Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






П Е Р Е Д М О В А

З М І С Т

ПЕРЕДМОВА
ТЕМА 1 ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ТОВАРОЗНАВСТВА
1.1 Якість та основні властивості продовольчих товарів
1.2 Основні речовини харчових продуктів
1.3 Втрати продовольчих товарів у процесі товаропросування та зберігання
1.4 Стандартизація і сертифікація продовольчих товарів
ТЕМА 2 ЗЕРНО-БОРОШНЯНІ ТОВАРИ
2.1 Хімічний склад крупів та борошна, їх класифікація та асортимент
2.2 Харчова цінність хлібобулочних і макаронних виробів, їх класифікація та асортимент
ТЕМА 3 СВІЖІ ПЛОДИ І ОВОЧІ ТА ПРОДУКТИ ЇХ ПЕРЕРОБКИ
3.1 Свіжі овочі
3.2 Свіжі плоди
3.3 Продукти переробки плодів і овочів
ТЕМА 4 КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ. СМАКОВІ ТОВАРИ
4.1 Крохмаль, цукор, мед
4.2 Кондитерські товари
4.3 Смакові товари. Алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої
4.4 Чай, кава, прянощі та приправи
ТЕМА 5 МОЛОКО І МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ. ЯЙЦЯ ТА ЯЄЧНІ ПРОДУКТИ
5.1 Питне молоко та кисломолочні продукти
5.2 Молочні консерви, морозиво, вершкове масло та сичугові сири
5.3 Яйця та яєчні товари
ТЕМА 6 М'ЯСО І М'ЯСНІ ПРОДУКТИ
6.1 М'ясо
6.2 М’ясні товари
ТЕМА 7 РИБА І РИБНІ ПРОДУКТИ
7.1 Риба
7.2 Рибні товари та харчові концентрати
ТЕМА 8 ХАРЧОВІ ЖИРИ

 

Товарознавство– це наукова дисципліна, предметом якої є споживча цінність товарів.

Товарознавство продовольчих товарів вивчає їх фізичні, хімічні, біохімічні властивості та зміни цих властивостей на всіх етапах товаропросування від виробництва до споживача.

Втрати товарів в сфері товарообігу зумовлені їх властивостями, здатністю до зберігання і залежать від дотримання умов зберігання. Зменшити втрати товарів і збільшити прибутковість торгівлі можна тільки за умови набуття знань з властивостей товарів, природи, джерел їх втрат, здатності до короткотермінового або тривалого зберігання.

Метою викладання дисципліни «Основи товарознавства» є надання студентам теоретичних знань та практичних навичок з товарознавства продовольчих товарів, необхідних для практичної праці в галузі торгівлі за сучасних умов.

Задачами дисципліни є надання майбутнім спеціалістам глибоких знань з питань вивчення класифікації та номенклатури асортименту, характеристиці товарів, якості та проведенню експертизи товарів, формуванню споживчих властивостей товарів у процесі виробництва і факторів, які впливають на асортимент і вартість товарів.

У результаті вивчення курсу студенти повинні знати основні поняття товарознавства, визначити належність товарів до відповідної групи, характеризувати товари за основними споживчими властивостями і товарознавчими ознаками, визначити вартість товарів і аналізувати товарні фактори, що впливають на ціну.

 

 




Переглядів: 445

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оскільки , матимемо | Якість та основні властивості продовольчих товарів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.