктивні відмінності. 8. Правила безпечної експлуатація жарочних і пекарських шаф. 9. Нагрівальні елементи жарочних і пекарських шаф. Відмінності в способі передачі тепла від верхніх і нижніх ТЕНів. 10. Як визначається теплова напруга робочої камери шафи? 11. Чому лімб терморегулятора ТР-4К не можна обертати убік більш низьких температур, не остудивши попередньо камеру шафи? Переглядів: 151 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|