Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Організація заготівельної діяльності та завдання обліку

Література

Тема 1. Особливості організації обліку товарів заготівельними підприємствами споживчої кооперації

 

1. Організація заготівельної діяльності та завдання обліку

2. Особливості організації закупівельної діяльності за видами продукції

3. Порядок ціноутворення на сільськогосподарську продукцію і сировину та організація контролю за цінами.

4. Організація взаємовідносин між партнерами, порядок укладання договорів на закупівлю

1. ЗУ „Про ціни і ціноутворення” від 03.12.90р. №507/12.

2. ЗУ „Про податок на додану вартість” від 3.04.97р. №168/97-ВР із змінами і доповненнями від 16.01.2003р. №489-VI.

3. ЗУ „Про оподаткування прибутку підприємств” 22.05.97р. №283/97-ВР із змінами і доповненнями від 24.12.2002р. №349-IV.

4. ЗУ „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відходів” від 07.03.2002р. №3073-III.

5. Порядок нарахування та виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за подані ними переробним підприємствам молоко і м'ясо в живій вазі: Затверджено постановою КМУ від 15.07.98р. №1096.

6. Порядок збирання, сортування, транспортування, переробки та утилізації використаної тари (упаковки): Затверджено Мінекономіки України від 02.10.2001р. №224.

7. Про провадження системи збирання, сортування, транспортування, переробки та утилізації відходів як втор сировини: Затверджено постановою КМУ від 26.07.2001р. №915.

8. Методичні рекомендації про порядок закупівлі ціноутворення на на сільськогосподарську продукцію її переробки і сировину та розрахунків із здавальниками: Затверджено постановою правління Укоопспілки від 27.10.2000р. №208.

9. Правила роботи заготівельних пунктів-магазинів системи Укоопспілки: Затверджено постановою правління Укоопспілки від 27.10.2000р. №208.

 

Споживча кооперація України відповідно до Законів України "Про споживчу кооперацію", "Про підприємства в Україні", "Про рос­линний світ", "Про металобрухт", "Про відходи", "Про податок на до­дану вартість" (із змінами і доповненнями) та ін. здійснює закупівлю сільськогосподарської продукції, продуктів її переробки та сировини.

До сільськогосподарської продукції відноситься продукція, що виробляється сільськогосподарськими підприємствами і яка не прой­шла первинну чи промислову переробку - худоба, птиця, кролі, нутрії, молоко, яйця, зерно, бобові, насіння олійних культур, картопля, овочі та фрукти у свіжому вигляді, ягоди, баштані культури, дикорослі плоди, горіхи й інші. До тваринницької сировини відносяться - шку­ри великі, дрібні, свинячі, вовна, хутровина, хутросировина тощо; до вторинної сировини: брухт чорних і кольорових металів, макулатура, вторинні текстильні матеріали, гума, склобій, вторинні полімерні матеріали, кістки, інші. Продукти переробки - це продукти, що пройшли первинну чи промислову переробку (м'ясопродукти, молокопродукти, олія, цукор, борошно, крупи, крохмаль, а також овочі і фрукти первинної та промислової переробки).

З урахуванням попиту здійснюється закупівля інших видів, перелік яких затверджує правління облспоживспілки з огляду місцевих умов, зокрема: віників із сорго, мітел, щіток, сіна, комбікорму, шроту, соломи, равликів і інших.

Закупівля сільськогосподарської продукції та сировини здійснюється підприємствами споживчої кооперації у сільськогосподарських товаровиробників усіх форм власності та господарювання, а також у громадян, що займаються збиранням окремих видів дикорослих плодів і ягід, лікарської, вторинної сировини тощо.

Закупівлю сільськогосподарської продукції, продуктів її пере­робки та сировини, дикорослих плодів, ягід, грибів, інших видів здійснюють такі організації і підприємства при умові передбачення цього виду діяльності у їх статуті чи положенні:

1. споживчі товариства, а також створені на їх базі госпрозрахунковівідособлені підрозділи;

2. приймально-заготівельні пункти, заготпункти-магазини;

3. сількоопзаготпроми (сількоопзаготпромторги);

4. райкоопзаготпроми (райкоопзагопромторги, райзаготконтори);

5. роздрібні торговельні підприємства;

6. оптові торговельні підприємства;

7. промислові підприємства з виробництва продовольчих і непро- довольчих товарі в (консервні заводи, хлібозаводи, ковбасні цехи, цехи з переробки сільгосппродукції і сировини);

8. госпрозрахункові об'єднання ринків (ТЗП ринків);

9. підприємства харчування;

10. торговельно-закупівельні, заготівельно-збутові бази;

11. міськкоопторги;

12. худобозабійні пункти;

13. звірогосподарства;

14. кооперативні підприємства та інші господарюючі суб'єкти, пе редбачені чинним законодавством.



Читайте також:

  1. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  2. II. Організація і проведення спортивних походів
  3. II. Організація перевезень
  4. II. Організація перевезень
  5. IІI. Формулювання мети і завдань уроку. Мотивація учбової діяльності
  6. V. Завдання.
  7. V. Питання туристично-спортивної діяльності
  8. VІ. Підсумки уроку і повідомлення домашнього завдання.
  9. А. Організація Острозького колегіуму – Академії
  10. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  11. Автоматизація банківської діяльності в Україні
  12. Автоматизація метрологічної діяльності




Переглядів: 621

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Розділ IV. Облік закупівель і збуту сільськогосподарської продукції, сировини і тари заготівельними підприємствами споживчої кооперації | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.