Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Тема: Тютюнові вироби.

Навчальні цілі: дослідити особливості споживних властивостей тютюнових

виробів. Знайомитись з асортиментом тютюнових виробів.

Виявити особливості оцінки якості тютюнових виробів.

 

Програмна анотація

1. Тютюн первинна обробка тютюнової сировини.

2. Класифікація і асортимент тютюнових виробів.

3. Оцінка якості тютюнових виробів.

 

Самостійна робота

1. Вирощування тютюну. Виробництво тютюнових виробів. Хімічний склад тютюнового диму.

 

-1-

Тютюн - однолітня рослина сімейства пасльонових. Залежно від споживчих властивостей і призначення листові тютюни ділять на три групи (жовті східні, великолисткові й сигарні), які у свою чергу підрозділяють на кілька типів і підтипів.

Жовті східні тютюни використовують для вироблення цигарок, сигарет, курильних і трубкових тютюнів всіх виробничих сортів. Великолисткові тютюни дають виробу 1- го й більше низьких сортів. Із сигарних тютюнів які залежно від способу вирощування можуть бути важкого й легені типів, виробляють сигари й невелика кількість цигарок 2- го сорту.

По характері й властивостям диму розрізняють листові тютюни, кістякові і ароматичні.

Кістякові тютюни при палінні дають характерний тютюновий запах диму без сторонніх домішок і особою ароматичності.

Ароматичні тютюни на тлі основного заходу диму кістякового тютюну дають ароматичний, приємний запах.

Підібрані мішки тютюнової сировини воложать за допомогою кондиционированного повітря, розскубують на конвеєрі й змішують у пневматичному барабані. Після цього тютюн ріжуть на гильотинних або ротаційних верстатах на волокна певної ширини й піддають упливу струменя повітря. Характер наступних операцій залежить від виду продукції.

-2-

Всі тютюнові вироби можна класифікувати по способі виготовлення й використаній сировині на такі групи: сигарети, цигарки, курильний тютюн, трубковий тютюн і інші види.

Сигарети. Сигарети в цей час є основним видом тютюнових виробів. Вони підрозділяються на вироби з фільтром і без фільтра. Залежно від органолептичних властивостей і якості оформлення їх підрозділяють на перші, другі, треті, четверті, п'яті, шостий і сьомий класи. Сигарети довжиною 100 мм належать до другого класу.

Крім того, тютюнова промисловість також виробляє сигарети ароматизовані.

Сигари залежно від якості використаної сировини випускають трьох класів: 1- го, 2- го, 3- го.

Курильний тютюн залежно від ароматичних і смакових властивостей диму й зовнішнього оформлення виробляють третього, п'ятого й шостого класів.

Трубкові тютюни залежно від якості, рецептури, від використаних ароматизаторів при ароматизації також виробляють 3- го, 5- го й 6- го класів.

-3-

Оцінюючи якість тютюнових виробів, звертають увагу на відповідність їхньої форми, розміру й упакування вимогам діючих стандартів. Перевіряють також смак і аромат диму. У доброякісних тютюнових виробах не допускається підмоченность, цвіль, затхлість і т.п.

Органолептична оцінка тютюнових виробів (за винятком сигар) звичайно проводиться з використанням 30- ти бальної системи, при якій для кожного з основних органолептичних показників якості передбачена наступна максимальна кількість балів: аромат диму - 10 балів, смак диму - 10, зовнішній вигляд (для курильного й трубкового тютюну) і зовнішній вигляд упакування для сигарет - 10.

Органолептична оцінка якості сигар проводиться по смаку, заходу, характеру горіння й зовнішньому вигляду.

З фізико-хімічних показників якості під час оцінки тютюнових виробів використовується довжина цигарки або сигарети, у тому числі й довжина курильної частини, довжина фільтруючого мундштука або фільтра, вологість тютюну, масова частка пилу, ширина тютюнового волокна.

 

Контрольні питання

1. Класифікація тютюну.

2. Процес виробництва тютюнових виробів.

3. Класифікація тютюнових виробів.

4. Оцінка якості тютюнових виробів.

 

Розділ 6. Рибні товари


Читайте також:

  1. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. особливості побудови банківської системи в Україн
  2. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. Особливості побудови банківської системи в Україні.
  3. Банківська система: сутність, принципи побудови та функції. Особливості побудови банківської системи в Україні.
  4. Економічна система: її сутність та структурні елементи
  5. Економічна система: її суть та структурні елементи.
  6. Зорова сенсорна система: будова, функції. Порушення зору
  7. І. ТЕМА: ОСОБЛИВОСТІ ПІДРЯДНОГО ЗВ’ЯЗКУ КЕРУВАННЯ У СУЧАСНІЙ УКРАЇНСЬКІЙ МОВІ
  8. ЛЕКЦІЯ 2.ТЕМА: ФІЗІОЛОГІЯ МІКРООРГАНІЗМІВ
  9. Лекція 3.Тема: Мікробіологічні основи екології навколишнього середовища.
  10. Лекція 4. ТЕМА: Найважливіші біохімічні процеси збудниками яких є мікроорганізми
  11. Лекція 6. Тема: Географія сфери послуг
  12. Лекція 9. Кондитерські вироби. Мед і медопродукти . Цукор.




Переглядів: 2324

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема: Слабоалкогольні і безалкогольні напої. | Тема: Риба жива.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.