Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Центральні білизняні

Розміщення господарських та виробничих приміщень в готелі

Господарські і виробничі приміщень в готелі проектують згідно з вимогами

Складські приміщення класифікують за умовами збереження товару

Складські приміщення класифікують на дві групи

1. ПРОДОВОЛЬЧІ

v склад для молочних продуктів;

v склад для м’яса, м’ясопродуктів та птиці;

v склад для риби та рибних продуктів;

v склад для бакалейних товарів;

v склад для гастрономії.

2. НЕПРОДОВОЛЬЧІ

v склад для білизни та інвентарю;

v склад для мийних хімічних засобів;

v склад для меблів та обладнання;

v склад для запасних деталей та пристроїв.

1. ОПАЛЮВАЛЬНІ

2. НЕОПАЛЮВАЛЬНІ

3. ОХОЛОДЖУВАЛЬНІ

До блоку приміщень, що надають побутові послуги відносяться:

ü приміщення для ремонту і прасування одягу, до яких є вільний доступ (обладнується столами, дошками для прасування, раковиною для миття рук, стойкою для розвішування одягу).

 

ДБН В.2.2-20:2008 ГОТЕЛІ
ДБН В.2.2-11 ПІДПРИЄМСТВА ПОБУТОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ. ОСНОВНІ ПОЛОЖЕННЯ
СНіП 2.09.02 БУДІВНІ НОРМИ І ПРАВИЛА. ВИРОБНИЧІ ПРИМІЩЕННЯ
СНіП 2.09.04 БУДІВНІ НОРМИ ІПРАВИЛА. АДМІНІСТРАТИВНІ І ПОБУТОВІ БУДІВЛІ

 

Блок підсобних і господарських приміщень існує в готелях будь-якого типу і потужності:

1. приміщення обслуговуючого персоналу

2. побутові майстерні

3. склади

4. білизняні брудної і чистої білизни

 

Господарські та виробничі приміщення бажано розміщувати на першому або цокольному поверсі будівлі

Чистої білизни

q пов’язується вантажним ліфтом з поверховими білизняними.

При ній передбачається місце для лагодження і прасування білизни.

Приміщення для чистої білизни розміщується поруч із вантажно-пасажирським ліфтом, кабіна якого відчиняється в бік блоку приміщень для обслуговування на поверсі.

Брудної білизни

q пов’язується з поверховим білизно проводом.

Обладнується стелажами і білизнопроводом з приймальними клапанами для спуску брудної білизни.

Приміщення для брудної білизни передбачається площею до 8 м та розміщується з вантажним ліфтом

1. Склад і площі інженерно-технічних приміщень визначаються завданням на проектування або проектом згідно з розрахунками залежно від застосовуваного устаткування та діючих нормативних документів.

2. Службово-господарські приміщення готелів групують, як правило, по виконуваним функціям.

3. Центральні білизняні необхідно блокувати з комунікаціями білизнопроводів.

Приміщення малярських майстерень і склади фарб слід проектувати з окремим виходом безпосередньо назовні.

5. У готелях місткістю 300 місць і більш при столярній майстерні та складській зоні слід передбачати:

  • люки,
  • дебаркадери,
  • ворота,
  • розвантажувальні майданчики з обліком візуального і шумового захисту житлових і громадських зон готелю.

Читайте також:

  1. І. Центральні органи кровотворення та імунного захисту
  2. Кабінет Міністрів України, центральні і місцеві органи влади
  3. Нейрон. Нейроглія. Класифікація нейронів. Синаптичні контакти в центральній нервовій системі. Механізм синаптичної передачі імпульсів.
  4. Поняття про гальмування в центральній нервовій системі. Види та механізми гальмування. Класифікація рефлексів. Види рефлекторних дуг.
  5. Початкові та центральні моменти дискретної випадкової величини
  6. Тема 7 ЦЕНТРАЛЬНІ ОРГАНИ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ
  7. Центральні банки, їх походження та призначення.
  8. Центральні кондиціонери
  9. Центральні органи виконавчої влади
  10. Центральні органи виконавчої влади
  11. Центральні органи виконавчої влади




Переглядів: 935

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Нормативна база проектування господарських та виробничих приміщень в готелі. | Зона технічних приміщень

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.