МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Під час підготовки зерна до переробки для відділення домішок, щоТЕХНОЛОГІЯ ЗБЕРІГАННЯ І ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА (72 год) 1. Сипкість зерна зростає у разі: + зменшення вологості зерна; високого вмісту легких домішок; високої неоднорідності зернової маси; збільшення вологості зерна;
2. Аеродинамічні властивості зернової маси враховують у разі: розмелювання зерна; +очищення зерна від домішок у повітряному потоці; зберігання зерна; самосортування зерна. 3. Для створення контрольованої атмосфери під час зберігання зерна використовують: пару; кисень; водень; +інертний газ.
Під час підготовки зерна до переробки для відділення домішок, що відрізняються за формою, використовують: сепаратори; продування повітрям; +трієри; промивання водою.
5. Натура зерна – це: відсоток чистого ядра в зерні; +вага 1 л зерна, в г; вага 1 мл зерна, в мг; об’єм 1 кг зерна, в мл.
6. Для визначення натури зерна використовують: хімічний стакан; конічну колбу; +літрову пурку; колбу К’єльдаля. 7. За сприятливих умов зберігання процеси післязбирального дозрівання зерна пшениці закінчуються протягом: 1 тижня; 3 тижнів; +1…1,5 місяців; 5 місяців.
8. За сприятливих умов зберігання процес післязбирального дозрівання зерна жита закінчується протягом: 10 діб; +10…15 діб; 20 діб; 30 діб.
9. За сприятливих умов зберігання процеси післязбирального дозрівання зерна ячменю закінчується протягом: 1…3 місяців; 2…4 місяців; 4…6 місяців; +6…8 місяців.
10. Сховище для зерна, висота стін якого мінімум у півтора рази більша ніж за планом, а дно звичайне конусне, називається: +cилос; бункер; засіка ; склад.
11. Сушильно-очисна башта призначена для роботи: із сухим зерном; +із сирим зерном; із кукурудзою в качанах; тільки з олійними культурами.
12. За критичної вологості зерна інтенсивність дихання: не змінюється; різко знижується; + різко зростає; відсутня.
13. Наважка зерна, яка призначена для визначення його показників якості є частиною: точкової проби; об’єднаної проби; + середньої проби; виїмки.
14. Культура, що має найвищу натуру зерна: + пшениця; ячмінь; жито; овес. 15. Основним чинником самозігрівання зернових мас є: хімічний склад зерна; зараженість шкідниками; + вологість зерна; склад смітної домішки.
16. Активне вентилювання зернових мас проводиться з метою: очищення зернових мас від смітних домішок; зниження кількості мікроорганізмів; поліпшення хімічних або біологічних показників; +регулювання температури або сушіння зернових мас.
17. Властивість зернової маси, що дозволяє легко переміщувати зернову масу, використовуючи принцип самопливу – це: шпаруватість; +сипкість; самосортування; шеретування.
18. Основний режим зберігання зернових мас в Україні: + у сухому стані; у регульованому газовому середовищі; в охолодженому стані; за умов кондиціювання.
19. Під час сушіння зерно за призначенням поділяють на: + насіннєве, продовольчо-фуражне; насіннєве, технічне; технічне, продовольче; фуражне, технічне.
20. До злакових відносяться культури: + пшениця, жито, тритикале, ячмінь, овес, кукурудза, сорго, рис; горох, квасоля, сочевиця, чина, нут, боби, соя; соняшник, сафлор, льон, кунжут, перила, лялеманція; віка, арахіс, гірчиця, сурепиця.
21. До бобових відносяться культури: пшениця, жито, тритикале, ячмінь, овес, кукурудза, сорго, рис; + горох, квасоля, сочевиця, чина, нут, боби, соя; соняшник, сафлор, льон, кунжут, перила, лялеманція; буряк цукровий, цукрова тростина, картопля.
22. Зерносховища, що приймають зерно від хлібоздавальників (з автотранспорту), піддають його первинній обробці, зберігають і відвантажують за призначенням, в основному залізничним і водним транспортом, називають: + хлібоприймальними; базисними; фондовими; виробничими.
23. Зерносховища для зберігання державних зернових резервів називаються: хлібоприймальними; базисними; + фондовими; виробничими.
24. Зерносховища, які постачають зерном зернопереробні підприємства, називаються: хлібоприймальними; базисними; фондовими; +виробничими.
25. Наслідок сипкості зернової маси та неоднорідності твердих компонентів, що призводить до поділу зернової маси на окремі компоненти – це: +самосортування; шпаруватість; температуропровідність; дихання.
26. Конкретний перелік (із зазначенням марки та виробничої потужності) машин, механізмів, оперативних бункерів і силосів для зберігання зерна, призначених виконувати будь-яку конкретну операцію із переміщення і оброблення зерна, називають: +маршрут; ланцюг; схема; технологічний процесс.
|
||||||||
|