Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Методичні поради щодо виконання курсової роботи

В курсовій роботі обгрунтуйте принципи ведення галузі свинарства на промисловій основі. Охарактеризуйте одно-, дво- та трифазні системи утримання свиней, особливості відтворення свиней та комплектування маточного стада, виявлення маток в охоті та їх осіменіння, проведення опоросів і вирощування поросят-сисунів, відлучення поросят, дорощування, відгодівлю молодняку свиней при потоково-цеховій системі виробництва свинини. Опишіть основні етапи утримання свиней в господарстві з використанням елементів потоково-цехової системи.

Використайте таблиці.

Таблиця 6
Вік свиней, днів Жива маса, кг Середньодобовий приріст, г Витрати кормів на 1 кг приросту, 1СГ Кількість кормів на 1 гол. на добу, кг
106-117 38,0-44,9 2,87 1,65
118-129 44,9-52,0 2,96 1,75
130-141 52,0-59,3 3,29 2,00
142-153 59,3-66,7 3,46 2,15
154-165 66,7-74,3 3,58 2,25
166-177 74,3-82,1 3,64 2,35
178-189 82,1-90,0 3,87 2,55
190-201 90,0-98,1 4,22 2,86
202-213 98,1-106,4 4,60 3,20
214-222 106,4- 112,0 4,82 3,37
В середньому - 3,73 2,38
               

Таблиця 7

 

Норми площ для окремих ста тево-вікових груп свиней при табірному утриманні

Група тварин Під навісом На майданчиках Загальна площа
Кнури 5-7 20-22
Свиноматки холості та поросні 3,5 5,5
Свиноматки нідсисиі
Ремонтний молодняк 0,8 2,2
Поросята 2-4-місячного віку 0,5 0,8-1 1,3-1,5

 

19. Гігієна праці та техніка безпеки у свинарстві, ветеринарно-санітарне забезпечення галузі свинарства

Орієнтовний план

Вступ.

1.Організаційно-економічна характеристика сільськогосподарського підприємства

2.Гігієна праці та техніка безпеки у свинарстві, вегеринарно-санітарие забезпечення галузі свинарства

2.1.Принцип організації та оплати праці на комплексах і фермах.

2.2.Режим праці і відпочинку.

2.3.Обов'язки працівників комплексів і ферм.

2.4.Вимоги безпеки при обслуговуванні свиней.

2.5.Запобіжні заходи при обслуговуванні систем вентиляції, опалення Засоби особистої профілактики при дезінфекції і дезінсекції, робота з хімічними речовинами.

2.6.Заходи особистої профілактики при розтині трупів свиней.

2.7.Техніка безпеки при обслуговуванні свиноматок та кнурів- плідників.

3. Ветеринарно-санітарне забезпечення, гігієна праці і техніка безпеки у підприємстві

4.Досвід кращих підприємств регіону, України і світу галузі свинарства

Висновки та пропозиції.

Список використаної літератури.

 

Методичні поради щодо виконання курсової роботи

В цій курсовій роботі необхідно описати ветєринарно-санітарні вимоги при проектуванні та спорудженні свинарських ферм і комплексів, заходи по контролю при переміщенні тварин, загальні принципи профілактики хвороб свиней, системи ветеринарно- санітарних заходів, охорону біосфери від забруднення відходами свинарської ферми, принципи організації та оплати праці в господарстві, режим праці та відпочинку, обов'язки працівників свиноферми, вимоги безпеки при обслуговуванні різних виробничих груп свиней, запобіжні заходи при обслуговуванні систем вентиляції, опалення, засоби особистої профілактики при дезінфекції і дезінсекції та при роботі з хімічними речовинами, засоби особис тої профілактики при розтині трупів свиней.

 

20. Основи технології переробки свинини

Орієнтовний план

Вступ.

1.Організаційно-економічна характеристика сільськогосподарського підприємства

2. Основи технології переробки свинини

2.1.Загальні поняття про якість свинини і її харчові цінності.

2.2.Вплив різних природних факторів, морфологічного і хімічного складу свинини на її якість.

2.3.Державні стандарти і заготівельні ціни на живих свиней різної вгодованості, які будуть реалізуватися.

2.4.Підготовка свиней до реалізації транспортуванням в різні пори року.

2.5.Вплив пєредзабійного утримання та тривалості витримки свиней на м'ясокомбінаті на забійний вихід і якість туш.

2.6.Оформлення документації на свиней, які будуть реалізу­ватися.

2.7Стандарти на свиней, призначених для забою.

2.8.Товарна і органолептична оцінка свинини та продуктів її переробки.

2.9.Основні технології приготування ковбасних виробів, м'ясних солених продуктів, напівфабрикатів, консервів.

2.10.Розбирання туш.

3. Особливості технології переробки свинини у підприємстві

4.Досвід кращих підприємств регіону, України і світу з переробки свинини

Висновки та пропозиції.

Список використаної літератури.

Методичні поради щодо виконання курсової роботи

В курсовій роботі охарактеризуйте якість свинини та її харчову цінність, вплив різних факторів на якість свинини, державні стандарти на свиней, які реалізуються, підготовку свиней до реалізації та реалізацію їх до місць забою, вплив факторів на забійний вихід і якість туш, документи, які оформляються на свиней при реалізації, стандарт на свиней, призначених до забою, оцінку якості свинини, порядок розбирання туш та технологію приготування ковбасних виробів, м'ясних солених продуктів, напівфабрикатів, консервів. В роботі рекомендується використати такі таблиці:

 

Таблиця 6

Хімічний склад свинини, %

Вид свинини Вода Білки Жири Зола Енергетична цінність, КДж
Беконна 54,2 17,0 27,8 1,0
Жирна 38,4 11,7 49,3 0,6
М'ясна 51,5 19,3 33,3 0,9

 

Таблиця 7
М'ясний відруб Вода Білок Жири Зола Енергетична цінність 100 г продукту, КДж
Окіст 53,9 30,3 0,8
Корейка 49,1 15,3 0,6
Шийно- лопатковий 51,3 13,3 34,7 0,7 1531"
Грудинка необрізна 29,2 8,1 62,3 0,5

Таблиця 8

Тканина Вміст
М'язова 39-58
Жирова 15-45
Сполучна 6-8
Кісткова і хрящова 10-18
Кров 0,6-0,8

ЛІТЕРАТУРА

 

1. Бусенко О.Г. Технологія виробництва продукції тварин­ництва. - К.: Аграрна освіта, 2001.

2. Василенко Д.Я., Зеленчук О.Й. Свинарство і технологія виробництва свинини. - К.: Вища школа, 1996.

3. Герасимов В.І. та ін. Свинарство і технологія виробництва свинини. - Харків: Еспада, 2003.

4. Рибалко В.П. та ін. Довідник оператора по відтворенню і вирощуванню свиней. - К.: Урожай, 1985.

5. Рибалко В.П. Інтенсивна технологія виробництва свинини. - К.: Урожай, 1991.

6. Рибалко В.П., Мельник Ю.Ф. та ін. Породи свиней в Україні. - Харків: Еспада, 2001.

7. Ступаченко 1.1. Прогресивні технології виробництва свинини. - К.: Урожай, 1988.

8. Трончук І.С. Потоково-цехова система виробництва свинини. - К.: Урожай, 1990.

9. Ібатулін 1.1., Сривов А.І. та ін. Впрошування ремонтного молодняку сільськогосподарських тварин. - К.: Урожай, 1993.

10. Житенко П.В. Технология продуктов убоя животньїх. - М.: Колос, 1984.

11. Довідник по якості продукції тваринництва / Під ред. І.П. Даниленка. -К.: Урожай, 1988.

12. Журнали: "'Гваринництво України", "Пропозиція".

 




Переглядів: 1041

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методичні поради щодо виконання курсової роботи | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.