Студопедия
Контакти
 


Тлумачний словник

Реклама: Настойка восковой моли




Авто | Автоматизація | Архітектура | Астрономія | Аудит | Біологія | Будівництво | Бухгалтерія | Винахідництво | Виробництво | Військова справа | Генетика | Географія | Геологія | Господарство | Держава | Дім | Екологія | Економетрика | Економіка | Електроніка | Журналістика та ЗМІ | Зв'язок | Іноземні мови | Інформатика | Історія | Комп'ютери | Креслення | Кулінарія | Культура | Лексикологія | Література | Логіка | Маркетинг | Математика | Машинобудування | Медицина | Менеджмент | Метали і Зварювання | Механіка | Мистецтво | Музика | Населення | Освіта | Охорона безпеки життя | Охорона Праці | Педагогіка | Політика | Право | Програмування | Промисловість | Психологія | Радіо | Регилия | Соціологія | Спорт | Стандартизація | Технології | Торгівля | Туризм | Фізика | Фізіологія | Філософія | Фінанси | Хімія | Юриспунденкция

Експертиза перероблених овочів і пролодів. Плодоовочеві консерви

Загрузка...

1. Основні критерії якості.  Органолептичні: зовнішній вигляд, консистенція, смак і запах (аромат), колір. Фізико-хімічні (залежно від виду): масова частка сухих речовин, масова частка цукру, масова частка кухарської солі, титрована кислотність, масова частка м’якоті, активна кислотність, масова частка вітаміну С, масова частка концентрації тяжких металів, наявність сторонніх домішок та ін.

2. Транспортна та споживча тара. Для пакування плодовоовочевих консервів використовують транспортну тару: ящики дерев’яні, дощаті, з гофрованого картону, з полімерних матеріалів. Споживча тара і матеріали, які безпосередньо стикаються  з консервованою продукцією, повинні бути допущеними Мінздравом України. Для цієї мети використовують банки металеві, туби алюмінієві, банки металеві збірні, банки скляні, банки скляні імпортні, пляшки скляні.

3. Маркування споживчої тари повинне включати художнє оформлення, текст на етикетці або на поверхні тари та умовні позначення. Це найменування виготувача, товарний знак, найменування продукції, позначення НТД, маса нетто або об’єм, сорт (гатунок), умови та терміни зберігання та деякі інші, що передбачені НТД. Наносяться також номер зміни / одна, дві цифри /, число вироблення / дві цифри /, місяць вироблення / дві цифри /, рік вироблення / останні дві цифри року/.

4. Транспортування всіма видами транспорту з додержанням правил перевезень і санітарних норм.

5. Зберігання. Температурний режим від 0 до 15 …200С за відносної вологості повітря не більше 75%. Термін зберігання залежно від виду консервів: від 6 місяців до 2 років.

6. Відбір зразків для дослідження. Кількість відібраних зразків для досліджень зумовлена кількістю упаковок у партії згідно з НТД: спершу відбираються упаковки для дослідження транспортної тари, а потім і для перевірки стану споживчої тари і маркування. З упаковок, які було відібрано для контролю стану споживної тари, відбираються крапкові проби для встановлення якості самого продукту. При цьому встановлюються не лише органолептичні та фізико-хімічні показники, але й показники безпеки / солі важких металів, нітрати, радіонукліди та ін./.

Переглядів: 1863

Повернутися до змісту: Товарознавство продовольчих товарів

загрузка...


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.