Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Салат Французький

· 300 г пісної шинки

· 3 томати

· 2 болгарських перця

· 100 г твердого сиру

· 300 г майонезу

· сіль, перець


Цей салат викладають шарами, кожен шар (крім останнього) змастити майонезом. 1 шар: порізана соломкою шинка 2 шар: кружальця помідорів 3 шар: порізаний соломкою перець (його слід посолити і поперчити) 4 шар: тертий на крупній тертці твердий сир.

 

Салат з крабовими паличками з курятиною
· 4 картоплини середнього розміру · 2 яйця · 1 банка консервованого горошку · 100 г крабових паличок · 1 куряче стегно · 200 г майонезу · сіль, перець, зелень кропу
Картоплю відварити у мундирі, охолодити, почистити і порізати крупними кубиками. Крабові палички порізати шматочками, огірочки - соломкою, і разом з відцідженим горошком додати до картоплі. Стегно відварити, охолодити і розібрати на волокна, кріп дрібно посікти. Додати м'ясо і кріп до решти складників, все посолити, поперчити і заправити маонезом.
Баклажанні язики
· 1 кг баклажанів · 4 помідора · 200 г майонезу · 4 зубчики часнику · сіль, перець, рослинна олія, зелень
Баклажани помити, зрізати плодоніжки і порізати поздовж пластинами, посолити і покласти на 30 хв під прес, промити, обсушити, поперчити, обсмажити в рослинній олії до золотистого кольору і вистудити. Кожну баклажанну пластину змастити майонезом (попередньо змішати його з вичавленим часником), на край покласти шматочок помідора і зелень і загорнути у вигляді рулетика.
     

 

Перець фарширований і запечений з сиром
 
· 6 болгарських перців · 1 скл довгозернистого рису · 1 цибулина · 1 ст.л. вершкового масла · 6 сосисок · 200 г твердого сиру · сіль, перець, сушений базилік, зелень · рослинна олія, майонез
Рис відварити і вистудити. Цибулю дрібно посікти і обсмажити в маслі, додати до рису, посолити, поперчити і все старанно перемішати. Перці почистити від зернят і розрізати навпіл. Нафарширувати половинки перців рисом, сосики розрізати навпіл і викласти по половинці на кожну частинку перцю. Кожну половинку нафаршированого перцю полити майонезом і посипати натертим твердим сиром. Викласти перчики на змащений лист і запікати при 180 градусах, поки перець не зм'якне і сир не зарум'яниться.
Салат Гранатовий браслет з куркою
 
3 - 4 картоплини середнього розміру · 2 буряка · 2 морквини · 2 курячі грудки · 2 цибулини · 300 г майонезу · 1 гранат · сіль, перець · рослинна олія
Моркву, картоплю і буряк відварити у мундирі, охолодити і почистити. Кожен овоч натерти на крупній тертці на окрему тарілку. Цибулю і курячу грудку порізати кубиками. Злегка обсмажити цибулю в олії, додати м'ясо і смажити все разом до готовності, посолити і поперчити. У центр блюда поставити склянку дном догори. Навколо викласти по колу картоплю, посолити і змастити майонезом. Далі шарами викласти моркву, курятину і буряк. Кожен шар змащувати майонезом. Гранат розділити на зернята. Буряковий шар змастити майонезом, зверху прикрасити гранатовими зернятами і вийняти склянку.
       

 

Іспанський картопляний омлет
· 5-6 картоплин середнього розміру · 4 болгарських перця · 4 яйця · 4 ст.л. холодної води · сіль, перець, зелень, рослинна олія
Картоплю порізати кбиками і обсмажити до золотистого кольору в олії. Додати порізаний соломкою перець, посолити, поперчити і обсмажувати, поки перець не підсмажиться. Яйця збити з молоком і сіллю, залити сумішшю овочі і смажити, накривши кришкою, поки омлет не загусне. Готовий омлет посипати зеленню.
Рибна запіканка з картоплею і помідорами
 
· 750 г філе білої риби · 6 картоплин · 4 помідора · 200 г сметани · 1 яйце · сіль, білий перець, зелений базилік, рослинна олія
Філе посолити і поперчити. Картоплю зварити у мундирі, охолодити, почистити і порізати кружальцями. Помідори також порізати кружальцями. Сметану збити з яйцем, посолити і поперчити. Вогнетривку форму змастити олією, викласти філе, покрити шматочками картоплі, зверху викласти помідори, залити сметанною сумішшю і запікати при 200 градусах протягом 30-40хв. Подавати, притрусивши січеною зеленню базиліка.
 
Салат Торнадо
 
· 1 скл вареного рису · 1 банка сардин в маслі · 1 цибулина · 1 банка консервованої кукурудзи · 2 варені яйця · 100 г твердого сиру · 4 ст.л. дрібно посічених горіхів · 300 г майонезу · сіль, перець
Сардини розімнути вилкою, цибулю нарізати дрібними кубиками, яйця і сир натерти на крупній тертці. На блюдо викласти послідовно: рис - сардини - цибулю - кукурудзу - яйця - твердий сир. Кожен прошарок змазати майонезом, рис і яйця посолити і поперчити. Зверху притрусити посіченими горіхами.
       

 

Салат з болгарського перцю з твердим сиром
 
2 болгарських перці · 250 г твердого сиру · 4 яйця · 1 цибулина · 200 г майонезу · сіль, перець, зелень ·
Цибулю нарізати півкільцями, додати натертий на крупній тертці сир, порізані соломкою перець і яйця, посолити, поперчити, заправити майонезом. Посипати посіченою зеленню.

 

 

М'ясні кульки запечені з сиром
 
500 г фаршу · 1 черства булочка · 100 мл молока · 2 цибулини · 100 г твердого сиру · 3 зубчика часнику · 50 г майонезу · 3 ст.л. червоного напівсолодкого вина · по 1/3 ч.л. майорану і орегано · сіль, перець  
Фарш змішати з вином і витримати на холоді 3 години. Цибулю і часник дрібно посікти, 50г сиру натерти на дрібній тертці, булочку розмочити у молоці, відтиснути і змолоти. Додати все у фарш разом з майонезом, посолити, поперчити, додати сушені трави і вимішати. З фаршу сформувати кульки. Форму для випічки вистелити фольгою, змащеною олією. Решту сиру порізати пластинками. На фольгу викласти м'ясні кульки і запікати при 180 градусах 50 хв, накрити пластинками сиру і запікати ще 10хв.
 
Пиріг з кабачків з сиром
 
1,5 кг молодих кабачків · 400 г кисломолочного сиру · 150 г тертого твердого сиру · 4 яйця · 4 ст.л. сметани · 2 зубчики часнику · 1 цибулина · 1 пучок петрушки · 1 ч.л. сушеної м'яти · 1 ч.л. сушеного орегано
Цибулю, петрушку і часник дрібно посікти. Кабачки порізати кружальцями товщиною 1,5-2см. У 2ст.л. вершкового масла і 1ст.л. олії злегка обсмажити цибулю з часником. Додати петрушку, м'яту і орегано і обсмажити разом ще 1хв, дожати кабачки, влити 50мл кип'ятку і тушкувати кабачки до готовності. 2/3 готових кабачків злегка протерти товкачиком для картоплі, додати протертий крізь сито сир, 120г тертого твердого сиру і яйця, посолити, поперчити масу і ретельно перемішати. Додати у суміш решту кабачків. Форму з бортами, які знімаються, змастити маслом і притрусити сухарями. Викласти кабачково-сирну масу, зверху притрусити рештою тертого сиру і запікати при 180 градусах протягом 40хв.
Фаршироване куряче філе
 
· 1 кг курячого філе · 1 булочка · 4-5 зубчиків часнику · 1 помідор · 100 г твердого сиру · 1 ст.л. бальзамічного оцту · 3 ст.л. борошна · сіль, перець, зелень
Зробити фарш: булочку підсушити і розкришити, часник вичавити через прес, сир натерти на тертці, зелень дрібно посікти. Все посолити, поперчити і ретельно перемішати, додавши оцет. Філе злегка відбити і посолити. На половинку кожного відбитого шматочка філе викласти фарш і кружальце помідора, накрити другою половинкою і скріпити зубочисткою. Запанірувати у борошні і обсмажити до золотистого кольору.
Бальзамічний оцет можете замінити соком половини лимона
       

 

 

Салат з шинки з перцем, селерою і сиром
 
· 200 г шинки · 200 г твердого сиру · 4 стебла селери · 1 болгарський перець · 1 головка зеленого салату · 4 ст.л. майонезу · 1 ст.л. рослинної олії · 1 ст.л. винного оцту · 1ч.л. цукру · сіль, перець, зелень петрушки і кінзи
Листя салату викласти на блюдо. Почищений перець, сир і шинку порізати крупними кубиками, стебла селери - пластинками, петрушку дрібно посікти. Приготувати соус: змішати майонез, олію, оцет, цукор, сіль і перець. Викласти салат шарами у такому порядку: сир, шинка, перець, селера. Кожден шар полити соусом, а зверху салат притрусити січеною зеленню петрушки.
 
   
   
Налисники з грибами запечені під сиром
 
· 1 скл борошна · 1 скл молока · 2 яйця · дрібка солі · Для начинки: 500 г шампіньйонів · 2 цибулини · 2 - 3 ст.л. сметани · 100 г тертого твердого сиру · сіль, перець, рослинна олія
В борошно вибити 2 яйця, додати дрібку солі і, неперервно інтенсивно збиваючи, щоб не утворювалися грудочки, влити молоко, а наприкінці рослинну олію (1 ст.л.). Сковорідку розігріти і змастити шматочком сала, наколотим на виделку. Спекти млинці з одержаного тіста. Приготувати начинку: цибулю порізати кубиками, шампіньйони - шматочками. Обсмажити разом в олії, посолити, поперчити, додати сметану і тушкувати все 1-2хв. Зніти начинку з вогню і охолодити. Змастити налисники грибною начинкою, згорнути у вигляді рулетиків і викласти у змащену вогнетривку форму. Притрусити тертим сиром і запікати при 200градусах протягом 10хв.
Відбивні по-домашньому
 
· 800 г свинної вирізки · 400 г цибулі · 400 г печериць · 200 г твердого сиру · 300 г майонезу · 100 г сметани · 6 ст.л. рослинної олії · сіль, перець, мелений коріандр.
М'ясо нарізати поперек волокон, відбити, посолити, поперчити. Цибулю нарізати півкільцями, гриби шматочками. Гриби обсмажити у 2 ст.л. олії. На дно добре змащеної форми викласти цибулю, полити майонезом. Далі - прошарок м'яса, знову - майонез. На м'ясо викласти гриби, посолити, полити їх сметаною і притрусити коріандром. Все посипати тертим сиром і запікати при температурі 170-180 градусів близько години.
       

 




Переглядів: 1291

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Салат овочевий з м'ясним асорті | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.