Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Класифікація та характеристика бенкетів-прийомів

Вид бенкету-прийому видирається залежно від події, з якої необхідно влаштувати прийом. Бенкети-прийоми мають наступну класифікацію згідно з різними ознаками:

- за ступенем офіційності: офіційні; неофіційні;

- за часом влаштування: денні; вечірні;

- за формою розміщення гостей за столами: прийоми з розсаджуванням; прийоми без розсаджування.

Прийом вважається офіційним, якщо запрошені є виключно офіційними

посадовими особами.

У дипломатичному протоколі має місце розподіл прийомів на денні і вечірні.

Денні прийоми носять менш офіційний, але не більш діловий характер. Час їх влаштування – з 12.00 до 15.00 години. Денні прийоми підрозділяють на такі види: „Сніданок”, „Діловий сніданок”, „Бокал шампанського”, „Бокал вина”.

Вечірні прийоми мають більш офіційний та урочистий характер. Час їх влаштування – з 16.00 до 23.00 години. Вони поділяються на такі види: „Чай”, „Коктейль”, „Фуршет”, „Обід”, „Обід-фуршет” (шведський стіл), «Вечеря».

Прийом сніданок влаштовують з нагоди приїзду та від'їзду послів, високих іноземних осіб, а також з метою підтримання контактів з іноземними дипломатичними представництвами. Починається прийом о 12.00 або 13.30 години і триває до 15.00 години. Тривалість прийому 1 – 1,5 години, з них 30 хвилин гості проводять за кавою.

Прийом – бокал шампанського влаштовують з нагоди національного свята, приїзду делегації, остаточного від'їзду посла тощо. Початок о 12.00 годині дня, тривалість не більше години.

Під час прийому здійснюється подавання тільки шампанського, але можливо окремо організувати бар або подавати на тацях віскі, джин, горілку, вина, соки, мінеральну воду тощо. В ролі закуски можуть бути подані: канапе, сандвічі, тарталетки, валовани або профітролі з різними наповнювачами, горішки солоні в асортименті, чіпси, фрукти, цитрусові тощо.

Прийом – бокал вина в основному нагадує попередній. Влаштовують його також з нагоди відкриття виставок, фестивалів тощо. В ролі напоїв пропонують переважно вина, в ролі закусок – сир, фрукти та закуски з них; маслини; оливки фаршировані; солоні горішки; канапе; сандвічі; тарталетки; валовани; профітролі з різними наповнювачами тощо. Особливість даних прийомів полягає в тому, що вони не вимагають складної та тривалої підготовчої роботи; столів та стільців не розставляють, за винятком столів для тютюнових виробів та паління.

Прийом – чай, кава зазвичай влаштовують тільки жінки і для жінок. Час влаштування бенкету-прийому – 16.00 – 18.00 годинами. Тривалість не більше 1 – 1,5 години. Може бути зосереджене чи розосереджене розміщення гостей за столами, що залежить від чисельності запрошених (зазвичай на прийом запрошується 7 – 15 осіб).

Прийом-фуршет дуже поширений в тому, що зручний для контактів: є можливість за час тривалості фуршету поспілкуватись з багатьма присутніми особами. Цей прийом влаштовують з нагоди національного свята, презентації послів, ювілейних дат тощо. Особливістю є те, що даний прийом проходить без розсаджування за столами, гості їдять та пють стоячи, чи дає можливість обслужити на певній площі приміщення велику кількість гостей. зазвичай на фуршет запрошують залежно від події від 80 до 500 осіб. Час влаштування прийому-фуршету знаходиться в проміжку між 17 – 20 годинами, в окремих особливо урочистих випадках початок здійснюється о 20.00 годині чи навіть пізніше. Тривалість прийому зазвичай 2 години, в деяких випадках може бути і більше.

Меню прийому-фуршету дуже різноманітне, до складу його входять майже усі групи страв, при приготуванні яких використовуються різноманітні види теплового обладнання та форми бенкетного нарізування продуктів. Оформлення страв – бенкетне, але головною особливістю є те, що всі страви дрібно порціоновану, які можна наколоти виделкою (або шпажкою) і майже не користуватись ножем.

Перед початком прийому зазвичай організовують подавання аперитиву: міцних і не дуже алкогольних напоїв, соків, мінеральної газованої та не газованої води, в тому числі із льодом (якщо прийом здійснюється у весняно-літній період.

Прийом-коктейль проводиться з 17.00 до 20.00 години. Тривалість його 1,5 – 2 години. Особливістю організації даного прийому є те, що на ньому столів для гостей із стравами та закусками взагалі не розставляють. Гості їдять та пють стоячи. Облаштовують лише столи для тютюнових виробів та паління. Усі страви подають офіціантами в обнос та на тацях різної форми.

Алкогольні і змішані напої представлені в дуже широкому асортименті. Подавання гостям аперитиву зазвичай не організовується.

Прийом – обід – це найбільш почесний вид прийому. Влаштовується він з розсаджуванням гостей за столами. Час влаштування прийому 18.00 – 19.00 години.

Прийом – вечеря відрізняється від прийому-обіду тільки годиною початку. Зазвичай він розпочинається о 21.00 годині, а інколи і пізніше. Меню і вина прийому – вечері в більшості співпадають з меню і винами прийому – обіду, за винятком супів прийом влаштовується безпосередньо після завершення будь-якої події, заходу.

Друга важлива відміна стосується обслуговуючого персоналу. Прийом такого ґатунку повинні обслуговувати тільки офіціанти – чоловіки у смокінгах чи фраках. Форма розміщення гостей за столами – розосереджена.

Прийом «Жур фікс» звичайно влаштовується дружиною міністра або іншою офіційною особою. Влаштовують регулярно, один раз на тиждень певного дня, об одній і тій самій годині протягом усього осінньо-зимового періоду. Прийом схожий на «Чай». Запрошення розсилаються на початку сезону і діють весь сезон. Прийом «Жур фікс» залежно від обраного часу проведення може бути віднесеним до денних або вечірніх прийомів.

Прийом «Раут» - святковий званий вечір, часто має політичне значення. Запрошується вітчизняна та іноземна політична, ділова, наукова еліта суспільства. Організатори прийомів «раутів» можуть бути одягнені у національне вбрання.

 

 

6. Підготовка приміщення до проведення прийому.

Вибір місця проведення прийому – вельми важливий та відповідальний крок.

Підготовка приміщень до обслуговування прийомів складається з наступних

етапів:

- сухе та вологе прибирання приміщень;

- оформлення приміщення елементами фітодизайну, аквадизайну, картинами, скульптурами та іншими творами мистецтва;

- вибір варіанта розстановки столів з урахуванням виду прийому, розташування вікон, дверей, «зелених кутків», наявності «зимового саду», чи оранжереї, подіумів тощо;

- вибір бенкетних столів для прийому і їх оформлення в основних залах, вітальні та аванзалі;

- встановлення за потребою мікрофонів, столиків для підписання угод, стільців, підставок для промов тощо;

- розміщення за потребою роялю, арфи та інших музичних інструментів та визначення місць для артистів-виконавців або для гостей для аматорського виконання в основному залі чи вітальні.

Кожний з елементів підготовки приміщення обговорюється із замовником з

метою урахування національних особливостей, релігійних умов, традицій або бажань та вподобань високих офіційних осіб. Особливо ретельно підбирають варіанти озеленення приміщення та прикрашання столів. Окрасою приміщення можуть бути також подіуми, на яких розставляють квіти у вазонах на підставках різної форми та висоти; колони, які перевівають гірляндами квітів чи зеленню, або біля яких на високих вишуканих підставках встановлюють вази з букетами квітів чи їх композиціями. На подіумах зазвичай облаштовують місця для музикантів, артистів. Встановлюють мікрофони, розставляють стільці, пюпітри тощо.

Розміщення гостей за столами зазвичай здійснюється у двох варіантах: зосереджене і розосереджене розміщення. Вибір форми конфігурації бенкетних столів залежить від форми залу, її площі, розташування вікон, дверей, кількості запрошених гостей.

У практиці дипломатичних прийомів при організації прийомів «Фуршет» застосовують також розстановку столів по периметру приміщення, здійснюючи одностороннє сервування столів. За рахунок цього центральна частина приміщення залишається вільною, що дає можливість гостям здійснити більш різноманітне спілкування

 

Питання для самоперевірки

1. Призначення і види бенкетів.

2. Організація обслуговування великих і малих прийомів.

3. Порядок приймання, оформлення та виконання замовлення на обслуговування різних свят.

4. Особливості підготовки до організації проведення бенкету.

5. Роль адміністратора в організації і обслуговуванні бенкетів.

6. Бенкети та дипломатичні прийоми.

7. Підготовка залів до обслуговування.

 


Читайте також:

  1. I. Загальна характеристика політичної та правової думки античної Греції.
  2. II. ВИРОБНИЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОФЕСІЇ
  3. II. Класифікація видатків та кредитування бюджету.
  4. II. Морфофункціональна характеристика відділів головного мозку
  5. V. Класифікація і внесення поправок
  6. V. Класифікація рахунків
  7. А. Структурно-функціональна класифікація нирок залежно від ступеню злиття окремих нирочок у компактний орган.
  8. Аварії на хімічно-небезпечних об’єктах та характеристика зон хімічного зараження.
  9. Автобіографія. Резюме. Характеристика. Рекомендаційний лист
  10. Автокореляційна характеристика системи
  11. Адміністративні провадження: поняття, класифікація, стадії
  12. Амплітудно-частотна характеристика, смуга пропускання і загасання




Переглядів: 7007

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Поопераційні витрати часу при підготуванні до бенкету, хв. | СПОСОБИ ЗАСТОСУВАННЯ.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.