МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||
ПИТАННЯ ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИВИЗНАЧЕННЯ САХАРІВ КОЛОРИМЕТРИЧНИМ ТА ФЕРМЕНТАТИВНИМИ МЕТОДАМИ Концентрація розчинів Фелінга І і Фелінга ІІ у методиках визначення масової частки сахарози
Колориметричні методи визначення сахарів базуються на їх здатності під дією кислот утворювати сполуки ряду фурану: фурфурол, оксіметилфурфурол. Сполуки ряду фурану здатні утворювати кольорові розчини з гетероциклічними сполуками ряду бензолу і це використовують для визначення масової частки цукрів. Розрізняють метод визначення сахарів з артроном і резорцином. [4,с. 96-102]. Ферментативні методи визначення сахарів[4, c. 103]ґрунтуються на використанні ферментів з метою якісного і кількісного визначення однієї речовини (сахарів) в суміші з другими і базується на специфічності дії ферментів. Суть методу полягає в тому, що вуглеводи (полісахариди, дисахариди) гідролізуються препаратами, які містять ферменти, що гідролізують глікозидні зв’язки (глюкозоредукуючі ферменти: α- і ß -амілази і мальтаза). При проведенні аналізу крохмалевмісні продукти розварюють для того, щоб розкрутити молекулу, потім охолоджують до 50 °С, вносять ферментний препарат і витримують певний час, після чого центрифугують, відбирають фільтрат і визначають в ньому масову частку цукру. 1. З якою метою визначають вміст вуглеводів в харчових продуктах? 2. Методи визначення вуглеводів в харчових продуктах. 3. На чому вони ґрунтуються методи визначення вуглеводів в харчових продуктах? 4. Що таке питоме обертання речовин? 5. Схема найпростішого поляриметра. 6. У чому полягає різниця між поляриметром і цукрометром? 7. Що таке "цукрова шкала", "нормальна наважка" і "нормальна трубка"? 8. Правила роботи з поляриметром. Відлік показників за шкалою. 9. У чому полягає суть і хімізм методу Бертрана. 10. У чому полягає суть прискореного йодометричного напівмікрометоду визначення цукру? 11. У чому полягає суть і хімізм методу визначення цукрів, що ґрунтується на окисненні оксидом заліза? [1, с. 60-74, 77-83, 88-93, 96-110; 2, с. 301-306; 3, с. 38-42, 286-292; 4, с. 153-156; 6, с. 162-166 ]. Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||
|