Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Можливі джерела утворення, тип і форма деяких пін у харчовій промисловості і продуктах харчування

Джерела утворення Типи піни Харчові маси, продукти харчування, напівфабрикати
Технологічні процеси: Вспінювання   Піносушіння   Бродіння Тверді, утворені із рідких Рідкі Кондитерські маси, патока, зефір, суфле, халва, морозиво Взбиті вершки, коктейлі
Рідкі, що переходять у тверді Сухе молоко, кава, пюре, інші порошки
Рідкі Вина, пиво
Супутні процеси Рідкі Цукор, продукти бродіння, дріжджі
Продукти Рідкі Ігристі вина, пиво, прохолодні напої
Тверді Хліб

Руйнування пін

Разом з тим в ряді виробництв утворення піни небажане. Вона заважає перемішуванню і випаровуванню рідин. Наприклад, піноутворення в барабанах котлів знижує їх коефіцієнт корисної дії. Особливошкідливіпіни, що утворюються в стічних водах, які містять піноутворювачі. Ці піни покривають шаром поверхню водоймищ і, не даючи доступу кисню в воду, викликають загибель усіх живих організмів.

Піну можна зруйнувати введенням в неї речовин, які мають високу поверхневу активність, але самі не дають стійкої піни. Такі речовини одержали назву піногасників.

Ними є спирти (пентиловий, октиловий, аміловий, циклогексиловий), жирні кислоти, складні ефіри. Піногасники або вступають у реакцію з стабілізаторами і руйнують його, або витискують стабілізатори з поверхні розділення і цим дуже зменшують стійкість пін. Так, наприклад, одна краплина складного ефіру повністю руйнує піну в склянці пива.

Піни можна руйнувати і механічним шляхом, наприклад, продуваючи повітря над поверхнею розчину, що запінився.

 

5. АЕРОЗОЛІ ТА ЇХ ВЛАСТИВОСТІ

Класифікація аерозолів


Читайте також:

  1. II. Критерій найбільших лінійних деформацій
  2. II. Харчування
  3. III. Дієслова, що в дужках, поставте у нижчевказаних граматичних формах. Перекладіть речення.
  4. III.4 Форматування тексту.
  5. IV. Виклад інформаційного матеріалу
  6. IV. Виклад інформаційного матеріалу
  7. IV. Критерій питомої потенціальної енергії деформації формозміни
  8. IV. Прийняття рішень у полі четвертої інформаційної ситуації
  9. R – розрахунковий опір грунту основи, це такий тиск, при якому глибина зон пластичних деформацій (t) рівна 1/4b.
  10. Tема 4. Фації та формації в історико-геологічному аналізі
  11. V Такі негативні особистісні утворення, як самовпевненість і нерозвиненість автономії та ініціативи, обумовлюють неадаптивне старіння людини.
  12. V. Прийняття рішень у полі п’ятої інформаційної ситуації




Переглядів: 708

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ПІНИ, ЇХ БУДОВА І СТІЙКІСТЬ | Аерозолями називають дисперсні системи, дисперсною фазою яких можуть бути тверді частинки або крапельки рідини, а дисперсійним середовищем є газ ( повітря ).

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.01 сек.