МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
ВАРІАНТ № 8.І. 1.Ознаки, властиві харчовим отруєнням і що відрізняє їх від інфекційних захворювань: A- вражають шлунково-кишковий тракт і супроводжуються інтоксикацією; B –вражають тільки шлунково-кишковий тракт; C - не виробляють імунітет; D - мають тільки гостру течію; E - спалах харчових отруєнь носить масовий характер.
2. Деякі види риб (маринка, іглобрюх, великоголів) є отруйними для людини, оскільки вони: A - містять нейротоксини в м'язах, печінці або статевих залозах - постійно; B – накопичують в м'язах, печінці, молочках і ікрі високоактивні біогенні речовини тільки в період нересту; C - містять в печінці і статевих залозах алкалоїди (типу амігдаліну) постійно; D - містять в печінці і статевих залозах амигдалін тільки в період нересту; E - містять в м'язах, печінці і статевих залозах токсин (нейротропний) тільки в період нересту.
3.Класифікація харчових отруєнь: A - на три групи: мікробної, немікробної і не встановленої етіології; B - на три групи: токсикоінфекції, токсикоз і отруєння не встановленої етіології; C - на чотири групи: тваринного походження, рослинного походження, міксти (змішаній етіології), і не встановленої етіології; D - на три групи: постійно отруйними продуктами, тимчасово (частково) отруйними продуктами, і невстановленій етіології; E - на чотири групи: токсикоінфекції, інтоксикації| (токсикоз), мікотоксикози і невстановленій етіології.
4.Чи -якщо нормується, то як-нормується вміст спорині в борошні|? A - наявність спорині в зерні борошна не допускається; B - так ГДК - не більше 0,05 грама/кг; C - так: ГДК - не більше 0,05 %; D - так: ГДК - не більше 1%; E - так ГДК - не більше 1 грама/кг.
II. Харчові отруєння невстановленої етіології (аліментарна пароксизмально-токсична міоглобінурія) гіпотези їх виникнення. ІІІ. Харчові отруєння немікробної етіології: отруєння продуктами тваринного походження.
ВАРІАНТ№9. I. Які з названих особливостей являються найбільш характерними для мікотоксикозів? A - тільки гостра течія; B - причиною є найчастіше продукти переробки злаків; C - відсутні ураження ШКТ; D - вражаються тільки ШКТ; E – вражаються тільки ЦНС.
|
||||||||
|