Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






Салат Французький

· 300 г пісної шинки

· 3 томати

· 2 болгарських перця

· 100 г твердого сиру

· 300 г майонезу

· сіль, перець


Цей салат викладають шарами, кожен шар (крім останнього) змастити майонезом. 1 шар: порізана соломкою шинка 2 шар: кружальця помідорів 3 шар: порізаний соломкою перець (його слід посолити і поперчити) 4 шар: тертий на крупній тертці твердий сир.

 

Салат з крабовими паличками з курятиною
· 4 картоплини середнього розміру · 2 яйця · 1 банка консервованого горошку · 100 г крабових паличок · 1 куряче стегно · 200 г майонезу · сіль, перець, зелень кропу
Картоплю відварити у мундирі, охолодити, почистити і порізати крупними кубиками. Крабові палички порізати шматочками, огірочки - соломкою, і разом з відцідженим горошком додати до картоплі. Стегно відварити, охолодити і розібрати на волокна, кріп дрібно посікти. Додати м'ясо і кріп до решти складників, все посолити, поперчити і заправити маонезом.
Баклажанні язики
· 1 кг баклажанів · 4 помідора · 200 г майонезу · 4 зубчики часнику · сіль, перець, рослинна олія, зелень
Баклажани помити, зрізати плодоніжки і порізати поздовж пластинами, посолити і покласти на 30 хв під прес, промити, обсушити, поперчити, обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору і вистудити. Кожну баклажанну пластину змастити майонезом (попередньо змішати його з вичавленим часником), на край покласти шматочок помідора і зелень і загорнути у вигляді рулетика.
     

 

Перець фарширований і запечений з сиром
 
· 6 болгарських перців · 1 скл довгозернистого рису · 1 цибулина · 1 ст.л. вершкового масла · 6 сосисок · 200 г твердого сиру · сіль, перець, сушений базилік, зелень · рослинна олія, майонез
Рис відварити і вистудити. Цибулю дрібно посікти і обсмажити в маслі, додати до рису, посолити, поперчити і все старанно перемішати. Перці почистити від зернят і розрізати навпіл. Нафарширувати половинки перців рисом, сосики розрізати навпіл і викласти по половинці на кожну частинку перцю. Кожну половинку нафаршированого перцю полити майонезом і посипати натертим твердим сиром. Викласти перчики на змащений лист і запікати при 180 градусах, поки перець не зм'якне і сир не зарум'яниться.
Салат Гранатовий браслет з куркою
 
3 - 4 картоплини середнього розміру · 2 буряка · 2 морквини · 2 курячі грудки · 2 цибулини · 300 г майонезу · 1 гранат · сіль, перець · рослинна олія
Моркву, картоплю і буряк відварити у мундирі, охолодити і почистити. Кожен овоч натерти на крупній тертці на окрему тарілку. Цибулю і курячу грудку порізати кубиками. Злегка обсмажити цибулю в олії, додати м'ясо і смажити все разом до готовності, посолити і поперчити. У центр блюда поставити склянку дном догори. Навколо викласти по колу картоплю, посолити і змастити майонезом. Далі шарами викласти моркву, курятину і буряк. Кожен шар змащувати майонезом. Гранат розділити на зернята. Буряковий шар змастити майонезом, зверху прикрасити гранатовими зернятами і вийняти склянку.
       

 



Интернет реклама УБС

Іспанський картопляний омлет
· 5-6 картоплин середнього розміру · 4 болгарських перця · 4 яйця · 4 ст.л. холодної води · сіль, перець, зелень, рослинна олія
Картоплю порізати кбиками і обсмажити до золотистого кольору в олії. Додати порізаний соломкою перець, посолити, поперчити і обсмажувати, поки перець не підсмажиться. Яйця збити з молоком і сіллю, залити сумішшю овочі і смажити, накривши кришкою, поки омлет не загусне. Готовий омлет посипати зеленню.
Рибна запіканка з картоплею і помідорами
 
· 750 г філе білої риби · 6 картоплин · 4 помідора · 200 г сметани · 1 яйце · сіль, білий перець, зелений базилік, рослинна олія
Філе посолити і поперчити. Картоплю зварити у мундирі, охолодити, почистити і порізати кружальцями. Помідори також порізати кружальцями. Сметану збити з яйцем, посолити і поперчити. Вогнетривку форму змастити олією, викласти філе, покрити шматочками картоплі, зверху викласти помідори, залити сметанною сумішшю і запікати при 200 градусах протягом 30-40хв. Подавати, притрусивши січеною зеленню базиліка.
 
Салат Торнадо
 
· 1 скл вареного рису · 1 банка сардин в маслі · 1 цибулина · 1 банка консервованої кукурудзи · 2 варені яйця · 100 г твердого сиру · 4 ст.л. дрібно посічених горіхів · 300 г майонезу · сіль, перець
Сардини розімнути вилкою, цибулю нарізати дрібними кубиками, яйця і сир натерти на крупній тертці. На блюдо викласти послідовно: рис - сардини - цибулю - кукурудзу - яйця - твердий сир. Кожен прошарок змазати майонезом, рис і яйця посолити і поперчити. Зверху притрусити посіченими горіхами.
       

 

Салат з болгарського перцю з твердим сиром
 
2 болгарських перці · 250 г твердого сиру · 4 яйця · 1 цибулина · 200 г майонезу · сіль, перець, зелень ·
Цибулю нарізати півкільцями, додати натертий на крупній тертці сир, порізані соломкою перець і яйця, посолити, поперчити, заправити майонезом. Посипати посіченою зеленню.

 

 

М'ясні кульки запечені з сиром
 
500 г фаршу · 1 черства булочка · 100 мл молока · 2 цибулини · 100 г твердого сиру · 3 зубчика часнику · 50 г майонезу · 3 ст.л. червоного напівсолодкого вина · по 1/3 ч.л. майорану і орегано · сіль, перець  
Фарш змішати з вином і витримати на холоді 3 години. Цибулю і часник дрібно посікти, 50г сиру натерти на дрібній тертці, булочку розмочити у молоці, відтиснути і змолоти. Додати все у фарш разом з майонезом, посолити, поперчити, додати сушені трави і вимішати. З фаршу сформувати кульки. Форму для випічки вистелити фольгою, змащеною олією. Решту сиру порізати пластинками. На фольгу викласти м'ясні кульки і запікати при 180 градусах 50 хв, накрити пластинками сиру і запікати ще 10хв.
 
Пиріг з кабачків з сиром
 
1,5 кг молодих кабачків · 400 г кисломолочного сиру · 150 г тертого твердого сиру · 4 яйця · 4 ст.л. сметани · 2 зубчики часнику · 1 цибулина · 1 пучок петрушки · 1 ч.л. сушеної м'яти · 1 ч.л. сушеного орегано
Цибулю, петрушку і часник дрібно посікти. Кабачки порізати кружальцями товщиною 1,5-2см. У 2ст.л. вершкового масла і 1ст.л. олії злегка обсмажити цибулю з часником. Додати петрушку, м'яту і орегано і обсмажити разом ще 1хв, дожати кабачки, влити 50мл кип'ятку і тушкувати кабачки до готовності. 2/3 готових кабачків злегка протерти товкачиком для картоплі, додати протертий крізь сито сир, 120г тертого твердого сиру і яйця, посолити, поперчити масу і ретельно перемішати. Додати у суміш решту кабачків. Форму з бортами, які знімаються, змастити маслом і притрусити сухарями. Викласти кабачково-сирну масу, зверху притрусити рештою тертого сиру і запікати при 180 градусах протягом 40хв.
Фаршироване куряче філе
 
· 1 кг курячого філе · 1 булочка · 4-5 зубчиків часнику · 1 помідор · 100 г твердого сиру · 1 ст.л. бальзамічного оцту · 3 ст.л. борошна · сіль, перець, зелень
Зробити фарш: булочку підсушити і розкришити, часник вичавити через прес, сир натерти на тертці, зелень дрібно посікти. Все посолити, поперчити і ретельно перемішати, додавши оцет. Філе злегка відбити і посолити. На половинку кожного відбитого шматочка філе викласти фарш і кружальце помідора, накрити другою половинкою і скріпити зубочисткою. Запанірувати у борошні і обсмажити до золотистого кольору.
Бальзамічний оцет можете замінити соком половини лимона
       

 

 

Салат з шинки з перцем, селерою і сиром
 
· 200 г шинки · 200 г твердого сиру · 4 стебла селери · 1 болгарський перець · 1 головка зеленого салату · 4 ст.л. майонезу · 1 ст.л. рослинної олії · 1 ст.л. винного оцту · 1ч.л. цукру · сіль, перець, зелень петрушки і кінзи
Листя салату викласти на блюдо. Почищений перець, сир і шинку порізати крупними кубиками, стебла селери - пластинками, петрушку дрібно посікти. Приготувати соус: змішати майонез, олію, оцет, цукор, сіль і перець. Викласти салат шарами у такому порядку: сир, шинка, перець, селера. Кожден шар полити соусом, а зверху салат притрусити січеною зеленню петрушки.
 
   
   
Налисники з грибами запечені під сиром
 
· 1 скл борошна · 1 скл молока · 2 яйця · дрібка солі · Для начинки: 500 г шампіньйонів · 2 цибулини · 2 - 3 ст.л. сметани · 100 г тертого твердого сиру · сіль, перець, рослинна олія
В борошно вибити 2 яйця, додати дрібку солі і, неперервно інтенсивно збиваючи, щоб не утворювалися грудочки, влити молоко, а наприкінці рослинну олію (1 ст.л.). Сковорідку розігріти і змастити шматочком сала, наколотим на виделку. Спекти млинці з одержаного тіста. Приготувати начинку: цибулю порізати кубиками, шампіньйони - шматочками. Обсмажити разом в олії, посолити, поперчити, додати сметану і тушкувати все 1-2хв. Зніти начинку з вогню і охолодити. Змастити налисники грибною начинкою, згорнути у вигляді рулетиків і викласти у змащену вогнетривку форму. Притрусити тертим сиром і запікати при 200градусах протягом 10хв.
Відбивні по-домашньому
 
· 800 г свинної вирізки · 400 г цибулі · 400 г печериць · 200 г твердого сиру · 300 г майонезу · 100 г сметани · 6 ст.л. рослинної олії · сіль, перець, мелений коріандр.
М'ясо нарізати поперек волокон, відбити, посолити, поперчити. Цибулю нарізати півкільцями, гриби шматочками. Гриби обсмажити у 2 ст.л. олії. На дно добре змащеної форми викласти цибулю, полити майонезом. Далі - прошарок м'яса, знову - майонез. На м'ясо викласти гриби, посолити, полити їх сметаною і притрусити коріандром. Все посипати тертим сиром і запікати при температурі 170-180 градусів близько години.
       

 




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Салат овочевий з м'ясним асорті | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.