Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Дослідження ареалу діяльності закладу ресторанного господарства

В місті Чернівці функціонує 1922 підприємства торгівлі, 609 закладів ресторанного господарства, 892 об'єкти сфери послуг, працює 22 ринки і мікро-ринки, в їх будівництво, реконструкцію, поліпшення умов торгівлі та створення зручностей для покупців щорічно вкладається коштів до 10 млн. грн.

Комплексний заклад ресторанного господарства «Козацька втіха» планується збудувати поруч з новобудовами та приватним сектором Першотравневого району м. Чернівці, в даному ареалі дуже мала кількість закладів ресторанного господарства, можна навіть сказати майже немає. Проектування закладу буде спрямовано на туристів м. Чернівці та його жителів Місце розташування проектованого закладу ресторанного господарства та місце розташування його конкурентів зазначено на рис.1.

 

 

Рис. 1.1. Дислокація розміщення конкурентів та проектованого комплексного закладу ресторанного господарства в Першотравневому районі м. Чернівці

1 – Бар «Леотон» (аеропорт), вул. Чкалова 30

2 – ресторан «День і Ніч» вул. Чкалова 30

3 - ресторан «Меркурій» вул. Винниченка, 116

4 – ресторан «Фенікс» вул. Миргородська, 12-А

5 - проектований комплексний заклад ресторанного господарства «Козацька втіха»

Для визначення кількісної та якісної структури ринку послуг ресторанного господарства (потенційний, реальний), місткості та оцінки кон'юнктури ринку нами проаналізовано тенденції його розвитку за дворічний період та визначено стратегічні напрями функціонування закладів. Проаналізувавши дані власних спостережень, результати зведемо в таблицю 1.1.

Таблиця 1.1

Динаміка розвитку ресторанних послуг у 2012–2013 рр. у Першотравневому районі

м. Чернівці

Характеристики ринку Попередній період (2012 р), шт. Поточний період (2013 р), шт. Відхилення, +/–
1.Загальна кількість ЗРГ +4
2. Кількість ЗРГ за типами: - Ресторан - Кафе - Бар - Закусочна - Кондитерська             +1 +1 +1 +1
3. Кількість ЗРГ покласам: - Люкс - Вищий - Перший             +1
4. Загальна кількість місць в ЗРГ за типами: - Ресторан - Кафе - Бар - Закусочна - Кондитерська             +230 +80 +60 +50 +40

 

Таким чином робимо висновок, що за період з 2012 по 2013 рік в Першотравневому районі м. Чернівці збільшилася кількість закладів ресторанного господарства на 5 закладів, загальною кількістю 230 місць. Всього заклади ресторанного господарства максимально можуть надати послуги харчування 1320 споживачам.

 

 


Читайте також:

  1. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  2. IV. НС у природному середовищі та інших сферах життєдіяльності людини
  3. IІI. Формулювання мети і завдань уроку. Мотивація учбової діяльності
  4. V. Питання туристично-спортивної діяльності
  5. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  6. Абстрактно-логічні прийоми економічного дослідження.
  7. Автоматизація банківської діяльності в Україні
  8. Автоматизація метрологічної діяльності
  9. Автоматизовані системи управлінні охороною праці, обліку, аналізу та дослідження травматизму
  10. АДАПТАЦІЯ ОБМІНУ РЕЧОВИН ДО М'ЯЗОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ
  11. Адаптовані й специфічні методи дослідження у журналістикознавстві
  12. Ад’юнкт (аспірант) як суб’єкт наукової діяльності




Переглядів: 814

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Маркетингові дослідження ринку ресторанного господарства. | Аналіз ринку послуг ресторанного господарства району

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.