МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Що з перерахованого не є сировиною для виготовлення скла?Які ковбасні вироби мають солодкуватий смак, запах копченостей і пряностей? 4. Напівкопчені 10. Овочі, що є органами росту рослин, або їх видозмінені форми поділяють на групи (не вірне виключити): 3. Баштанні До якого виду овочів відносять перець? 4. Томатні 12. До білих коренеплодів відносять (не вірне виключити): 4. Ріпу Який з цих овочів не відносять до гарбузових? 2. Баклажани 14. Корнішони мають довжину: 3. Не більше 11 см В якому із видів борошна найбільший вміст вуглеводів? 4. Кукурудзяному 16. Вміст крохмалю більший в борошні: 1. Пшеничному 17. Помел зерна – це: 3. Перетворення зерна в борошно 18. Колір борошна характеризує: 2. Товарний сорт 19. Наявність у борошні мінеральних домішок визначають: 1. Жуванням борошна 20. Пшоно виготовляють із: 1. Проса 21. Волокно, одержане під час розмотування коконів тутового шовкопряда – це: 4. Натуральний шовк 22. Для ув’язування різних вантажів на будівництві та ремонтних роботах, кінської упряжі, перенесення і піднімання вантажів використовують: 2. Мотузку 23. Що із запропонованого не відносять до органічних волокон рослинного походження? 2. Вовна 24. Матеріали, які здатні пропускати через свою товщу електричний струм – це: 3. Провідники 25. З некондиційних ріг, копит, які під дією лугів розчіпляються, виготовляють клей: 4. Кератиновий Який із запропонованих видів клеїв не відносить до рослинних? 1. Альбуміновий 27. Розчин пігменту в спирті або у воді для протравлення деревини – це: 2. Морилка 28. Якщо під час маркування фарби ставлять цифру “1” – це: 2. Атмосферостійка 29. Якщо розмір шматків вугілля 6–13 мм – це: 3. Насіннячко 30. Якщо вміст вуглецю 92–97% – це: 3. Антрацит 31. Заокруглений у природі камінь розміром 5–150 мм – це: 1. Гравій 32. До стінових матеріалів відносять: 2. Цеглу 33. Виготовляють на основі портландцементу, в який додають до 10% вапна та алюмінієвого порошку – це: 1. Газобетон 34. Затвердівають на повітрі в сухих умовах, під час взаємодії з водою втрачають міцність такі види цементів: 3. Повітряно-в’яжучі 35. Розварюванням у воді селікатної глини одержують: 1. Скло рідке 36. Вирізані листи скла відповідної форми, які склеєні полімерною плівкою – це: 2. «Триплекс» Що з перерахованого не є сировиною для виготовлення скла? 4. Глина 38. Смальта – це: 3. Скляна мозаїка 39. Відходи від тіпання конопель, льону – це: 1. Клоччя 40. Пресування дерев’яної стружки з портландцементом та рідким склом – це: 3. Фіброліт 41. Капуста квашена шаткована – має шматочки: 1. До 5 мм 42. Під час сушіння плодів та овочів гарячим повітрям використовують: 2. Конвекторний спосіб 43. Екстракти – це: 3. Згущені соки з вмістом сухих речовин від 44% до 57% і вище 44. Желеподібний продукт, який отримують з використанням драглеутворювачів, цукру-піску, кислоти, ароматизатора, барвників – це: 4. Мармелад желейний 45. Продукт, вироблений із суміші пюре яблучного і абрикосового, має затяжну консистенцію, невеликий розмір, посипану цукром поверхню, має назву: 1. Мармелад фруктовий
|
||||||||
|