Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Хід роботи

Технології приготування страв зі свіжих овочів

Лабораторна робота № 4

 

Мета роботи:вивчити та освоїти технології приготування страв зі свіжих овочів.

1. Скласти технологічні схеми виготовлення страв.

2. Приготувати страви відповідно до їх рецептури та технології.

3. Провести органолептичну оцінку якості страв.

4. Скласти технологічні карти страв.

5. Скласти калькуляційні картки страв.

6. Оформити протокол за результатами проведеної роботи.

 

Варіант № 1

 

1. Салат «Шопський»

2. Салат «Цезар»

 

Салат «Шопський»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Огірки
Помідори
Болгарський перець
Цибуля ріпчаста
Олія рослинна
Лимонний сік
Бринза болгарська
Вихід  

 

Технологічний процес

 

Огірки, помідори, цибулю і болгарський перець нарізати кубиками і викласти шарами в салатницю. Заправити олією, змішаною з лимонним соком, сіллю і перцем. Зверху натерти на тертці болгарську бринзу і не перемішувати.

 

 

Салат «Цезар»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Салат «Айсберг»
Яйця перепелині 4 шт.
Хліб
Часник
Олія рослинна
Помідори
Соус «Цезар» (див. рецептуру)
Філе курки (або бекон)
Пармезан
Вихід  

 

Технологічний процес

 

Салат «Айсберг» розламати руками на листя. Перепелині яйця відварити, очистити і нарізати навпіл. Хліб нарізати кубиками і обсмажити до золотистої скориночки на рослинній олії з додаванням солі та часнику. Помідори нарізати на шматочки. Ціле куряче філе обсмажити з додаванням часнику, горстки цукру та соєвого соусу, нарізати кубиками чи довгими смужками (можна замінити скибочками обсмаженого бекону). З'єднати всі компоненти, заправити соусом "Цезар" і посипати тертим сиром «Пармезан» (або скибочками цього сиру).

 

Соус «Цезар»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Олія рослинна
Яйця (жовтки) 6 шт.
Гірчиця
Часник
Лимонний сік
Ворчестерський соус
Вихід  

 

Технологічний процес

 

У мисці добре перемішати жовтки і гірчицю. Постійно збиваючи жовткову масу вінчиком, тонким струмком влити олію. До отриманої емульсії додати подрібнений і розтертий часник, ворчестерський соус, лимонний сік, сіль і перець. Добре перемішати. Можна збивати масу блендером.

 

 

Варіант № 2

 

1. Салат «Коул-Слоу»

2. Закуска «Капрезе»

 

Салат «Коул-слоу»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Капуста білокачанна
Яблуко
Морква
Цибуля ріпчаста
Лимонний сік
Майонез (див. рецептуру)
Вихід  

 

Технологічний процес

 

Капусту Ашинкувати, моркву натерти, яблуко нарізати тонкою соломкою, цибулю – дрібними кубиками (або тонкими сегментами). Капусту пом’яти руками, посолити, додати цукор, цибулю, моркву, яблука, майонез і лимонний сік, поперчити, перемішати, дати постояти в холодильнику 30 хвилин.

 

Соус «Майонез»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Олія рослинна
Яйця (жовтки) 6 шт.
Гірчиця столова
Цукор
Оцет 3-відсотковий (або лимонний сік)
Вихід  

 

Технологічний процес

 

У розтерті сирі жовтки з сіллю, цукром і гірчицею поступово при безперервному помішуванні вливають олію рослинну. Олію добавляються частинами до запустіння. Якщо майонез достатньо густий – можна залишити частину олії. Коли олія з’єднається з жовтками і суміш перетвориться на густу однорідну Асу, вливають оцет (або лимонний сік).

 

Закуска «Капрезе»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Помідори
Сир «Моцарелла»
Соус «Песто» (див. рецептуру)
Листя свіжого базиліку
Вихід  

 

Томати нарізати кружечками і сир «Моцарелла». Викласти на тарілку шарами - скибочка томату, зверху сир «Моцарелла» і збризнути соусом «Песто». Зверху прикрасити свіжими листям базиліка.

 

Соус «Песто»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Олія оливкова
Часник
Листя свіжого базиліку
Кедрові горішки
Сир «Пармезан»
Вихід  

 

У кам'яній ступці (або блендері) змішати подрібнений базилік, сіль і часник. Розтовкти, додати злегка обсмажені кедрові горішки і ще розтовкти. Викласти соус у миску і додати половину тертого сиру та трохи оливкової олії. Перемішати інгредієнти та додати по вкусу залишок олії, сиру та сіль.

 

Варіант № 3

1. Салат «Грецький»

2. Салат «Уолдорф»

Салат «Грецький»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Огірки
Помідори
Болгарський перець
Цибуля ріпчаста
Олія рослинна
Лимонний сік
Сир «Фета»
Маслини
Вихід  

Технологічний процес

 

Огірки, помідори, цибулю і болгарський перець нарізати крупним кубиком і викласти шарами в салатницю. Заправити олією змішаною з лимонним соком, сіллю і перцем. Зверху покласти крупні шматочки сиру «Фета» і не перемішувати.

 

Салат «Уолдорф»

 

Найменування сировини БРУТТО НЕТТО
Селера (стебло)
Яблуко
Виноград червоний без кісточок
Грецький горіх
Лимонний сік
Майонез (по рецептурі л/р)
Вихід  

 

 

Технологічний процес

Горіхи розламати руками та обсмажити на сухій сковороді, за 1 хвилину до готовності присипати горсткою цукру та карамелізувати. Селеру очистити від прожилок, нарізати кубиками. Яблука очистити від серцевини, нарізати кубиком, відразу збризнути лимонним соком, перемішати, щоб не окислювалися. Виноград розрізати на половинки та видалити кісточки. Всі компоненти змішати з майонезом і горіхами, посолити, поперчити.

 


Читайте також:

  1. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  2. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  3. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  4. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  5. Internet. - це мережа з комутацією пакетів, і її можна порівняти з організацією роботи звичайної пошти.
  6. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  7. VII. Прибирання робочих місць учнями (по завершенню роботи) і приміщення майстерні черговими.
  8. Аконність залишення засуджених у слідчому ізоляторі для роботи з господарського обслуговування.
  9. Актуальність проблеми професійної етики соціальної роботи
  10. Алгоритм роботи прозорого моста
  11. Аналіз відносних показників прибутковості (рентабельності) роботи банку
  12. Аналіз предметної сфери соціальної роботи




Переглядів: 713

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Масло зелене | Хід роботи

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.