Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Механічні перемішуючі пристрої

Ефективність– якісний показник, що характеризує досягнутий технологічний ефект (мету перемішування). Наприклад, ступінь розчинення або нагрівання за певний проміжок часу, другий приклад - отримання суспензій – ступінь рівномірного розподілення частин. Тому ефективність пов’язана з інтенсивністю, а основною задачею є оптимізація процесу – досягнення технологічного ефекту при мінімізації витрат енергії.

Ступінь (однорідність) характеризується рівномірністю розподілу фаз в системі після проведення процесу і визначає якість перемішування. Наприклад, для суспензій або емульсій порівнюють об’ємну концентрацію в різних точках об’єму у різні проміжки часу.

До показників, що характеризують процеси перемішування відносяться ступінь (або однорідність) перемішування, інтенсивність та ефективність процесу.

Характеристики процесів перемішування.

Циркуляційне перемішування проводять за допомогою вмонтованих або винесених насосів, які багаторазово переміщають рідину в об’ємі апарату. Застосовують для підтримування рівномірного розподілу частинок в рідині, або вирівнювання концентрації та температури в об’ємі апарату.

Інерційне в потоці рідини здійснюється в трубопроводах за рахунок зміни напрямку потоку або штучної турбулізації при використанні спеціальних вставок або насадок.

Перемішування в рідких середовищах

Лекція № 15

Перемішування використовується :

• для приготування однорідних суспензій або емульсій;

• для отримання гомогенних систем (наприклад розчинення);

• для інтенсифікації процесів теплопередачі при нагріванні або охолодженні середовищ;

• для інтенсифікації процесів масообміну .

 

 

Способи перемішування

Способи перемішування розрізняють в залежності від методу підведення енергії в середовища, що перемішуються:

а) механічне

б) пневматичне

в) інерційне в потоці рідини

г) циркуляційне

Механічне перемішування зводиться до переміщення одних часток середовища відносно інших за допомогою механічних мішалок. Мішалки розрізняють за конструктивними особливостями та швидкохідністю. Механічне перемішування найбільш універсальний та широко застосований спосіб.

Пневматичне перемішування (барботажне) здійснюється за рахунок енергії газового середовища, що подається в рідину через спеціальний пристрій (барботер). Цей спосіб більш енергомісткий і його доцільно використовувати в агресивних середовищах, або коли одночасно з перемішуванням відбувається насичення рідини киснем повітря (біохімічні процеси) або іншим газом, що вступає в хімічну взаємодію (сульфування, хлорування, нітрування).

Недоліком процесу є утворення на поверхні піни, винос частинок (часто агресивних) у вигляді туману, підвищена витрата електроенергії за рахунок роботи компресорів.

Використовується для розчинення дрібних частинок, що рухаються в потоці. Недоліком є збільшення втрат енергії на транспортування за рахунок зростання втрат напору на тертя та місцеві опори.

Менш вживані спеціальні способи перемішування – вібраційні, пульсаційні, акустичні (або ультразвукові).

 

Інтенсивність визначає швидкість досягнення поставленої мети перемішування, характеризується часом проведення процесу і залежить від питомої витрати енергії qv

, (1)

де N [кВт] – введена енергія, V – об’єм середовища.

Чим вища інтенсивність перемішування, тим менший час необхідний для досягнення заданого ефекту перемішування.

Основними показниками для характеристики процесу перемішування є надійність і ефективність роботи перемішуючого пристрою та витрата енергії на перемішування.


Читайте також:

  1. Cпрямляючі пристрої
  2. Акумуляторні батареї та зарядні пристрої.
  3. Багатокаскадні передавальні пристрої - 30 хв.
  4. Бензинові моторні пилки та звалювальні пристрої
  5. Біомеханічні основи шинування при пародонтозі.
  6. Вантажні пристрої
  7. Вентиляційні пристрої в підземних виробках
  8. Вибір мікропроцесорного комплекту для проектування обчислювальних пристроїв і систем
  9. Вибір, розміщення, режими роботи компенсуючих пристроїв.
  10. Види передавальних пристроїв РЛС РТВ та їх параметри
  11. Визначення необхідного технологічного обладнання та пристроїв для виконання технологічних операцій і розробка вимог, яким повинний відповідати кожен тип оснастки
  12. Виконавчі пристрої. Регулюючі органи. Виконавчі механізми. Гідравлічні виконавчі механізми.




Переглядів: 1806

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Облік відносної чисельності гризунів | Витрати потужності на перемішування

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.