Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Санітарні вимоги до якості шкір забійних тварин

При обробці і консервуванні шкур необхідно дотримуватися таких санітарно-гігієнічних вимог:

- обладнання, інвентар виготовляють з корозієстійких матеріалів, які легко можна мити і дезінфікувати;

- за відсутності на м'ясокомбінаті санітарної бійні виділяють виробничу ділянку для дезінфекції та соління шкур від хворих тварин;

-при вході до приміщення цеху з обробки шкур встановлюють«килимок», змочений 2 %-вим розчином їдкого натрію для дезінфекції взуття;

-заборонено змішувати шкури здорових і хворих тварин. Шкури хворих тварин збирають окремо і знезаражують;

- обрізки шкур, технічну міздру,відпрацьовану сіль та іншівідходи збирають у контейнери і щоденно видаляють з цеху;

-при консервуванні шкур необхідно дотримуватися технологічних інструкцій;

-у приміщеннях для зберігання сухої сировини необхідно регулярно контролювати відносну вологість повітря і підтримувати її(не вище 70 %) для попередження розвитку плісняви;

-за наявності плісняви приміщення і повітря дезінфікують дрібно розпиленим розчином антисептолу або оксидифеноляту натрію;

-при враженні шкур шкіроїдом або міллю в приміщеннях проводять дезінфекцію стін, стелажів і підлоги 1 %-вим розчином хлорофосу,яким обробляють і шкури;

-продукцію відпускають з платформи цеху кормових і технічних продуктів.

Шкури від інфекційно хворих тварин дезінфікують в ізольованому приміщенні або знищують залежно від захворювання. Дезінфікують шкури отримані від тварин, забитих при чумі і бешисі свиней, віспі овець, ящурі, інфекційній анемії, бруцельозі, нектоба-ктереозі та ін.

При сибірці, сапі, емфізематозному карбункулі і чумі великої рогатої худоби шкури з мертвих тварин не знімають.

Шкури з позитивною реакцією преципітації на сибірку спалюють, а шкури від здорових тварин, які контактували з хворими тваринами на сибірку, дезінфікують в барабанах для замочування ідезінфекції або в камерах у розчині (30°С), який містить 2 % хло-ристоводневої кислоти і 15 % хлориду натрію протягом 40 год. абов розчині (35°С), який містить 0,7 %сірчаної кислоти, 1 % кремнієфтористого натрію і 10 % хлориду натрію протягом48 год. Передзавантаженням шкур температура розчинів повинна бути вищою на5°С,концентрація кислот — на 0,5 % у зв'язку з взаємодією кислотз органічними речовинами шкур. Шкури періодично перемішують.Після проведеної дезінфекції їх вивантажують і нейтралізують урозчині кальцинованої соди, а потім консервують кухонною сіллю.

Кількість дезінфікуючого розчину повинна в 10разів перевищувати масу прісно-сухих шкур (рідинний коефіцієнт 1:10).

Шкури тварин, хворих ящуром, дезінфікують в спеціально від-веденому приміщенні дезінфікуючою сумішшю, що містить 7 час-тин кремнефтористого натрію, або в дезінфікуючих розчинах: 5 %-вому розчині кальцинованої соди, 0,5 %-вому розчині біосульфітунатрію або 0,1—0,2 %-вому розчині їдкого натру. Після дезінфекціїв лугах шкури нейтралізують біосульфатом натрію. Рідинний кое-фіцієнт — 1:4 щодо парних шкур.

Після вкладання шкур у штабель його зрошують дезінфікуючимрозчином, який складається з 1 % кремнефтористого натрію і 10 %хлориду натрію і посипають дезінфікуючою сумішшю (40 кг сумі-ші на 100 кг шкур). Перед вкладанням штабеля на водонепроникнупідлогу на шкури насипають дезінфікуючу суміш шаром не менше

см. При температурі 10°С шкури знезаражують 12днів.

Шкури великої рогатої худоби, отримані від тварин, хворих бруцельозом, знезаражують в розчині, який складається з 74 л води,0,3 кг кремнефтористого натрію, 0,05 кг мідного купоросу і 26 кгхлориду натрію, протягом 20 год. при 16—23°С (рідинний коефіці-єнт 1:4), після дезінфекції шкури консервують хлоридом натрію.

При інших інфекційних захворюваннях шкури дезінфікуютьвідповідно до діючої Інструкції по дезінфекції сировини тваринного походження




Переглядів: 461

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Актиноміцети. Основні біологічні властивості, методи виявлення та визначення. | Санітарно-мікробіологічний контроль умов виробництва мяса та м’ясопродуктів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.