МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Свіжі овочіТЕМА 3. СВІЖІ ПЛОДИ І ОВОЧІ ТА ПРОДУКТИ ЇХ ПЕРЕРОБКИ
Овочі поділяють залежно від того, які органи рослин використовуються в їжу, на дві групи: вегетативні і плодові. Вегетативні овочі: Бульбоплоди – картопля, топінамбур, батат. Коренеплоди – морква, буряки, редиска, редька, пастернак, коренеплідні петрушка та селера. Капустяні – капуста білоголова, червоноголова, савойська, брюссельська, кольрабі, цвітна, проколі, листовка. Цибулини – цибуля ріпчаста, цибуля зелена (перо), цибуля-батут, шніт, порей, шалот, слизун, багатоярусна, часник, черемша. Зелені – салат, шпинат, острогін, меліса цитронова, коріандр, майоран, фенхель, м’ята тощо. Десертні – ревінь, спаржа, артишок. Плодові овочі: Гарбузові – гарбузи, кавун, дині, огірки, кабачки, патисони. Томатні – томати, баклажани, перець. Зернобобові – нестиглі горох, квасоля, боби, цукрова кукурудза. Крім товарознавчої існують ботанічна, біологічна, обліково-статистична класифікації. Обліково-статистична класифікація передбачає розподіл овочів і плодів на досить великі групи, що зумовлено зручністю статистичного, оперативного обліку і звітності. Групи не співпадають з групами товарознавчої класифікації.
Таблиця 3
Продовження таблиці 3
Продовження таблиці 3
Типи плодоовочесховищ: 1. Тимчасові сховища – катаги, траншеї з природним і активним вентилюванням. 2. Стаціонарні сховища для плодів і овочів класифікуються: за цільовим призначенням – спеціалізовані для зберігання окремих видів плодів та овочів, неспеціалізовані або універсальні для зберігання усіх або декількох видів продукції; за способом зберігання – з засіками, стелажні, тарні (контейнерні), навальні (без засіків і тари, завантажуються спеціальним шаром продукції); за засобом підтримання температурно-вологісного і газового режимів зберігання – сховища з механізованим загально обмінним, з активним вентилюванням, з природним або штучним охолодженням, з регульованим газовим середовищем; за місткістю – невеликі (до 250 т), середні (до 1000 т), великі (більше 1000 т); за конструктивними особливостями щодо рівня землі – наземні, напівзаглиблені, заглиблені, одноповерхові з підвалом, багатоповерхові; за способом завантаження – при рельсові, без залізничних шляхів, з заїздом і без заїзду транспорту у сховище; за місцем знаходження – в місцях виробництва і в місцях споживання плодоовочевої продукції.
Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|