Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Професійні вимоги до персоналу

Бармен - це працівник, що працює за барною стійкою, відповідно до правил і атмосфери закладу. Він вітає, інформує, дає поради своїм споживачам, приймає і виконує їх замовлення.

Два принципових стимули, що мотивують його поведінку - це рентабельність бару і задоволення споживача. Бармен стежить за тим, щоб напої, що подаються ним або його підопічними, відповідали смаку споживача, а також правилам гігієни і безпеки та були приготовані і подані відповідно до стилю і в дусі закладу.

Він стежить за запасами напоїв, вирішує питання закупівлі продуктів і обладнання, а також підтримання його в робочому стані. Крім цього, бармен контролює касові операції і, насамкінець, приймає участь у складанні карти бару.

Він стежить за розміщенням на полицях пляшок і аксесуарів, здійснює контроль за зовнішнім виглядом своїх підопічних і чистотою обладнання. Бармен перевіряє запаси посуду, стежить за відкриттям і закриттям приміщення, проводить інвентаризацію і багато іншого. Але в дійсності сфера роботи бармена варіюється дуже сильно від одного бара до іншого і залежить частіше за все від ступеня довіри до нього його директора. Незалежно від цього бармен повинен добре знати правила подавання напоїв і як поводитися з барними аксесуарами та інструментами. Йому необхідно відмінно володіти усіма комбінаціями класичних коктейлів, їх пропорціями і варіантами, а також фірмовими коктейлями закладу. Для його роботи потрібне знання напоїв, воно дозволить бармену відігравати важливу роль при закупівлях, зустрічах з постачальниками, а також при складанні карти бару.

Бармен повинен вміти працювати швидко, без помилок і завжди ввічливо поводитися зі споживачами.

Бармен повинен бути чесною і порядною людиною. Він не може пити спиртне під час роботи, але він повинен знати смак напоїв, що пропонуються, і бути здатним зробити правильний вибір у разі незвичайного замовлення.

Бармен зобов'язаний завжди носити чистий одяг і начищене взуття. В його кишенях не повинно бути багато речей, які деформують їх. Він повинен тримати свої руки у повному порядку, і взагалі стежити за собою. Бармену не слід надягати багато прикрас.

Бармену необхідно володіти бездоганними манерами і дотримуватись правил етикету:

- не розмовляти під час роботи зі своїми колегами; досконало володіти процесом виконання замовлення. (Додаток 3)

- вміти слухати своїх споживачів і підтримувати з ними розмову, але завжди дотримуватися дистанції;

- бути здатним зменшувати дозу алкоголю сп'янілому споживачу і відмовитися від замовлення сп'янілого, який може бути небезпечним;

- поважати конфіденційність своїх споживачів;

- виходити з становища в складних ситуаціях;

- бути ініціативним у деталях (заміна попільничок, запропонування вогню споживачам, постійне прибирання робочого місця і т.д.).

До працівників і персоналу барів пред'являються дуже високі вимоги . Необхідно уміти добре володіти собою, знати іноземні мови, володіти відчуттям власної гідності, задовольняти потреби відвідувачів і підвищувати рентабельність бару.

Бармен повинен знати свій бар, розташування пляшок, посуду, устаткування, асортимент напоїв, що продаються, і інших товарів, їх ціни, смак і призначення. Хороший бармен завжди запропонує рівноцінний або близький за ціною і смаковими якостями напій, якщо замовлений клієнтом напій відсутній або для його приготування бракує інгредієнти. При спілкуванні з гостями треба пам'ятати, що усмішка є універсальним засобом спілкування з відвідувачем.

Під час роботи барменові на робочому місці забороняється є, пити, палити, жувати гумку, а також користуватися одеколоном і духами з сильним запахом. Необхідно правильно організувати робоче місце, з тим щоб руки під час роботи не перехрещувалися, тобто права рука повинна брати те, що знаходиться справа: інструменти, айс-бакет, пляшки з напоями, що найчастіше вживаються, а ліва - те, що зліва: барне скло. У центральній частині робочого місця можна розташувати серветки, мірний посуд, лоток з фруктами. Після використання предметів бару їх завжди необхідно повертати на свої місця. Потрібно завжди точно розраховувати гостей і віддавати здачу.

Дотримання цих правил дозволить барменові швидко і якісно працювати, не втрачаючи часу на пошуки потрібних йому предметів.

 


Читайте також:

  1. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  2. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  3. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  4. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  7. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  8. IV. ВИМОГИ ПРОФЕСIЇ ДО IНДИВIДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГIЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФАХIВЦЯ
  9. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
  10. V. Вимоги безпеки в екстремальних ситуаціях
  11. Адаптація персоналу: цілі та завдання. Введення у посаду
  12. АДАПТОВАНА ДО РИНКУ СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ (НАБОРУ) ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ ПЕРСОНАЛУ. ВІДБІР ТА НАЙМАННЯ НА РОБОТУ ПРАЦІВНИКІВ ФІРМИ




Переглядів: 844

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Правила професійної поведінки бармена | Обов’язки бармена

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.