Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Пакування та маркування крупи

Крупи упаковують у споживчу і транспортну тару. Споживчою тарою для крупів є: пакети паперові одинарні; пачки картонні або паперові з внутрішнім пакетом; пакети з термозварюваних матеріалів (плівка поліетиленова харчова).

Пакети і пачки повинні бути склеєні або зварені. Для склеювання використовують клей з декстрину, крохмалю і полівінілацетатної дисперсії.

Транспортною тарою для упаковування крупів є ящики фанерні, дощані, з гофрованого картону та мішки. Пакети й пачки упаковують у ящики масою не більш як 15кг.

Мішки з крупами зашивають машинним способом лляними, бавовняними або синтетичними нитками із залишком гребеня по всій ширині мішка. Допускається ручне зашивання мішків шпагатом із залишанням двох вушок і при цьому кожний мішок повинен бути запломбованим.

Споживча і транспортна тара з крупами повинна мати відповідне маркування.

На споживчу тару маркування наносять на кожну одиницю. Воно повинно мати такі дані: товарний знак і назву підприємства – виготовлювача, місцезнаходження виготовлювача і його підпорядкованість; назву продукту (вид, сорт, номер); масу нетто, кг; дату виготовлення і номер зміни упаковки; строк зберігання; позначення стандарту; фразу „зберігати в сухому місці”; інформацію про харчову і енергетичну цінність на 100 г продукту; вміст білків, жирів, вуглеводів. Дата виготовлення і номер зміни повинні бути позначені семизначним числом арабськими цифрами і нанесені на поверхні упаковки або етикетці друкування маркувальною фарбою або штампуванням.

Маркування наносять також на кожну одиницю транспортної тари. На мішок з крупами повинен бути пришитий або наклеєний маркувальний ярлик розміром 6х9 см з міцного картону, паперу для мішків. На ярлик наносять такі дані: товарний знак і назву підприємства – виготовлювача, його місцезнаходження виготовлювача і його підпорядкованість; назву продукту (вид, сорт, номер); масу нетто, кг; дату виготовлення і номер зміни упаковки; позначення стандарту; строк зберігання.

На транспортній тарі повинен бути нанесений маніпуляційний знак „боїться сирості”.


Читайте також:

  1. Виготовлення, зберiгання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв i тютюнових виробів
  2. Виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів
  3. Вимоги до якості маркування, пакування, умов зберігання, стерилізація.
  4. Класифікація і маркування сталей
  5. Класифікація та маркування вуглецевих сталей
  6. Класифікація та маркування легованих сталей
  7. Класифікація та маркування легованих сталей
  8. Класифікація, умовні позначення та маркування
  9. Крупи, макаронні вироби, борошно.
  10. Маркування
  11. Маркування базового позначення
  12. Маркування підакцизних товарів.




Переглядів: 1803

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Умови та терміни зберігання крупів | Тема 3.Борошно

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.