Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ТЕХНОЛОГІЯ ГОДІВЛІ ПТИЦІ

Технологія годівлі птиці включає в себе типи і способи годівлі птиці, підготовка кормів до згодовування, технологія згодовування кормів.

Типи годівлі: концентратний, напівконцентратний, малоконцентратний, об’ємистий.

Способи годівлі птиці: сухий (вологість 13-18%), вологий (24-30%) і комбінований (сухий комбікорм знаходиться постійно, зерно – на ніч і вологі мішанки 1-2 рази на добу).


Кормосуміші за поживністю поділяють на 4 типи:

1) повнораціонні комбікорми, що збалансовані приблизно за 42 показниками;

2) низькопротеїнові збалансовані кормосуміші, у яких рівень протеїну знижено не більше ніж на 2 і 1,5% відповідно для дорослої птиці та ремонтного молодняку, але витримані норми лізину, метіоніну, цистину;

3) низькопротеїнові, низькоенергетичні комбікорми, що збалансовані аналогічно другому типу за вмістом протеїну та амінокислот і містять обмінної енергії на 3-4% нижче норми (її нестачу компенсують за рахунок мультиензимних композицій);

4) незбалансовані комбікорми.

Виробництво і використання повнораціонних збалансованих комбікормів – найбільш раціональний спосіб ефективного використання кормових ресурсів у птахівництві.

Комбікорм – складна однорідна суміш очищених і подрібнених до необхідного розміру кормів та мікродомішок, що виготовлені за науково обґрунтованою рецептурою та забезпечує повноцінну годівлю птиці.

На сьогоднішній день виділять 3 основних варіанти формування кормової бази у птахівничих господарствах будь-якого типу:

- постачання повнораціонних комбікормів у повному обсязі з комбікормового заводу та їх доопрацювання на місці в разі необхідності;

- забезпечення повнораціонними комбікормами з використанням власних виробничих потужностей (міні комбікормовий завод, кормоцех, кормокухня);

- забезпечення повнораціонними комбікормами на основі кормів власного виробництва та білково - мінерально вітамінних концентратів (БМВК) промислового виробництва.

Виробництво комбікормів незалежно від варіанту формування кормової бази розпочинається з розрахунку їх рецепту. Кон’юнктура ринку та ціни на кормову сировину, якість кормів, наявність або відсутність достатніх їх об’ємів у господарстві – все змушує проводити розрахунки нових рецептів комбікормів практично щоденно. Тому поєднання досвіду спеціалістів по годівлі птиці з сучасними комп’ютерними програмами та технічними засобами забезпечує одержання прямого економічного ефекту у господарстві.

Під час складання раціонів слід використовувати фактичні показники поживності і хімічного складу сировини, що вказані у якісному посвідчені постачальника, данні власних лабораторних досліджень, а лише за їх відсутності – табличні дані.

Крім загальних показників поживності (ОЕ, СП, амінокислоти, кальцій, фосфор, натрій), які приймають участь у розрахунках як ті, що балансуються, вітаміни та мікроелементи включають у рецепт преміксів.

Премікси – однорідна суміш подрібненого до необхідного розміру БАР та наповнювача (висівки, подрібнена пшениця, розсипний комбікорм дрібного помелу, шроти, кормові дріжджі тощо). Розмір частин наповнювача не більше 1,2 мм, він повинен мати нейтральне середовище і вологість не вище 10%. Масляні розчини вітамінів попередньо стабілізують антиоксидантами (сантоніном або бутилоокситолуолом із розрахунку 150 мг на 1 кг розчину). Співвідношення маси наповнювача і вітамінів з антиоксидантами 10:1, тривалість перемішування преміксу 10-15 хв. Таке ж співвідношення наповнювача та мікроелементів використовують для виготовлення мінерального прнеміксу, прте останній краще готувати та зберігати окремо від вітамінного, оскільки при безпосередньому контакті мікроелементи руйнують деякі вітаміни.

Доля вводу премікса до складу кормосуміші становить 0,5-1%. При збагаченні кормосуміші вітамінно-мінеральними преміксами спочатку у кормозмішувач подають премікс виготовлений з масляних форм вітамінів, потім премікс із сипучих форм та в останню чергу мінеральний. Премікси, що одержані у господарстві як правило довго не зберігають, а використовують протягом 2-3 днів. У повнораціонні комбікорми виготовлені на основі БМВК, премікс не додають, тому що необхідні вітаміни та мікроелементи входять до складу БМВК.


Читайте також:

  1. Арт-терапiя як технологія збереження психічного здоров'я. Види арт-терапії.
  2. Базова технологія
  3. Біологічні особливості птиці
  4. БІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПТИЦІ
  5. Біологічні особливості травлення с.-г. птиці
  6. Біотехнологія
  7. Біотехнологія і гібридизація соматичних клітин
  8. Біотехнологія одержання антибіотиків
  9. Біотехнологія одержання ІНТЕРФЕРОНІВ
  10. Біотехнологія трансплантації ядер
  11. Бюджетування як управлінська технологія
  12. Визначення собівартості продукції вирощування та відгодівлі худоби і птиці.




Переглядів: 1028

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Значення деяких поживних речовин у годівлі птиці | Класифікація комбікормів.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.