ВАРІАНТ №3.
I.
1. Харчові отруєння по ряду ознак схожі на інфекційні захворювання. Назвіть цю ознаку:
A. - раптовий початок;
B. - зв'язок лише з їжею;
C. - наявність «епідемічного хвоста»;
D.- вироблення імунітету;
E. - контагіозність.
Назвіть ознаку, яка властива лише харчовим отруєнням і що відрізняє їх від інфекційних захворювань?
A. - неконтагіозні;
B. - спалах харчових отруєнь носить масовий характер;
C. - мають лише гостру течію;
D. - вражають лише ШКТ;
E. - вражають ШКТ і супровождаются інтоксикацією.
За яких умов бджолиний мед може набувати токсичних властивостей?
A. - при тривалому зберіганні (понад 1 рік) мед може нагромаджувати отруйні для організму речовини (алкалоїди);
B. - при накопиченні нейротропної отрути в результаті збору бджолою нектару з отруйних рослин;
C. - токсичні властивості має «дикий» мед (зібраний «дикими» бджолами, наприклад, лісовими);
D. - токсичних властивостей може набувати мед при змішуванні різних його видів (наприклад, суміш липового і гречаного меду);
E. - мед не може бути токсичним для організму людини, оскільки володіє високими живильними і лікувальними властивостями.
4. Основна особливість профілактики ботулізму:
A. - дотримання санітарних правил в консервній промисловості, на рибозаводах, м'ясокомбінатах;
B. – вживання полівалентної антиботулинической сироватки для певної групи робітників;
C. - вживання полівалентного анатоксина для певної групи населення;
D. - санітарно-освітня робота серед населення;
E. - заборона лову червоної риби на гачок.
II. Харчові отруєння, їх визначення.
III. Харчова токсикоінфекція: клініка, принципи профілактики
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|