МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
ВАРІАНТ №7.I. 1. Однією з основних ознак харчової токсикоінфекції являється: A - наявність в їжі живих мікробних кісток патогенної мікрофлори або мікроскопічних грибів; B - наявність в їжі токсинів специфічних збудників (група умовно-патогенної мікрофлори); C - наявність в їжі живих мікробних клітин специфічної мікрофлори навіть в невеликих кількостях; D - масивне обсіменіння їжі живими мікробними клітинами специфічних збудників; E - часто хронічна течія.
2 .Одна з основних особливостей ботулінічної палички: A - здатність в кислому середовищі шлунку виробляти дуже сильний екзотоксин; B - надзвичайно нестійка в об'єктах зовнішнього середовища; C - здатність виробляти в харчових продуктах сильний ентеротоксин, що володіє гемолітичними властивостями; D - здатність виробляти в харчових продуктах сильний екзотоксин тільки в анаеробних умовах; E - здатність виробляти в харчових продуктах сильний екзотоксин тільки в аеробних умовах.
3 .Спалах харчової стафілококової інтоксикації в дитячому садку був пов'язаний з вживанням морозива (захворіли всі діти що вживали його). Назвіть найбільш вірогідні джерела інфікування морозива: A - зберігання морозива з іншими продуктами (наприклад, м'ясними, рибними); B - порушення правил доставки перевезення) морозива; C - порушення термінів реалізації морозива; D - персонал з катаральними явищами в носоглотці (ангіна); E - порушення правил технології при виготовленні морозива.
Які тканини і чому стають отруйними у деяких риб (наприклад, у вусача) в період нересту? A - ікра і молока (статеві залози), оскільки в них утворюються високоактивні біогенні (і токсичні) речовини; B - м'язи, оскільки в них утворюється нейротоксин; C - статеві залози і печінка, оскільки в них накопичується токсична речовина, що володіє паралізуючою дією; D - статеві залози, оскільки в них накопичуються отруйні речовини, що вражають перш за все центральну нервову систему; E - м'язи і статеві залози, оскільки в них накопичується амигдалін (синільна кислота при його розпаді).
II. Мікотоксикози, їх клініка, профілактика. ІІІ. Харчові отруєння немікробної природи: продуктами, забрудненими токсичними речовинами - пестицидами.
|
||||||||
|