МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Професійні вимоги до персоналуБармен - це працівник, що працює за барною стійкою, відповідно до правил і атмосфери закладу. Він вітає, інформує, дає поради своїм споживачам, приймає і виконує їх замовлення. Два принципових стимули, що мотивують його поведінку - це рентабельність бару і задоволення споживача. Бармен стежить за тим, щоб напої, що подаються ним або його підопічними, відповідали смаку споживача, а також правилам гігієни і безпеки та були приготовані і подані відповідно до стилю і в дусі закладу. Він стежить за запасами напоїв, вирішує питання закупівлі продуктів і обладнання, а також підтримання його в робочому стані. Крім цього, бармен контролює касові операції і, насамкінець, приймає участь у складанні карти бару. Він стежить за розміщенням на полицях пляшок і аксесуарів, здійснює контроль за зовнішнім виглядом своїх підопічних і чистотою обладнання. Бармен перевіряє запаси посуду, стежить за відкриттям і закриттям приміщення, проводить інвентаризацію і багато іншого. Але в дійсності сфера роботи бармена варіюється дуже сильно від одного бара до іншого і залежить частіше за все від ступеня довіри до нього його директора. Незалежно від цього бармен повинен добре знати правила подавання напоїв і як поводитися з барними аксесуарами та інструментами. Йому необхідно відмінно володіти усіма комбінаціями класичних коктейлів, їх пропорціями і варіантами, а також фірмовими коктейлями закладу. Для його роботи потрібне знання напоїв, воно дозволить бармену відігравати важливу роль при закупівлях, зустрічах з постачальниками, а також при складанні карти бару. Бармен повинен вміти працювати швидко, без помилок і завжди ввічливо поводитися зі споживачами. Бармен повинен бути чесною і порядною людиною. Він не може пити спиртне під час роботи, але він повинен знати смак напоїв, що пропонуються, і бути здатним зробити правильний вибір у разі незвичайного замовлення. Бармен зобов'язаний завжди носити чистий одяг і начищене взуття. В його кишенях не повинно бути багато речей, які деформують їх. Він повинен тримати свої руки у повному порядку, і взагалі стежити за собою. Бармену не слід надягати багато прикрас. Бармену необхідно володіти бездоганними манерами і дотримуватись правил етикету: - не розмовляти під час роботи зі своїми колегами; досконало володіти процесом виконання замовлення. (Додаток 3) - вміти слухати своїх споживачів і підтримувати з ними розмову, але завжди дотримуватися дистанції; - бути здатним зменшувати дозу алкоголю сп'янілому споживачу і відмовитися від замовлення сп'янілого, який може бути небезпечним; - поважати конфіденційність своїх споживачів; - виходити з становища в складних ситуаціях; - бути ініціативним у деталях (заміна попільничок, запропонування вогню споживачам, постійне прибирання робочого місця і т.д.). До працівників і персоналу барів пред'являються дуже високі вимоги . Необхідно уміти добре володіти собою, знати іноземні мови, володіти відчуттям власної гідності, задовольняти потреби відвідувачів і підвищувати рентабельність бару. Бармен повинен знати свій бар, розташування пляшок, посуду, устаткування, асортимент напоїв, що продаються, і інших товарів, їх ціни, смак і призначення. Хороший бармен завжди запропонує рівноцінний або близький за ціною і смаковими якостями напій, якщо замовлений клієнтом напій відсутній або для його приготування бракує інгредієнти. При спілкуванні з гостями треба пам'ятати, що усмішка є універсальним засобом спілкування з відвідувачем. Під час роботи барменові на робочому місці забороняється є, пити, палити, жувати гумку, а також користуватися одеколоном і духами з сильним запахом. Необхідно правильно організувати робоче місце, з тим щоб руки під час роботи не перехрещувалися, тобто права рука повинна брати те, що знаходиться справа: інструменти, айс-бакет, пляшки з напоями, що найчастіше вживаються, а ліва - те, що зліва: барне скло. У центральній частині робочого місця можна розташувати серветки, мірний посуд, лоток з фруктами. Після використання предметів бару їх завжди необхідно повертати на свої місця. Потрібно завжди точно розраховувати гостей і віддавати здачу. Дотримання цих правил дозволить барменові швидко і якісно працювати, не втрачаючи часу на пошуки потрібних йому предметів.
Читайте також:
|
||||||||
|