У табл. 3.6 порівнюються показники планового і фактичного прибутку і якісно визначаються чинники, що викликали встановлені відхилення.
Таблиця 3.6
Порівняння планового і фактичного прибутку
№
Найменування продукту
Прибуток від реалізації, грн.
Відхилення(+, -), грн.
Планова
фактична
1.
" Лимонад "
262 612,19
488117,3
225 505,08
2.
" Ситро "
250 197,98
466752,1
216 554,16
РАЗОМ:
442 059,24
В результаті проведення заходів інноваційного характеру, була досягнута економія матеріальних ресурсів на 50210грн.,що, у свою чергу, дозволило знизити собівартість продукції, що випускалася, збільшити об'єм виробництва на 102000 шт. і отримати прибуток у розмірі 954869,4грн.
ВИСНОВКИ
У справжній курсовій роботі був здійснений розрахунок економічних показників діяльності виробничого підрозділу (цехи безалкогольних напоїв) промислового підприємства. В результаті розрахунку були отримані наступні дані:
² планові витрати на виробництво продукції складають ________________ грн.
² фактичні витрати на виробництво _________________ грн.
² плановий прибуток склав _____________ грн, тоді як фактична очікується в розмірі _____________грн.
² планова рентабельність склала _______%, фактична _______%.
Таким чином, проведені заходи інноваційного характеру дозволили знизити собівартість, підвищити конкурентоспроможність і рентабельність продукції, що випускається.