Дослідження ринку споживачів в ареалі діяльності закладу
Серед мешканців мікрорайону, а також гостей міста було проведено анкетування. Анкетне опитування було проведено з метою виявлення відношення людей до послуг, які надаються закладами ресторанного господарства. В ході опитування виявлено, який процент населення відвідує заклади ресторанного господарства та які кошти йдуть на оплату послуг сфери харчування.
Оскільки основні явища, що досліджуються в дипломному проекті є малопоширеними, для отримання результатів необхідно досліджувати вибірку, яку розраховуємо за формулою (1.3):
, (1.3)
Де, n – обсяг вибірки;
z – нормоване відхилення, обране виходячи зі ступеню довіри;
p – прийнята варіація для вибірки (наприклад 50%);