Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Визначення фактичних витрат на виробництво 1 пляшки напою.

  напій «Лимонад» напій «Ситро»
1. Сировина і матеріали 613841,78/582400= 1,05 574807,56/560000= 1,03
2. Основна зарплата 795989,76/1142400= 0,697 795989,76/1142400= 0,70
3. Доповнить. зарплата 102017,74/1142400= 0,089 102017,74/1142400= 0,09
4. Відрахування на соц. страх. (0,697+0,089)*0,368= 0,29 (0,7+0,09)*0,368= 0,29
5. Витрати на утримання і експлуатацію устаткування Крсео=19223,55*0,5098/582400=0,017 Крсео=19223,55*0,49/582400=0,017
Рсео=0,017*0,697= 0,01 Рсео=0,017*0,7= 0,01
6. ЗВВ 527057,08*0,5098/582400= 0,46 527057,08*0,49/582400= 0,46
7. ЗГВ (0,697+0,01)*0,15= 0,11 (0,7+0,01)*0,15= 0,11
8. Виробнича собівартість сума п.1-7= 2,71 сума п.1-7= 2,68
9. Позавиробничі витрати 2,71*0,12= 0,325 2,68*0,12= 0,322
10. Повна фактична собівартість 2,71+0,325= 3,03 2,68+0,322= 3,00

У таблиці 3.3 приведено порівняння планових і фактичних витрат на виробництво і визначено відхилення від плану.

Таблиця 3.3

Зміни витрат на виробництво продукції

Статті витрат Витрати, грн. Відхилення
плановані фактичні
1. Матеріальні витрати 1238859,32 1188649,33 -50209,99
2. Основна заробітна плата 774888,00 795989,76 21101,76
3. Додаткова заробітна плата 67981,44 102017,74 34036,30
4. Відрахування на соціальне страхування 310175,95 330466,76 20290,81
5. Витрати на утримання і експлуатац. устаткування. 19223,55 19223,55 0,00
6. Загальновиробничі витрати 527508,97 527057,08 -451,89
7. Загальногосподарські витрати 185828,90 178297,40 -7531,50
8. Всього витрат на виробництво 3124466,13 3141701,62 17235,49
9. Позавиробничі витрати 374935,94 377004,19 2068,26
Повна собівартість товарної продукції 3499402,06 3518705,82 19303,75
Витрати на одиницю продукції:      
  - напій " Лимонад " 3,37 3,03 -0,33
  - напій " Ситро " 3,34 3,00 -0,33

 

В результаті зниження матеріальних і загальновиробничих витрат, собівартість одиниці товарної продукції зменшилася на 0,33 грн.

3.2. Розрах. планового і фактичного прибутку від реалізації продукції

Прибуток – ця та частина виручки, яка залишається після відшкодування всіх витрат на виробництво і реалізацію продукції.

Прибуток від реалізації продукції – це основна складова валового прибутку підприємства. Її планування здійснюється прямим і аналітичним методами. У зв'язку з обмеженим асортиментом продукції, в курсовій роботі використовується метод прямого рахунку.

Фактичний прибуток від реалізації визначається як різниця між фактичною виручкою від реалізації продукції (без урахування ПДВ і акцизного збору) і її повною фактичною собівартістю по формулі:

де – відповідно фактичний прибуток і виручка від реалізації продукції і повна собівартість i-го виду продукції;

Як було сказано вище, при розрахунку собівартості застосовувався нормативний метод, згідно цьому методу фактична собівартість продукції визначається шляхом збільшення до нормативної (плановою) собівартості або віднімання з неї виявлених в звітному періоді відхилень від норм і зміни норм.

При визначенні фактичної ціни на продукцію потрібно врахувати той факт, що метою проведення заходів інноваційного характеру є зниження собівартості і збільшення прибутку, при цьому продукція буде реалізована за плановою ціною, тобто фактична ціна на продукцію дорівню\ плановоїї.

1) Фактична виручка від реалізації розраховується по формулі:

де – планова оптова ціна підприємства (без ПДВ і акцизу)

– фактичний об'єм реалізації i-го виду продукції.

2) Фактична повна собівартість i-го виду продукції визначається по формулі:

 

 

де - фактична собівартість одиниці i-го виду продукції.

 

3) Визначаємо фактичну виручку від реалізації продукції, грн.:

 

Ø по напою " Лимонад ": =3,87*582400=2254963,33 Ø по напою " Ситро ": =3,84*560000=2148366,68  
РАЗОМ: =2254963,33+2148366,68=4403330,01грн

 

4) Визначаємо фактичну собівартість продукції, грн.:

 

Ø по напою " Лимонад ": =3,03*582400=1766846,1грн Ø по напою " Ситро ": =3,00*560000=1681614,5грн
РАЗОМ: =1766846,1+1681614,5=3448460,6грн

 

5) Фактичний прибуток від реалізації продукції складе, грн.:

 

Ø по напою " Лимонад ": =2254963,33–1766846,1=488117,3 Ø по напою " Ситро ": =2148366,68–1681614,5=466752,1
РАЗОМ: =488117,3+466752,1=954869,4грн  

 

6) Фактична рентабельність продукції визначається по формулі:

=954869,4/ 3448460,6*100=27,69%

 

В результаті зниження витрат на виробництво напоїв, рентабельність продукції зросла в порівнянні з плановим показником і склала 27,69%.

 

Розрахунок планового прибутку приведений в таблиці 3.4, а фактичному прибутку в таблиці 3.5.

 

Таблиця 3.4

Планування прибутку від реалізації

Найменування продукту Об'єм виробництва, шт. Прибуток від реалізації, грн.
од. продукції всього об'єму
" Лимонад " 0,5050 262 612,19
" Ситро " 0,5004 250 197,98
  Разом:     512 810,17

 

 

Таблиця 3.5


Читайте також:

  1. A) Оцінка захисних споруд за ємністю – визначення коефіцієнта Квм.
  2. CMM. Визначення моделі зрілості.
  3. I визначення впливу окремих факторів
  4. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  5. II. Виробництво меду
  6. II. Елементи операційних витрат
  7. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  8. Ocнoвнi визначення здоров'я
  9. S Визначення оптимального темпу роботи з урахуванням динаміки наростання втоми.
  10. V. Інші витрати
  11. А) Визначення захисних властивостей, якими володіє сховище, за захисту від іонізуючого випромінювання.
  12. А) Оцінка захисних споруд за місткістю – визначення коефіцієнта Квм




Переглядів: 392

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Розрахунок фактичних витрат на виробництво продукції | Розрахунок фактичного прибутку від реалізації

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.