Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ВАРІАНТ №4.

I.

1. Принцип, який лежить в основі класифікації харчових отруєнь:

A. - принцип єдності організму з місцем існування;

B. - принцип єдності організму як біосистеми;

C. - етіологічний і патогенетичний принципи;

D. - етіологічний принцип і принцип переважання медичних даних перед гігієнічними;

E. - принцип патогенетичний і принцип екстраполяції.

 

2. Який токсин виділяє Staphylococcus aureus:

A. - екзотоксин, який виділяється (і накопичується) тільки за аеробних умов;

B. - термолабільний екзотоксин;

C. - ентеротоксин, який володіє вираженими гемолітичними властивостями;

D. - термостабільний екзотоксин;

E. - ентеротоксин, нестійкий до дії високої температури.

 

3. Харчові отруєння це:

A. - захворювання, контагіозність яких обумовлена етіологією;

B. - захворювання, з слабкою контагіозністю;

C. - неконтагіозні захворювання;

D. - що протікають лише в гострій формі;

E. - що протікають в гострій формі з обов'язковою поразкою ШКТ.

 

Які з нижчеприведених отруєнь виключені з поняття «Харчові отруєння», згідно класифікації?

A. - алкогольні отруєння;

B. - отруєння, які викликані надлишковим вжитком їжі (переїдання);

C.- отруєння харчовою добавкою;

D. - отруєння їжею, що містить нітрати;

E. - отруєння, обумовлені порушенням елементарних правил раціонального харчування.

 

II. Бактерійний токсикоз: ботулізм, його етіологія, діагностика, клініка, профілактика.

ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи (продуктами, токсичними за своєю природою).

 

ВАРІАНТ №5.

I.

1.Причиною ботулізму 'являються:

A. подрібнені м'ясні і рибні блюда (холодці, салати, холодець), оскільки в них створюються аеробні умови, необхідні для виділення токсину;

B. риба гарячого копчення, оскільки в ній створюються анаеробні умови, необхідні для утворення токсину;

C. варені ковбаси, паштети, субпродукти, оскільки в них створюються аеробні умови, необхідні для утворення токсину;

D. сирокопчені ковбаси і окости, оскільки в них створюються анаеробні умови, необхідні для виділення токсину;

E. продукти, консервовані міцними розчинами куховарської|кухонної| солі, цукру, оцетової| кислоти, оскільки ці розчини сприяють виділенню і накопиченню токсину.

 

2. Який токсин виділяє Золотистий стафілокок:

A. - ентеротоксин нестійкий до дії високої температури;

B. - термостабільний ентеротоксин (витримує кип'ячення протягом декількох десятків хвилин);

C.- термостабільний екзотоксин;

D.- термолабільний екзотоксин;

E. - екзотоксин, який виділяється (і накопичується) тільки за аеробних умов.

 




Переглядів: 423

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ №3. | Чому такі продукти, як фруктове варення, соління, мариновані продукти ніколи не бувають причиною ботулізму?

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.