МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Гусячих — 29—31 день.Режим інкубації передбачає регулювання температури, яку підтримують з 1-го до 12—14-го дня близько 37,5—38 °С, з 13—15-го до 18—20-го дня — 38—38,5 °С, з 19—21-го до 28—29-го дня — 38,5—39 °С. Відносна вологість повітря має становити 50—70 %. Інкубацію яєць проводять у шафових інкубаторах «Універсал-48», «Універсал-50» та кімнатному «Рекорд-За». Інкубація — це виведення молодняка з яєць птиці. ІНКУБАЦІЯ ЯЄЦЬ При природній інкубації молодняк виводиться із яєць під квочкою, а при штучній — у спеціальному апараті — інкубаторі, за допомогою якого можна виводити молодняк птиці в усі пори року і в потрібній кількості. Успіх інкубації залежить від повноцінності яєць і режиму інкубування. Для інкубації потрібні високоякісні свіжі запліднені яйця (1—5 днів після їх знесення). Для інкубації відбирають яйця з масою не менш як: курячі — 62 г, качині — 65, правильної форми (дуже довгі і круглі вибраковують) і проглядають їх на овоскопі. У запліднених яєць при просвічуванні видно зародок. Свіже яйце має невелику повітряну камеру — до 1—1,5 см в діаметрі. Якщо камера велика або знаходиться збоку, то яйце для інкубації непридатне. Яйця, що закладаються в інкубатор, повинні бути свіжими (не більше 2-3 днів), чистими, їх не можна мити чи витирати. Яйця закладають за певним графіком - по кілька лотків кожного дня, з інтервалом 3-4 доби або за один раз. У камерах інкубатора підтримуються певні умови для виведення молодняку з яєць, який називається режимом інкубації. Режим інкубації включає регулювання температури, відносної вологості повітря, вентиляцію, періодичне перевертання яєць. Режими інкубації для різних видів птиці різні: для качок - температура 37,5 °С, тривалість 27 діб; гусей - 39,5 °С, тривалість 30 діб; індиків - 37,5 °С, тривалість 27 діб. Для курячих яєць в інкубаторі підтримується температура 37,5 °С, відносна вологість повітря 55%. Тривалість інкубації 21 доба, за яку необхідно провести 12 перевертань. Яйця в лотках періодично перевертають. Під час інкубації проводять біологічний контроль яєць — просвічують їх овоскопом. Перший раз курячі яйця просвічують на 6-й, а інших видів сільськогосподарської птиці — на 8—9-й день інкубації. З інкубатора видаляють яйця із загиблими зародками. Другий раз яйця просвічують тільки в контрольних лотках. Востаннє розвиток зародків перевіряють, коли перекладають яйця на вилуплювання (при появі перших накльовів). Інкубація курячих яєць триває 20—21 день; індичих і качиних — 27—28; При правильному режимі інкубації вилуплювання молодняка триває 18—24 год. За цей період 2—3 рази вибирають молодняк. Кондиційний молодняк передають на вирощування, а слабкий — знищують.
Читайте також:
|
||||||||
|